Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 10:14 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

fajny jest :1luvu:
ja finansowo nie pomogę :oops:

czy on ma wydarzenie na FB?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 15, 2012 11:39 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Ma FB, Lavi mu zrobiła. Nie mam tam konta.
Bombaj chyba pogodził się z tym, że jest w klatce, bardzo lubi swój domek z pudła tekturowego i chętnie w nim siedzi.Łazi sobie trochę po tym pomieszczeniu w lecznicy, ja go też biorę na ręce i wynoszę do okna, aby popatrzył na świat zewnętrzny.
Rana się paprze.Jeszcze dwa dni antybiotyku, jeżeli nie będzie poprawy, wetka mu zmieni.Poza tym wszystko super.Miziak i gaduła z niego.Dostał taką sfatygowaną myszkę, piszczącą i to jest jego ukochana zabawka.Kupiłam nową, ale to nie to.Parę fotek dzisiejszych mam, potem wrzucę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 15, 2012 11:51 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Kochany biedaczek tak mi go szkoda :cry: ktoś go wyrzucił na pastwę losu na mróz i jeszcze jakby tego było mało został pogryziony pewnie w walce o jedzenie przez jakiegoś dzikuna i zarażony białaczką :( co zmniejsza jego szanse na dom. Serce mi pęka na myśl jaki los zgotował mu człowiek :cry: może zmieńcie tytuł wątku na Proludzki, piękny Bombaj Felv + potrzebna pomoc finansowa i dom , bo zanim ten dom się znajdzie kasa musi sie zbierać. Ewa czy Twoje bazarki jeszcze trwają? Chodzi mi np o ten album z rudym kotem?. Ja w weekend zrobię przegląd mojej kolekcji kolczyków i wystawimy parę na bazarek dla Bombaja
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lut 15, 2012 12:05 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Bazarek się skończył.Mam parę fantów, zrobię nowy.
To znakomity kot, o charakterze trochę psa, mam na myśli posłuszeństwo.Najbardziej lubi leżeć na posłanku i w ogóle nie ma skłonności, albo w poprzednim domu nie wolno mu było wskakiwać nawet na fotel.Jest parterowy, że tak się wyrażę.Zapytam wetkę o srebro koloidalne, mam trochę w domu, może by dobrze działało na ranę.Tak się cieszyłam, że po pierwszym oczyszczeniu wyglądała dobrze, ale tam wciąż się coś zbiera.Nie zauważyłam, żeby go to bardzo bolało, ma ujście, może dlatego? Poza tym je ładnie, kupy normalne, siusiu mniej już śmierdzi ( :oops: takie rzeczy na publicznym forum).Sporo pije, ale je suchą karmę.Zaraz będą zdjęcia.

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 12:24 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Takie zdjęcia zrobiłam.Mój aparat jest popsuty, nie ma balansu bieli, tak mi powiedziano, a nie chce mi się bawić w korektę koloru ( z resztą nie bardzo umiem :oops: ).Nowego aparatu na razie nie kupię, stąd uprzedzam, że kolory niezbyt ładne.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
On naprawdę lubi ten swój domek.Klatka była otwarta, a on i tak tam siedział.

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 13:18 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Fuck tak strasznie mi smutno jak na niego patrzę :( taki słodki piękny kociak nie ma swojego domku :cry: :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lut 15, 2012 14:07 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Kot jest bardzo fajny, co do tego nie ma wątpliwości.Na pewno najpierw trzeba go wyleczyć, długo to trwa, ale nic na to nie poradzę.To coś musiało go porządnie pokąsać i uderzyć.Kocur? Szczur? Pies? Nie wiadomo.Rana nie była oczyszczona, nie wiadomo jak długo się błąkał dopóki Lavi go nie namierzyła.Dla mnie istotne, że Bombaj ogólnie w znakomitej formie, żadnych kocich chorób ( no FeLV, :cry: ), myje się, bawi, pięknie je, nie niepokoi mnie jakoś jego stan.Naprawdę liczę na srebro koloidalne, sama to stosuję z dobrym skutkiem.

