S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 19:11 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ciąg dalszy...

BOENA pisze: :arrow: Ultra dzisiaj dużo zjadła :) Jeszcze nie ma zaufania do ludzi.c
Jest na antybiotyku.

Obrazek

:arrow: Blu śliczna, i też głośno wołająca ludzia (choć do Merlin Monroe jej daleko...)
Obrazek

Obrazek

Kreska - niestety jej wspólklatkowiczka nadal zamknięta w sobie :( nawet na kolanach chciałaby się schować... :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I parę fotek z kociarni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karolinka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I króliś ;)
Obrazek

Wszystkie zdjęcia z lutego tutaj: https://picasaweb.google.com/1051588822 ... kiLuty2012

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie lut 12, 2012 19:13 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

puskas pisze:Czy ktoś może mi polecić jakąś hurtownię art. zoologicznych, ewentualnie fajny niedrogi sklep w Katowicach/okolicy?

w Katowicach niestety niebardzo, ja kupuję w zooplusie... ale przesyłka za free, więc nie jest źle (a ilości hurtowe :P)

charm

Post » Nie lut 12, 2012 19:15 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

jakie piękne te koteczki...mam nadzieje,ze wszystkie znajdą wspaniale domy... :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Nie lut 12, 2012 19:27 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

W Katowicach jest coś na Piotrowickiej, koło mostku na Kłodnicy, w pawilonie na otwartym placu, razem chyba z ogrodnikiem i oknami.
Nie byłam ze względu na to, iż pracuję tak jak oni. W każdym razie pisze hurt i widziałam tam reklamę Royala.

Artux Moja Telimena po przybyciu do mnie i przejściu na porządną dietę, też przez miesiąc bekała i puszczała bąki. Jedno i drugie potrafiło zabić. Po miesiącu się unormowało. Forum zalecało espumisan, ale jako że z zasady nie podaję nic bez konsultacji z wetem, nie podawałam.
Może zobacz czy jakiś czas po jedzeniu brzuszek nie robi jej się wzdęty. Taka informacja będzie przydatna u weta.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie lut 12, 2012 19:31 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm pisze:
puskas pisze:Czy ktoś może mi polecić jakąś hurtownię art. zoologicznych, ewentualnie fajny niedrogi sklep w Katowicach/okolicy?

A czego poszukujesz? Jeśli jakiejś karmy, to polecam http://www.najlepszekarmy.pl/. Sklep w Sosnowcu, szybka dostawa, ceny zadowalające!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Nie lut 12, 2012 19:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

phantasmagori pisze:W Katowicach jest coś na Piotrowickiej, koło mostku na Kłodnicy, w pawilonie na otwartym placu, razem chyba z ogrodnikiem i oknami.

tam z tego co wiem tylko papu mają
osspdg pisze:A czego poszukujesz? Jeśli jakiejś karmy, to polecam http://www.najlepszekarmy.pl/. Sklep w Sosnowcu, szybka dostawa, ceny zadowalające!

właśnie nie karmy, potrzebuję dwuosobowy tranporter, żwirek, furminator i parę takich dupereli :wink:
patrzyłam w necie, ale chciałabym porównać ceny bo różnie to bywa
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Nie lut 12, 2012 19:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

puskas pisze:właśnie nie karmy, potrzebuję dwuosobowy tranporter, żwirek, furminator i parę takich dupereli :wink:
patrzyłam w necie, ale chciałabym porównać ceny bo różnie to bywa
furminatory kupowałam na allegro za 16zł +przesyłka (może popytaj, kto jeszcze chce, ja zamawiałam 5, w tym jeden jest w schronisku, a wtedy przesyłka wychodzi taniej ;) )
transporter - kupiłam na allegro, capri III (guliwer) - mieszczą się dwa 6kg kocurki :mrgreen: (kwestię podniesienia go, doniesienia do auta itd pominę... w końcu od czego mamy tżtów :mrgreen: ) - to najtańszy porządny jaki znalazłam, który objętościowo i wagowo się nadawał :P
niektóre takie duperele są tańsze w animalii albo krakvecie, ale stacjonarnie mimo szukania nie znalazłam nigdzie nawet w porównywalnych cenach...

