Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 13, 2012 18:40 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Zarazić się mogą wyłącznie kotowate, człowiekowi i innym stworzeniom nic nie grozi.Kot zaraża w stadium wiremii, wirusa musi być dużo, a ten drugi kot słaby.Wirus białaczki jest nietrwały, na powietrzu ginie w ciągu kilku minut.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 13, 2012 18:55 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

To chociaż tyle... Oby potencjalny dom się nie zraził bo byłaby wielka szkoda.

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Pon lut 13, 2012 18:56 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Pocieszające jest to, że Bombaj nie ma objawów, nie jest osłabiony.Mam nadzieję, że to jednak wynik fałszywy,ale ....

ewar

Post » Pon lut 13, 2012 19:29 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

ewar pisze:Pocieszające jest to, że Bombaj nie ma objawów, nie jest osłabiony.Mam nadzieję, że to jednak wynik fałszywy,ale ....

Wszyscy mamy taką nadzieje , Bombaj jest przecudowny :1luvu:
Trzymam kciuki żeby to jednak była pomyłka :ok:

Vika ..

Od: Pt sty 20, 2012 19:33

Post » Pon lut 13, 2012 19:43 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Ale trzeba zakładać tę pesymistyczną opcję, że jednak jest FeLV+.
Nie chcę dramatyzować, ale mam nadzieję, że nie zostanę sama z problemem.Nie dam sobie rady w żaden sposób, bo poza swoimi trzema kotami w domu mam lecznicowe. Małą Abi biorę do domu na TDT , chyba do łazienki :cry: , Nelę muszę oswoić i też jej poszukać domu.To jednak będzie trwało.Nie widzę możliwości oswojenia szylci, wróci na stare śmieci i jeśli Ania będzie miała czas i ochotę, może spróbować ją oswoić, ja nie mam jak.Nie poradzę sobie ani finansowo, ani w ogóle.
Bombaj jest super kotem, zasługuje na dom, trzeba mu go znaleźć jak najszybciej.Leczenie rany nie powinno długo trwać,tak sądzę.

ewar

Post » Pon lut 13, 2012 19:58 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Biedny Bombajek :( to na pewno zmniejszy jego szanse na domek :( szkoda biedaczka. Moze wezmie go ktos kto ma innego bialaczkowca albo psa albo najlepiej jakas starsza pani na jedynaka. Ewa podaj na pw numer konta
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lut 13, 2012 20:19 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Dzięki :1luvu: Wysłałam pw.
Ten kot ma same zalety, jest przemądry i bardzo proludzki.Wszystkich kocha.Jest poza tym bardzo ładny, jeszcze chwila a wypięknieje bardziej.Moim zdaniem nadaje się na towarzystwo dla innego FeLV-ka.Jest bardzo spokojny, posłuszny, nie ma w sobie agresji.Z zainteresowaniem oglądał kotki w klatkach.Będąc u mnie w kuchni nie denerwował się, że koty za drzwiami.Rosa owszem, nawet bała się do drzwi podejść, a jeśli już to syczała i warczała.Została jedynaczką, oczywiście.Mnie Bombaj bardzo pozytywnie zaskoczył, że w ogóle nie interesował się tym, co jest u mnie w kuchni, pisałam już, że nawet na krzesło nie wskoczył. Miał dwa posłanka, miseczki, kuwetę i tylko tym się interesował.Moja kuchnia jest mała, zagracona , pełno różnych rzeczy i bałam się, że coś pozrzuca, porozbija.Nic takiego się nie stało.On tak kocha ludzi, że zaczyna mruczeć, kiedy tylko ktoś na niego spojrzy.A już zachwycony jest, kiedy się go głaszcze.Wygina się tak jak mój Czaruś, wywala brzuszek do głaskania.Na jednym zdjęciu widać, jak leży na domku w lecznicowej klatce w pozie zachęcającej do mizianek.Nie jest kotem żywiołowym na pewno, nie ma charakteru kociaka.Być może miał ciężkie życie, nie było mu lekko, tego nie wiem.Na pewno był domowy, na pewno go trochę tresowano, ale nie był bity, tak mi się wydaje.Jest taki ufny.Zrobię mu zdjęcia, ale potrzebuję drugiej osoby do pomocy.

ewar

Post » Pon lut 13, 2012 20:25 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Jak czytam Twoje opisy Ewar to aż mam ochotę laptopa przytulić!
Jesli tylko będziesz mogła to wymiziaj Bombaja ode mnie :1luvu:

Lavi

Post » Pon lut 13, 2012 21:15 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Wymiziam, ale dopiero jutro wieczorem.Rano nie mogę iść do lecznicy.Dzisiaj byłam przed jego zabiegiem.Tak czekał na mnie, ucieszył się, że go wyjęłam z klatki, że nosiłam na rękach.Mąż wetki też go głaskał.Ciężko było go osłuchać, bo cały czas mruczał.To taki kot.Lavi, przecież go znasz i wiesz, że nie przesadzam.Nie mam zwyczaju idealizować kotów, piszę nawet rzeczy, które mogłyby zniechęcić do adopcji, bo wolę aby przyszły domek się mile rozczarował, jeżeli już, a nie w odwrotną stronę.
Tak było z Dżapcią, proszę, oto post nihon-jin
obecna! :) trochę z opóźnieniem, ale jestem, by kilka słów o naszej małej Hibachi napisać :)

oj, tak... po przyjeździe mała, nieufna i zupełnie nienakolankowa (wg. ewar) kocia wskoczyła mamie na kolana, i dawaj, ugniatać! i spać :) w nocy zabiła mojego wychuchanego kwiatuszka (półmetrową monsterę)... ojjj, zła kicia! później odkryła, że w kuchennej szafce nad okapem jest dziura. nowe miejsce do spania! :)
chociaż zazwyczaj śpi na szafie, na swoim kocyku. czasem jednak przyjdzie na pościel. albo i pod :)

foliowe kulki to nadal najlepsza zabawka. ale jest też szczurek. taki pluszowy, z ikei :) szczurek jest noszony po całym domu. kilka razy już został wykąpany w misce z wodą. ale nadal jest najlepszym przyjacielem. i zabawką do aportowania. a tak! Hibachi aportuje :) to ci dopiero zabawa~! :)

na Wielkanoc kicia pojechała z nami do babci. ale była radocha! drzewo do wspinania! i kwiatki! i trawka. i pszczoły, niestety. ojj, bolała pupcia~! :(

Hibachi jest kotką mojej mamy. zdecydowanie. chodzi za nią po domu, tuli się, przychodzi na kolana. wdzięczniejszej kici nie mogła sobie mama wymarzyć :)
bo Hibachi mieszka z mamą. ja się już zdążyłam wyprowadzić. ale przy następnych odwiedzinach pewnie pyknę kilka fotek :)

OKI też dostała Tacię, która była nie do końca adopcyjna, potrafiła drapnąć...itd.OKI pisała, że zdecydowała się właśnie na nią, bo... nie była idealna, nie była miziaczkiem, ale kotką z charakterkiem.No cóż, jest jednak miziaczkiem, przytulanką i jedną z piękniejszych kotek na forum.
Conchita dostała Maniusię i jest to kotka dokładnie taka, jak opisywałam.
Adoptuję koty na odległość i muszę je opisywać dokładnie, robić mnóstwo zdjęć, bo ogłoszenia są mniej więcej takie same.
Brendą p.Beata się zachwyciła, kiedy weszła na wątek.Nie przestaje się nią zachwycać, często rozmawiamy przez telefon.Maile od Dużej Zusia wklejam czasem na jego wątku.To takie miłe, naprawdę.
Na wielu rzeczach się nie znam, mam tego świadomość, ale charakter kota umiem określić.Potrafię też powiedzieć, że nie, to nie jest kot dla Ciebie, chociaż domek dobry , a kot potrzebuje domu.
Bombaj jest dokładnie taki, jak go opisałam.Brudny, poraniony, śmierdzi okrutnie, ale to akurat minie.Pozostanie jednak nieprawdopodobnie grzecznym, sympatycznym, spokojnym kotkiem.Nie schowa się pod kanapą, nie będzie wieszał na firankach, za to wywali brzuszek do głaskania i będzie cudnie mruczał.Skarb, nie kot.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 12:47 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Wpłynęło 100 zł od Małgorzaty z Warszawy.Dziękuję :1luvu: Tak wiec na koncie Bombaja jest 175 zł.Dzisiaj zapytam wetkę o koszty.Kastracja na pewno 100 zł.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 13:30 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Kto się jeszcze dorzuci dla Bombajka :kotek:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lut 14, 2012 13:58 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Tak jak pisałam wcześniej, opłacam mu testy, ale obawiam się, że i tak pieniędzy nie wystarczy :cry: Lecznica to nie DT, niestety.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 18:59 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Właśnie wróciłam z lecznicy.Biedny Bombaj spragniony mizianek :cry: Trochę go ponosiłam na rękach, wygłaskałam, kupiłam jakieś obryweczki ( chrupki z kurczakiem, smakowało :lol: ).Bombaj myje się zawzięcie, już ma ładniejszą sierść.Rana jednak wciąż się sączy, wetka mu ją czyści, ale widocznie była głęboka.Miejmy nadzieję, że się wygoi wreszcie.Bombaj dostał większą klatkę i zabawki.Aha, dałam mu taką pluszową myszkę, od razu zabrał do domku i próbował zjeść, a to jest myszka piszcząca :P
Zapłaciłam wetce 255 zł, ale nie miałam czasu czekać na rachunek, było dużo pacjentów.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 22:26 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Oj wiem, że nie przesadzasz, wiem :)
Wygoi wygoi, na pewno. Szkoda tylko, że nie ma skąd brać pomocy finansowej.

Lavi

Post » Śro lut 15, 2012 7:51 Re: Piękny,ufny, miziasty biszkoptowy Bombaj FeLV+ - SZUKA DOMU

Bombaj się myje :P
Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]