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 16:39 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Co za miziaste stworzenie! I brzucholek do góry! :1luvu:
Oj on się błąkał coś od maja-czerwca chyba... Ale nie był uszkodzony. Potem znikną na jakiś czas i w końcu przyszła zima i no i dalej już wiecie jak było.
Wg mnie zaatakował go jakiś pies. U nas biega tego sporo, nawet jeden gość ode mnie z bloku puszcza swoją sukę w typie amstaffa, która goni koty niemiłosiernie i nie raz było, że kot siedział na drzewie dobre kilka godzin bo pies nie pozwolił mu zejść i szczekał na niego, a jak łaskawie typ ja wołał a ona nie przychodziła to szedł do domu :?

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Śro lut 15, 2012 18:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Wpłynęło 30 zł dla Bombaja od psotny kot.Dziękuję bardzo :1luvu:

ewar

Post » Czw lut 16, 2012 9:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Dziękujemy bardzo!

Lavi

Post » Czw lut 16, 2012 9:45 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Chyba koty z Felv + wszystkie są takie cudowne ,spokojne ,Bombaj,Bryś tylko brać i kochać.

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lut 16, 2012 10:05 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

horacy 7 pisze:Chyba koty z Felv + wszystkie są takie cudowne ,spokojne.

Mnie trafił się potwór 8)
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw lut 16, 2012 12:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Nie wierzę, przesadzasz! :mrgreen:
Bombaj chyba będzie w kołnierzu, rozdrapuje sobie tę ranę, widocznie go swędzi.Łobuz jeden sam dzisiaj się poczęstował suchą karmą :wink: Była w torbie plastikowej, on na zewnątrz, wetka sprzątała i nie zauważyła, kiedy sam się obsłużył.Oczywiście to już musi być karma wyłącznie dla niego ze względu na wirusa.Wymiziałam go jednak, wzięłam na ręce i pochodziliśmy po lecznicy, powyglądał sobie przez okno.Jak on się przytula, jaki jest kochany :1luvu: Potem jednak ulokował się w domku.Trochę mi w tym przypomina Bazylego, on też kochał swój domek, dawał mu jakąś namiastkę tego prawdziwego, gdzie jest czyste posłanko, jest ciepło i przytulnie.
Szylcia bez zmian, nadal się bardzo boi i przy mnie, ani przy wetce nie wychodzi z domku.Je, kuwetkuje, ale bardzo się boi.
Nelcia to takie moje małe słoneczko :1luvu: .Miziam ją, ociera się główką o moją rękę, ale nie da się jeszcze wyciągnąć, wciąż się tego boi.Je mi z ręki ( kupuję takie przysmaczki) , liże mnie po palcach, jest kochana.Wciąż jeszcze trzeba do niej cierpliwości.

ewar

Post » Czw lut 16, 2012 17:30 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

ewar pisze:Łobuz jeden sam dzisiaj się poczęstował suchą karmą.

Widać, że kocio-spryciulek potrafi o siebie zadbać :ryk: kot samoobsługowy, słodziak jeden :kotek:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Czw lut 16, 2012 17:56 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Przytulajka z niego przeokropna! Pamiętam jak zawsze pchał się na kolana i chciał się miziać :)
No i z głodu nie zginie, samoobsługa pierwsza klasa :D

Swoją drogą... dziś schodząc po klatce poczułam "znajomy" zapach. Z ciekawości wyszłam na balkon [widać stamtąd okienko piwnicy, przez które wychodził Bombaj] i co zobaczyłam? Ślady łapek na okienku i wydreptana śliczna ścieżka do okienka :roll: Czyli mam kolejnego lokatora... Zwierzęta chyba wyczuwają, że tam mieszkam... Wszelkie bidy zawsze "przychodzą" do mnie.

Lavi

[poprzednia][następna]