Wyniki krwi kotki - proszę o interpretację....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 21:59 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

posiadam skrzydłokwiat, fiołka alpejskiego oraz anturium... jeśli zatruł się którąś z nich to nie będzie za późno jak pójdę jutro do weta? Co mogę teraz zrobić?

VirtualMan

Od: Śro sie 31, 2011 12:37

Post » Nie lut 12, 2012 22:00 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

VirtualMan pisze:posiadam skrzydłokwiat, fiołka alpejskiego oraz anturium... jeśli zatruł się którąś z nich to nie będzie za późno jak pójdę jutro do weta? Co mogę teraz zrobić?

Skąd jesteś ,moż e ktoś poleci weta dyżurującego w okolicy.
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 12, 2012 22:02 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

Gniezno... no właśnie brak tu takiego lekarza...

VirtualMan

Post » Nie lut 12, 2012 22:12 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

podałem jej mleko.. może to coś pomoże... w końcu mleko dobre na zatrucia

VirtualMan

Post » Pon lut 13, 2012 17:11 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

I jak się kotka czuje? Byłeś u weterynarza?

Qulka

Od: Nie cze 17, 2007 10:00

Post » Pon lut 13, 2012 17:18 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

VirtualMan pisze:podałem jej mleko.. może to coś pomoże... w końcu mleko dobre na zatrucia

krowie mleko :?: :roll: nie wiem czy to dobry pomysł

kotx2

Post » Pon lut 13, 2012 17:55 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

Qulka pisze:I jak się kotka czuje? Byłeś u weterynarza?

Tak, byłem.. po wstępnych badaniach wet powiedział, że kotka jest zdrowa.. temp. miała 38,9 stopnia, Zasugerowałem, że może się zatruła, ale byli bardzo zdziwieni, że takie kwiaty sa trujące.. podali jej leki, (jakiś węgiel na zatrucia, dali środek uspokajający oraz tabletkę na odrobaczenie. Kazali ją obserwować i w czwartek przyjść na pobranie krwi.

Wet, zasugerował, że jej zachowanie może być odpowiedzią na pojawienie się nowego mieszkańca domu (węża zbożowego) i jeśli badania okażą się być dobre to zajmą się jej psychiką..

Co o tym myślicie?

VirtualMan

Post » Pon lut 13, 2012 17:59 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

A, nowy domownik może tak wpływać. Ale jeśli wet nie wie, że są rośliny trujące dla kotów, to ekhem, rozważ poszukanie innego. Odrobaczenie nie zaszkodzi (pilnuj, żeby zrobiła qupę, bo się przytruje robalami). Dobrze, że będą badania krwi, ale coś nie za szybko je proponują - wiesz, że kot musi być na czczo?
Ale zajrzyj na podforum Weci Polecani i poszukaj alternatywy, bo jeśli wet uczy się od Ciebie to to źle rokuje :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lut 13, 2012 18:02 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

Nie wiem, ale ja bym była zestresowana obecnością węża.Dość z resztą osobliwy zestaw zwierząt, jak dla mnie.Czy on je żywy pokarm?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 13, 2012 18:06 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

ewar pisze:Nie wiem, ale ja bym była zestresowana obecnością węża.Dość z resztą osobliwy zestaw zwierząt, jak dla mnie.Czy on je żywy pokarm?

Oto samo własnie miałam spytac :roll: To dosyc duzy waz :roll:
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%85%C5%BC_zbo%C5%BCowy

kotx2

Post » Pon lut 13, 2012 18:18 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

Mam dwa koty.. kot jest bardzo zainteresowany wężem i ciągle się gapi w terrarium, a kotka jakby unikała tego widoku i niezbyt ja to interesuje... (to ona jest "chora"). Waż jest malutki bo bardzo młody i chyba najbardziej wystraszony. Mam nadzieje, że obie strony przyzwyczaja się do swojej obecności..

VirtualMan

Post » Pon lut 13, 2012 18:21 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

VirtualMan pisze:Mam dwa koty.. kot jest bardzo zainteresowany wężem i ciągle się gapi w terrarium, a kotka jakby unikała tego widoku i niezbyt ja to interesuje... (to ona jest "chora"). Waż jest malutki bo bardzo młody i chyba najbardziej wystraszony. Mam nadzieje, że obie strony przyzwyczaja się do swojej obecności..

Ło matko,to pilnuj wąża swego :mrgreen:
A czy koty są po sterylizacji i kastracji :?: 8)

kotx2

Post » Pon lut 13, 2012 18:25 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

kotx2 pisze:A czy koty są po sterylizacji i kastracji :?: 8)

Tak oba

VirtualMan

Post » Pon lut 13, 2012 18:27 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

VirtualMan pisze:
Qulka pisze:I jak się kotka czuje? Byłeś u weterynarza?

Tak, byłem.. po wstępnych badaniach wet powiedział, że kotka jest zdrowa.. temp. miała 38,9 stopnia, Zasugerowałem, że może się zatruła, ale byli bardzo zdziwieni, że takie kwiaty sa trujące.. podali jej leki, (jakiś węgiel na zatrucia, dali środek uspokajający oraz tabletkę na odrobaczenie. Kazali ją obserwować i w czwartek przyjść na pobranie krwi.

Wet, zasugerował, że jej zachowanie może być odpowiedzią na pojawienie się nowego mieszkańca domu (węża zbożowego) i jeśli badania okażą się być dobre to zajmą się jej psychiką..

Co o tym myślicie?

Myślę,że wet powinien to wiedzieć.

kotx2

Post » Pon lut 13, 2012 18:29 Re: Na co może być chora moja kotka? Pomóżcie..

alix76 pisze:A, nowy domownik może tak wpływać. Ale jeśli wet nie wie, że są rośliny trujące dla kotów, to ekhem, rozważ poszukanie innego. Odrobaczenie nie zaszkodzi (pilnuj, żeby zrobiła qupę, bo się przytruje robalami). Dobrze, że będą badania krwi, ale coś nie za szybko je proponują - wiesz, że kot musi być na czczo?
Ale zajrzyj na podforum Weci Polecani i poszukaj alternatywy, bo jeśli wet uczy się od Ciebie to to źle rokuje :?

Jak mam pilnować tej qpy??
Tez byłem zszokowany, że przy mnie szukali w książkach o roślinach trujących i nie bardzo wiedzieli co z tym zrobić (piszę w liczbie mnogiej bo było 2 lekarzy - małżeństwo).. podpowiedziałem o węglu i o tym, że istnieje coś takiego jak google i można tam poszukać...

VirtualMan

[poprzednia][następna]