Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 23:44 Re: Co się cholera ostatnio dzieje :( ?!

trochę zmieniając temat. kilka fot Soci autorstwa Marysi :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 08, 2012 0:00 Re: Co się cholera ostatnio dzieje :( ?!

no przecież wrzuciłam :twisted:

klauduska

Post » Śro lut 08, 2012 21:13 Re: Co się cholera ostatnio dzieje :( ?!

Koli pojechał do nowego domu :mrgreen: :ok:

klauduska

Post » Pt lut 10, 2012 9:50 Re: Co się cholera ostatnio dzieje :( ?!

no więc Togo i Tai już u mnie są. boże jakie one są piękne. dumna jestem, żem ich mama. Togo jest w typie syberyjczyka, Tai też jak nic coś z jakiegoś rasowca ma.
źle zareagowali na przeprowadzkę. Togo się od razu zaszył i nie było jak go wyciągnąć zupełnie. Tai zawarczałaby mnie, jego i Socię na śmierć jakby mogła. nie mam pojęcia gdzie się schowała..
Togo znalazłam w kuchni teraz i wzięłam do łązienki, gdzie siedzimy i poznajemy się. Łasi się już, ociera i rozkłada na plecy do głaskania i miauczy smutnym głosem.

Socia wyprawiała kocopały, żeby ją polubili, ale no niestety, nie ma tak łatwo ;)

dzisiaj WPA. i dzisiaj też ciachnę Tai, jak mi się uda.

klauduska

Post » Pt lut 10, 2012 13:47 Re: Co się cholera ostatnio dzieje :( ?!

trzymam kciuki za WPA :)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Wto lut 14, 2012 10:16 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

Togo i Tai pojechali do nowego domu w sobotę i mają się tam super :1luvu:

--
a do mnie na dt przybyła Pacusia:

OKI pisze:Zdrowa znaczy :twisted:
Jakby była bardziej obsługiwalna, to zły znak byłby :twisted:

O, taka Pacynka dziś dała zrobić ze sobą wszystko :roll: Taka naturalna Pacynka :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Ma sobie jakieś 2 miechy, waży o miesiąc mniej (0,55), temperatura naturalnie 40 st :roll: Wystąpiło też całkiem naturalne zarośnięcie dziurek od nosa, ledwo się dały wykopać bez urywania nozdrzy :?
Jeśli rodzeństwo Pacynki jest tylko w połowę lepszym stanie, to należy je zgarnąć na cito, albo się naturalnie wykończą do weekendu :roll:
Ta mała została zgarnięta dziś koło 15tej, jeśli ktoś może pod pałac podjechać w tych godzinach, to dam namiary.

leczenie czas zacząć.

Spodziewałam się jednak o wiele gorszego stanu ;) . Oczy brzydkie, nos zaglucony, kicha potwornie no i jest chudzinka. Jest też mniejsza niż myślałam, że będzie.
Oczy posmarowane, nos przetarty i Convalescence na śniadanko razem z babycatem się właśnie studzi, niedługo próba karmienia. Jak nie załapie, to będę dokarmiała strzykawką.
Niunia jest cudowna! Ugniata, mruczy, wtula się i barankuje ♥ . Słodziak niesamowity!

klauduska

Post » Wto lut 14, 2012 10:17 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

Ciesz się, że jej w nocy nie widziałaś. Odpicowałam przed wyjściem :twisted:
Dzięki wielkie :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lut 14, 2012 12:03 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

ha, Socia ma nową zabawkę :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lut 14, 2012 12:06 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

Tiaaa... i już jest zamówienie na następną :mrgreen:

OKI

Post » Wto lut 14, 2012 12:11 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

Agneska, Socia to nawet nie wie jeszcze, że znowu coś przytargałam :ryk:

Pucia zjadła trochę convy, ale źle się jej je przez gluty. wygląda jakby się dusiła jedząc i nie dziwię się, że jeść się jej nie chce przez to..

OKI, nie muszę brać, jak nie chcesz mi dać :twisted: :twisted:

klauduska

Post » Wto lut 14, 2012 12:12 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

Kto powiedział, że nie chcę? :lol:

OKI

Post » Wto lut 14, 2012 15:48 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

ale bidulka z niej... z ogonkiem też ma coś nie tak? bo wydaje się jakoś nienaturalnie krótki
czy to tylko złudzenie, albo złe ułożenie?

mpd

Post » Wto lut 14, 2012 15:51 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

No cóż, w tym wieku ogon nie jest jeszcze imponujący ;) Ale nie zauważyłam, żeby coś z nim było nie tak.
A złudzenie swoją drogą - perspektywa taka głupia trochę.
Tu https://picasaweb.google.com/ElleonOK/2 ... directlink jeszcze kilka fotek, ale z równie głupią perspektywą. Ciężko się foci takiego grzdyla, jak nie ma go gdzie bezpiecznie usadowić ;)

OKI

Post » Wto lut 14, 2012 15:56 Re: Pacysia przybyła na dt. Intensywne leczenie czas zacząć.

no tak, mój dwumiesięczny bąbel to miał ogon jak pyton ;) zresztą do dziś mu to zostało, więc jakoś naturalne dla mnie jest, że ogon jest dłuuuuugi ;) tym bardziej, że nasz najstarszy kocur miał złamany ogon i od 4 miesiąca życia już mu nie rośnie...

mpd

[poprzednia][następna]