cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 21:15 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ja dopiero teraz od wczoraj dotarałm na forum.Jejku dziękuję ze tak pochlebne opinie :oops: Mam nadzieję że te zdjecia będą furtką do lepszego życia Mysiora :ok:

Jest domek zainteresowany Jankesem,dość fajny,Mimi od Hidi ,na Kozaka czeka p.ewa już 3 tydzień i rozmawiam w sprawie Bronka .Zobaczymy co z adopcji wyjdzie.

Herzpl kolczyki są na kociarni w witrynce.Elu pieniązki wrzuciłam do skarbonki(10zl)za naszyjnik i ode mnie 10 zł za kalendarz.

Kozak wykąpany i odstawiony na kociarnie.Dzielny chłopak zniósł to z godnością ,ale dziad mial u mnie w domu do wyboru gotowanego kuraczka,konserwowa szykę ,mokre i suche royalowskie i nic nie tknął .A na kociarni rzucił się do michy 8O

Hidi ,Viktor miło było sie spotkać

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 14, 2012 21:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:MAMY NA KOCIARNI PODZUTKA :roll: zamiatam sobie podloge nagle jakis rumor zanim sie zorientowalam co to uslyszalam przerazliwy placz koci wychylam sie a na schodach placze bialo rudy kot albo kotka ja nie wiem nie ptajcie skad sie wziol 8O rany dobrze ze bylam na kociarni.trzas sie z zimna albo strachu trzymalam go az sie uspokoil strasznie przymilasty..jest w boksie nr 4 niestety nie je i nie pije mam nadzieje ze to tylko stres....
bronek- jego rozpiska konczy sie na dniu dzisiejszym i w pudelku skonczyl sie immunodol mam pytanie co jutro czy dalej mam podawac leki?
kozak- co za kot sprzatanie w domu przy nim nie bedzie proste...wlazl mi na kark i gryzl wlosy pod kucykiem i lapal wisiorek :ryk:
co robi sie z nosem filemony cos jej trzeba dac na to?
a moze mi ktos powiedziec cos o czarnym kocie w boksie jeden bo umknelo mi info o nowym kocie :oops:
ewa kochanie jak zmieniasz miejsce pobytu klucza to wyzuc stara kartke pierwsze w oko wpadlo mi info o kluczu w strzykawkach i oproznilam szuflady w poszukiwaniu,poddalam sie i wyciagajac worek mnie olsnilo wiem ze pisalas na kartce o tym ale nie doczytalam do konca myslac ze piszesz to samo :oops: zrobilam karteczke z czerwonym napisem na tablicy ale napisze tez tu KLUCZ JEST TAM GDZIE WORKI i musze pochwalic wiiwii ze to bardzo dobry pomysl byl :ok:
przepraszam za poranne smsy ale mam nowy telefon i dopiero jak mi zezarl caly abonament a nie jest maly zadzwonilam zeby wiedziec co jest grane, tak wiec do konca lutego jestem bez kasy :oops:
Basia = pomyslowy dobromir brawo za uszczelnienie kociarni :ok:

Podrzutek jest piękny.To nie kastrowany domowy kocur,ma początki swierzba w uszkach ,po zębach ma ok 1,5- 2 lata.Jutro porobię fotki i trzeba mi imie wybrać .

Folemona jest po pierwszym szczepienu przeciw grzybkowi dlatego go wywaliło.Nic nie trzeba podawać.
W b nr 1 siedzi kotka o imieniu Hator.Przybłąkala się do pewnego Państwa w te ogromne mrozy ledwo co żywa

mar_tika

Post » Wto lut 14, 2012 21:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

dzieki martus za obszerne info tak ja sie z miejsca w nim zakocham gdybym mogla go przygarnac jest cudny :!: :!: :!:
a powiedz jadl cos a w kuwecie co :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto lut 14, 2012 22:23 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:dzieki martus za obszerne info tak ja sie z miejsca w nim zakocham gdybym mogla go przygarnac jest cudny :!: :!: :!:
a powiedz jadl cos a w kuwecie co :?: :?:

Niestety kocurek nie je ,nie wiem czy cos miał w kuwecie.Może Hidi lub Viktor coś zauważyli :ok:

mar_tika

Post » Wto lut 14, 2012 22:30 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Martika, u mnie jest Kami a nie Mimi :lol:

Rudasek bardzo wycofany, niezainteresowany jedzeniem, boi sie, syczy na inne koty. bidny :< kuweta czysta...

a Marta- czy są jakies foty Stilla z nowego domu?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto lut 14, 2012 22:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:Martika, u mnie jest Kami a nie Mimi :lol:

Rudasek bardzo wycofany, niezainteresowany jedzeniem, boi sie, syczy na inne koty. bidny :< kuweta czysta...

a Marta- czy są jakies foty Stilla z nowego domu?

Przepraszam pipcy mi się wszystko :roll:
Wiesz Marta Robie dużo zdjęc psów i kotów i jak to mówia szewc chodzi bez butów.
Postaram się coś w weekend pstryknąc i wrzuce na watek ,ale zapewniam Stil vel Timon nie wróci na kociarnię :wink: Cała rodzinka zakochana :1luvu:

mar_tika

Post » Wto lut 14, 2012 22:55 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Wybacz Hidi, z tym kluczem fakt, zamieszanie.
A propos Stilla, widziałam jego książeczkę u nas, wiecie?
O Hatorze pisałam, że przeniosłam ją z boksu dolnego, ale fakt, nowa jest...cudna koteczka.

Czy ja dobrze rozumiem, że rudaska ktoś podrzucił??????!!!!??? I jeszcze jak wrednie?!?
PFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!

Trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę Kseni u Kiełbowicza!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro lut 15, 2012 8:14 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Jadę pociągiem z Rzeszowa prosto do pracy, więc nie pytajcie mnie o nic. Będę na chacie jak dobrze pójdzie ok 21.

Dziś nie będzie wizyty u Kiełbowicza we Wrocławiu. Ksenia będzie operowana za tydzień. Nie miałam kiedy o tym napisać. Więc niniejszym to czynię.
Transport juz mam - kolega Marcin Nas zawiezie :1luvu: (wiózł też raz Dorotkę).
MIKUŚ

Post » Śro lut 15, 2012 8:19 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

I moi Drodzy, chciałam poinformować, że
Dorotka ma najbardziej zajebisty dom jaki mogła sobie wyczarować.
Dawno nie widziałam takich kocich świrów.
Opuściłam w nocy Rzeszów, zostawiając Dorothy u Kity-Rzeszów. Basiu opiekujcie się Nią do końca Waszych wspólnych dni (czyli najbliższych kilkunastu lat) :1luvu:
Nawet nie ryczałam zostawiając Ją u Basi, choć łeska się w oku kręciła, żę malutka Dorotka już nie jest taka malutka i MA SWÓJ WŁASNY PRAWDZIWY DOM ! Ale to ze szczęścia, jakie wreszcie spotkało, po długim cierpieniu, Dorotkę.
MIKUŚ

Post » Śro lut 15, 2012 13:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

podzutek jest chyba strasznym zmarzluchem rano bylo nasikane wzielam go na rece strasznie nim telepalo okrylam go kocem i przestal,wiec wsadzilam mu pod koc termofor dalam drugi kocyk zakrylam czesc drzwi od klaty i...napil sie zjadl troche chrupek i dziabnal mokre a potem sie myl i myl i mialczy tak cieniutko jak male kocie.chyba trzeba go grzac. straszny z niego pieszczoch pszytulil sie lapami mnie zlapal za szyje i lebek wtulil...
pozatym wszystko ok .
BLAGAM niech mnie ktos jutro zastapi :!: :!: :!: musze dziecko w domu zostawic :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro lut 15, 2012 13:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:podzutek jest chyba strasznym zmarzluchem rano bylo nasikane wzielam go na rece strasznie nim telepalo okrylam go kocem i przestal,wiec wsadzilam mu pod koc termofor dalam drugi kocyk zakrylam czesc drzwi od klaty i...napil sie zjadl troche chrupek i dziabnal mokre a potem sie myl i myl i mialczy tak cieniutko jak male kocie.chyba trzeba go grzac.
pozatym wszystko ok .
BLAGAM niech mnie ktos jutro zastapi :!: :!: :!: musze dziecko w domu zostawic :oops:

Herz, ja pójdę.
Ponawiam pytanie: czy trójłapy Boss pójdzie kiedykolwiek do woliery?
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro lut 15, 2012 13:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Właśnie, bo on chyba nie miał kastracji, hę? Znaczy Boss.

wiiwii

Post » Śro lut 15, 2012 15:39 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Na sobotę nikt nie przychodzi? Ja siedzę na targach i ledwo zdążę w niedzielę (będę musiała wstać o szóstej), więc soboty nie dam rady zrobić. Zgłaszam się na niedzielę rano w przyszłym tygodniu, ale do końca lutego nie mogę brać więcej niż raz w tygodniu, bo inaczej się nie obronię, a jeszcze ze 30 stron pisania dyplomu przede mną... Ale bardzo kocham kotów i wynagrodzę im to w marcu :1luvu:

13.02. /pon/ Kingusiak Victor
14.02 /wt/ Herz Hidi
15.02 /śr/ Herz Sylwia
16.02 /czw/ wiiwii Hidi
17.02 /pt/ wiiwiiVictor
18.02 /sob/ ...... .......
19.02 /ndz/ wiiwii Mikuś

20.02 /pon/
21.02 /wt/
22.02 /śr/
23.02 /czw/
24.02 /pt/
25.02 /sob/
26.02 /ndz/ wiiwii

wiiwii

Post » Śro lut 15, 2012 17:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:Właśnie, bo on chyba nie miał kastracji, hę? Znaczy Boss.

no chyba nie miał, bo śmierdzi :twisted:

widzę wiiwii, że się zapisałaś na jutro rano, bo ja planowałam podejść na kociarnie około 15/16 i zrobić dyżur popołudniowy jako łączony ranny i wieczorny. i tak będę musiała zrobić jutro dyżur do 18 ten wieczorny, bo wieczorem... po Kami przyjeżdżają :cry:

dom, który się zgłosił na FB z Jaworzna (nie)stety bardzo fajny.. mieli kotke ze schronska wczesniej, ktora wzieli chorą stamtad, leczyli, ale kotka umarła. generalnie, jak słyszę, że ktos już wczesniej wziął bidę i dbał i kochał, to wiem, że to dobrzy ludzie. balkon mają zabezpieczony. dla koteczki już wszystko mają. Kobieta konkretna i świadoma. Mają zaprzyjaźnionego weterynarza w Katowicach. opowiedziałam jej charakterku Kami. Generalnie jesteśmy umówieni tak, że przyjadą, porozmawiamy, obejrzą Kami i zdecydujemy, czy ja biorą czy nie. ale z rozmowy ja nie mam do czego się przyczepić. zoabczę jeszcze na żywca, kobieta powiedziała, że mogę ją maglować, bo rozumie intencje. no a mi smutno.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro lut 15, 2012 17:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi tulasy, bądź dzielna!

to najgorsz ew tymczasowaniu chyba ze człek się przywiąze , pokocha a oddac trzeba, ech

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

[poprzednia][następna]