WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 14, 2012 14:51 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

CatAngel pisze:Tak te zdjecia wyżej to mam :)
A to Inka?
Obrazek

moim zdaniem tak :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 14, 2012 14:52 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Ok trzymam za słowo :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 14, 2012 14:55 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

ewona1 pisze:Uprzejmie donoszę, że Krecik z okazji Walentynek podwoił wagę, z 2,7 na 5,4 kg, bo to jest duży kot, i ma przedłużane futerko, coś tam z syberyjczyka musi być wmieszane. Zobaczymy co powie wet., bo ja nie śmiem zaglądać mu do pyska, on tak patrzy tymi złotymi oczzami....

o matko... przestałam się śmiać... to znaczy że sprawdzaja sięmoje obawy sprzed miesiąca... jak się zainteresowalam Krecikiem to wypytywalam o niego Pinokio upierdliwie, jak sie dowiedzialamn o jego probleach z jedzeniem to pytałam czy się kotem myje, czy jest normalnej wagi... jakos to sie w czasie rozmyło i potem morfologia i biochemia Kreciczka mnie uspokoiły. ale wiadomość o tym ,że dorosły kocur wazył 2,7kg jest dla mnie porażająca... on poprostu ginął z głodu... Taka stuacja ma konsekwencje powazne zazwyczaj... trzebamu zrobić ponowne badania, wątrobowe, nerkowe - biochemia koniecznie z potasem i fosforem, poziom żelaza też by się przydał. nie chce sie wymądrzać ale mam tego kocurka w sercu... dlatego tak się tu rozpisuje... Oczywiście fakt przybrania jest super...no może trochę za szybko, to tez ma znaczenie niestety... ech.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto lut 14, 2012 16:00 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

No przecież dlatego go zabrałam. Badania będzie miał robione powtórnie, to oczywiste, chociaż poprzednia biochemia niezła była, ale wet. chce zrobić u siebie.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Wto lut 14, 2012 16:42 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

ewona1 pisze:No przecież dlatego go zabrałam. Badania będzie miał robione powtórnie, to oczywiste, chociaż poprzednia biochemia niezła była, ale wet. chce zrobić u siebie.

Ewona! wyznam Ci ponownie milość i tyle. ech. Od śmierci Dosia mam z tyłu głowy tka myśl "straszną"... że zrobiło sie u mnie miejsce... ale to zły kierunek myślenia... ch.

Mamrot

Post » Wto lut 14, 2012 19:17 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Mamrot pisze:
ewona1 pisze:No przecież dlatego go zabrałam. Badania będzie miał robione powtórnie, to oczywiste, chociaż poprzednia biochemia niezła była, ale wet. chce zrobić u siebie.

Ewona! wyznam Ci ponownie milość i tyle. ech. Od śmierci Dosia mam z tyłu głowy tka myśl "straszną"... że zrobiło sie u mnie miejsce... ale to zły kierunek myślenia... ch.

Krecik musi mieć dom wychodzący, wtedy będzie szczęśliwy. Dziś był 10 min na powietrzu, i jak się ożywił....
ł

ewona1

Post » Wto lut 14, 2012 21:52 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

:oops: Miałam wysłać CatAngel zdjęcia Inki i Szaro-Buraski, ale czekałam na adres mailowy, bo mam gotowce do przesłania...To już nie wiem co mam robić :oops:
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Wto lut 14, 2012 21:59 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Randa pisze::oops: Miałam wysłać CatAngel zdjęcia Inki i Szaro-Buraski, ale czekałam na adres mailowy, bo mam gotowce do przesłania...To już nie wiem co mam robić :oops:

catangel@o2.pl

ewona1

Post » Wto lut 14, 2012 22:03 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

ewona1 pisze:
Randa pisze::oops: Miałam wysłać CatAngel zdjęcia Inki i Szaro-Buraski, ale czekałam na adres mailowy, bo mam gotowce do przesłania...To już nie wiem co mam robić :oops:

catangel@o2.pl

dzięki, już wysyłam :D
ObrazekObrazek

Randa

Post » Wto lut 14, 2012 22:09 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

ObrazekObrazekObrazek
link do zdjęć: http://imageshack.us/g/840/inka3.jpg/[/quote][/quote]
a te zdjęcia to jeszcze ja do catAngel wysyłałam...ale ją trudno pomylic z inną, bidulke jednooczną :wink:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto lut 14, 2012 22:24 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Jak się cieszę, że Krecikowi się przytyło :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lut 15, 2012 8:30 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

ewona1 pisze:
Mamrot pisze:

Krecik musi mieć dom wychodzący, wtedy będzie szczęśliwy. Dziś był 10 min na powietrzu, i jak się ożywił....
ł

Musi nie musi, wiesz jak jest, jak dobry dom to i niewychodzący jest ok. Krecik przede wszystkim potrzebuje domu "zaprzyjaźnionego" z wetem, Duzych którzy będa czuwali nad jego zdrowiem... słyszalam od Pinokio, że Krecik w Wólce nie wychodził na dwór, załatwiał sie do kuwetki i nade wszystko wolał kolanka i bliskość Pani Teresy.

Mamrot

Post » Śro lut 15, 2012 11:32 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Mamrot, masz absolutną rację, ja mówiłam o opcji idealnej, ale przed nim jeszcze daleka droga do pełnej formy. A co do kolan, to Krecik preferuje mojego męża, ale to jest zachowanie "pokochaj mnie".

ewona1

Post » Śro lut 15, 2012 12:29 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

Po niedzieli Pani Teresa i jej mąż jadą do Warszawy, Pan Stanisław do szpitala, pani Teresa też będzie starała sie położyć i zrobić swoje badania...Kury przeniesione do sołtysowej już docelowo, koty zostają same...to znaczy będzie przychodziła sołtysowa, pewnie dojedzie też pinokio, ale większość czasu będą same na podwórku...
W adopcjach kompletny zastój, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze.
Może jakiś DT jeszcze by się znalazł?
ObrazekObrazek

Randa

Post » Śro lut 15, 2012 12:39 Re: Wólka Zaleska 11 kotów,szansa na domek dla rudego w Wa -wie

CatAngel "pracuje" nad ogłoszeniami i pewnie lada moment się ukażą. I mam nadzieję, przyniosą zwrot akcji, bo zastój jakiś zapanował :|

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]