TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 10, 2012 19:23 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kika i Tygrys

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lut 10, 2012 20:15 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

piękne foty, a badania jak?

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pt lut 10, 2012 20:18 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

phantasmagori pisze:Obrazek

Łoooo jejjjjj :love: :love: :love: :love: :love: Jak Tofiś słodko wyszedł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt lut 10, 2012 20:24 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Pchanti dzieki za wstawienie fotek :lol:

A dziś leki dostały :
Ozi na pęcherz , Tofik na swierzba w uszach i Eustachy antybiotyk na przeziebienie .

A mnie bardzo boli głowa :roll: , za chwile napisze o moich wynikach , moze ktos mi wyjaśni o co w nich chodzi bo mam totalnego stresa a do lekarza dopiero za tydzien mam wizyte .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lut 10, 2012 20:27 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Caragh pisze:
phantasmagori pisze:Obrazek

Łoooo jejjjjj :love: :love: :love: :love: :love: Jak Tofiś słodko wyszedł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Słodziak teraz szaleje z Pedrem i Fibim że swych mysli nie słysze :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt lut 10, 2012 21:04 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Badanie pierwsze :
MRI, głowa - mózgowie - badanie bez kontrastu i z kontrastem .
Opis:
Badanie wykonano aparatem 1,5T w sekwencjach echa spinowego, FLAIR i DWI w płaszczyznach strzałkowych, czołowych i poprzecznych przed i po wzmocnieniu kontrastem - Omniscan ( 10 ml ) .
Intensywność sygnału w obrębie substancji białej i szarej mózgowia prawidłowa .
Układ komorowy nadnamiotowy nieprzemieszczony, symetryczny, nieposzerzony.
Komora 4 prawidłowa.
W obrebie szyszynki widoczna torbiel wielkości ok. 9mm nie powodująca ucisku na sąsiadujące struktury.
W dolno-przyśrodkowej części piramidy kości skroniowej po stronie lewej wzdłuż zatoki esowatej widoczna przestrzeń o pośrednim sygnale w sekwencjach T1 i T2 zależnych wykazująca również podwyższony sygnał w sekwencjach DWI i mapie ADC wielkości ok. 15 x 11 x 17mm ulegająca wzmocnieniu po podaniu kontrastu dożylnie - zmiana na tle pozapalnym?
Proponuje TK piramid kości skroniowych.

Badanie drugie:
TK, głowa - piramidy kości skroniowych - badanie bez kontrastu.
Opis:
Badanie wykonano w technice spiralnej wielowarstwowej, rekonstrukcja warstw w płaszczyznach strzałkowych, czołowych i poprzecznych, grubość rekonstrukcji 0,4mm. Kolimacja 64x0.6mm.
Kanały słuchowe wewnęczne nieposzerzone. Ślimak i kanały półkoliste prawidłowe.
Zmian zapalnych w obrębie ucha środkowego nie uwidoczniono.
Wyrostki sutowate prawidłowe.
U podstawy piramidy kości skroniowej po stronie lewej widoczna kostna struktura o nieco niższej gęstości w stosunku do kosci piramidy, możliwy obszar przewlekłego zapalenia kości, obraz ten korensponduje ze zmianami uwidocznionymi w badaniu MRI głowy.

ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt lut 10, 2012 21:57 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Jezusicku nic z tego nie rozumiem :roll:

Justa :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lut 10, 2012 23:42 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

też nic nie rozumiem, ale za całokształt :ok:

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Sob lut 11, 2012 0:01 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Dziewczyny dzieki za :ok: Pogrubionym napisałam to co mnie niepokoi , ale sama nie wiem czy sie mam martwic czy nie :roll:
A zaraz ide jeszcze z psami ( Tofik i dziś nalał mi na wersalke :evil: :evil: ) , a tam tak zimno ,woda u bezdomniaczków zamarza mimo ojeju w niej , niech juz sie wreszcie skończa te mrozy :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lut 11, 2012 0:21 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ja sie nie dziwie, ze woda z olejem marznie, skoro w TV mowili, ze nawet paliwo marznie w baku 8O

Jejciu... Eustachy to taka ostoja i opoka wszystkich zwierzakow jak widze :) Ciesze sie, ze Tofik sie z nim zaprzyjaznia, bo Eustaszek to taki stoik niesamowity, zrownowazony, ma lagodzacy wplyw na inne zwierzaki, moze bedzie najlepsza terapia dla Tofika wlasnie towarzystwo Eustachego :) :ok: :ok:
Tak jak kiedys Tarunia (*) byla opoka dla innych zwierzat tak teraz jest nia nasz kochany Pulpecik :1luvu: Godny nastepca Taruni (*) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lut 11, 2012 18:42 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Z tego co napisałas Justi jestem kompletnie zielona
ale żeby nie było to nic groźnego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A Toffik to yyyy ten sam Toffik ? co go przygarnełaś?
drożdżami go karmisz ? 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Toc to wielki psiuk :1luvu:

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 11, 2012 23:04 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

jest duza szansa, ze bedziemy mogli wystawiac nasze mrusie na wystawach w realu :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lut 12, 2012 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

wystawiać i zbierać karmę czy tylko wystawiać?

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie lut 12, 2012 20:28 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Tofik w akcji :wink:
Obrazek

I z Fibim

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie lut 12, 2012 21:03 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

[poprzednia][następna]