Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 13, 2012 12:56 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Chętnie poczytamy o nudnym życiu Twoich kotków :lol: Choć jestem pewna, że ono wcale nie jest nudne i będziesz miała o czy pisać.

U mnie dziś ok. 6.00 Trufla postanowiła zrobić pobudkę mojemu Tż i sąsiadom przewracając na panele kolumnę głośnikową o wysokości ok. 1 m i straszliwie ciężką, która upadając zgarnęła dracenę i obie walnęły o podłogę z wielkim hukiem :?
Przeważnie największe zniszczenia powstają gdy Trufla zwiewa przed Imbirem i nie patrzy gdzie biegnie i co leży na drodze.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lut 13, 2012 13:14 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

No, nieźle :mrgreen:
U mnie naprawdę nudno.Teraz na przykład wszystkie śpią.Zaraz obudzę, bo muszę posprzątać mieszkanie, przez to bieganie do lecznicy mam mało czasu na domowe obowiązki.
Koty siedzą w cieple, ruchu mają mało, jedzą też niewiele.Gucia wyłącznie suchą karmę , czasem skubnie coś mokrego, ale w ilościach śladowych.Trzem kotom daję 1/2 saszetki.Wystarcza im.Czy to normalne? Suchą karmę mają zawsze w miskach, to fakt.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 13, 2012 13:35 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Bardzo chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcia "portretowe" Twoich kotek, bo zazwyczaj na zdjęciach są tylko ich plecki jak śpią, a chciałabym poznać je "bliżej" :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lut 13, 2012 15:27 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

ewar pisze:Trzem kotom daję 1/2 saszetki.Wystarcza im.Czy to normalne? Suchą karmę mają zawsze w miskach, to fakt.
Ja bym powiedziała, że normalne, bo moja panna jak zje 1/4, to ja się cieszę :mrgreen: Suche też ma cały czas.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto lut 14, 2012 19:15 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Wydawały się takie głodne :wink: , w miskach jednak sporo zostało. No cóż, lepsze to niż przymusowe odchudzanie.
Mam trochę zdjęć, ale może rano powrzucam, teraz nawet mi się nie chce, jestem zmęczona.
Aha, w lecznicy byli ludzie z kotką, którą ktoś wyrzucił dwa tygodnie temu, w te największe mrozy. Stanęłam jak wryta, prawie klon Czarusia, no może nawet ładniejsza, bo to dziewczynka.Ogniście ruda, prawie syberyjka w krótkim , ale bardzo puchatym ogonkiem.Różnica też taka, ze Czaruś ma marmurkowe pręgi, a ona nie.Wiecie jaka cudowna? Jaka miziasta? Super.Przynieśli ją na przegląd i wycięcie kudłów.Widać, że ja pokochali i to bardzo.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 19:23 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Jak miło czytać, że zobojętnienie i znieczulica na los zwierząt w ekstremalnie trudnych warunkach nie ogarnia wszystkich :D Mam nadzieję, że czeka ich długie i szczęśliwe wspólne życie :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto lut 14, 2012 19:44 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Zdawali się być bardzo miłymi ludźmi. Miałam aparat, żałuję, że nie zrobiłam zdjęć, kotka o imieniu Ruda jest przecudna i megamiziasta.Mówili, ze cały czas ugniata.

ewar

Post » Wto lut 14, 2012 19:49 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Szkoda, że nie zrobiłaś jej zdjęcia.
Bardzo mi sie podobają ugniatajace kotki :1luvu: moje niestety tego nie robią prawie wcale :?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro lut 15, 2012 7:59 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Moje zawsze :P
Oczywiście, zdjęć Meli jakoś nie ma :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro lut 15, 2012 10:35 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Kociaste prześliczne jak zawsze :1luvu:
Przyznam szczerze, że troszkę się pogubiłam w rachunkach i teraz nie wiem czy Mela to ta burasia na 1 zdjęciu czy wcale jej nie ma, a to jest jeszcze ktoś inny? :oops:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro lut 15, 2012 11:32 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

To jest Mela.Ona ma ładniejszy pyszczek w realu.Słynie wśród znajomych jako posiadaczka najmilszego, jedwabistego futerka.Kiedyś była otyła i to bardzo, ale teraz jest zgrabniutka, taka, jak ma być. Mela jest indywidualistką, rzadko sama się do innego kota przytula.

ewar

Post » Pt lut 17, 2012 23:09 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Życzę zdrowia i szczęśliwych chwil, dla rezydentów i wszystkich podopiecznych :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lut 17, 2012 23:17 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Ewo, wiesz, ja nie mogę się nacieszyć, że Czaruś został twoim rezydentem. Oboje się kochacie, ma towarzystwo i przynajmniej nie musisz się o niego martwić. Gdzie miałby lepiej? :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob lut 18, 2012 7:27 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Oj, miałby, miałby. Chociażby u Ciebie :lol: .Jest dużo dobrych domków, moje koty głównie takie znajdują. Z Czarusiem jednak wyszło, jak wyszło.Jest tylko jeden minus tego, że został - nie mam jak tymczasować.
Czaruś jest kotkiem ze snów.To miłe, towarzyskie stworzenie.Teraz bardzo chciałby poznać Abi i się z nią pobawić.Kiedy jestem w łazience z Abi, nie zamykam drzwi na klamkę i wtedy pojawia się ruda, kudłata łapka, za chwilę rudy łepek :P To Czaruś chce koniecznie wejść do środka.Wciąż kładzie się pod drzwiami łazienki z głową przy kratce i obserwuje Abi. Moje koty nie mają cienia agresji, fantastycznie dogadują się z nowymi przybyszami.Przyzwyczaiły się do tego, że one są na zawsze moje, że tymczasy im nie zagrażają w niczym.Czaruś dodatkowo jest kotkiem bardzo zabawowym, energicznym, a przy tym bardzo łagodnym.Wrzucę parę zdjęć, kiedy wrócę z lecznicy.

ewar

Post » Wto lut 21, 2012 18:28 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Ewcia, gdzie obiecane zdjęcia? :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[poprzednia][następna]