charm

Post » Nie lut 12, 2012 19:59 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Dziękuję za podpowiedzi
problem w tym że ja wzrokowiec jestem i nie mam zaufania do tego czego nie widzę i nie pomacam, w związku z tym nie lubię w necie kupować :mrgreen:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Nie lut 12, 2012 20:04 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

puskas pisze:Dziękuję za podpowiedzi
problem w tym że ja wzrokowiec jestem i nie mam zaufania do tego czego nie widzę i nie pomacam, w związku z tym nie lubię w necie kupować :mrgreen:

mogę kiedyś "pokazać" mój transporterek :lol:
a tak serio - wiem, jak to jest...
ja się przełamałam jak kilka lat temu musiałam kupować bieliznę przez net, a jak już bieliznę tak kupowała, to reszta była bezproblemowa ;)
(miałam wybór - albo chodzić w czymś całkowicie niedopasowanym, tzn miska za mała o 5-6 rozmiarów, obwód za duży o 15cm, żeby się dopiąć..., albo jechać do warszawy, i pomijając koszty podróży wydać 3x tyle za stanik, albo kupić przez net w Anglii - wybrałam opcję nr trzy ;) )

charm

Post » Nie lut 12, 2012 21:17 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

biedny Dominus :(
strasznie mi go żal

rozmawiałam z Sylą65 na temat Tuljana i tam faktycznie może być problem z psem, któremu zdarza się agresja wobec innyc zwierząt,
jedną kotkę zaakceptował, ale to był maluch
z dorosłym kocurem może być różnie

puskas, z transporterów polecam Marchioro,one są naprawdę pancerne, mój przeszedł baaardzo dużo, a nadal nie widać po nim śladów użytkowania.

żalmi, że nie dotarłam w weekend do schroniska,
ale 'atrakcje' kocio-rodzinne skutecznie mnie uziemiły :roll:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon lut 13, 2012 13:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mam pytanie czy ktoś zna może jakąś fundację podobną do Niekochanych w okolicach Głuchołazów bądź Nysy? Tam starsi ludzie opiekują się kotami na terenie działek, ale potrzebują pomocy dotyczącej ewentualnej sterylizacji itp... Będę wdzięczna za jakiś kontakt...
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Pon lut 13, 2012 21:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm pisze:
BOENA pisze: :arrow: Jest nowa dorosła tricolorka.
Bardzo miła,grubiutka,narazie nie chciała nic zjeść.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ROKSOLANA

:arrow: Nowy przekochany buras:
Ciężko było zrobić mu zdjęcie, tak bardzo chciał do człowieka... ocierał się o twarz, lizał po nosie.. a fiołkami to mu z pyszczka nie pachnie... :roll: zęby też na pierwszy rzut oka szczególnie zdrowo nie wyglądają, ale to bardzo "pierwszy rzut", w trakcie lizania mnie po twarzy...
Obrazek

Obrazek

INTEF
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto lut 14, 2012 9:43 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Króliś Igor bezpieczny w DT.

Jakby ktoś chciał adoptować schroniskowego królisia zapraszam http://www.przygarnijkrolika.pl/?p=2325

Pozdrawiam
Obrazek

Kitty27

Od: Czw kwi 09, 2009 7:47

Post » Wto lut 14, 2012 12:14 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Dziewczyny, wiecie może jakie numery mają te nowe koty? Trikolorka i buras.

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Wto lut 14, 2012 13:07 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

wracam w nocy do Was
jak lot będzie o czasie
rano będę mam nadzieję juz w schronisku
to spiszę numery, poodpisuję tu wszystkim
i wogóle

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]