DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 19:16 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

sisay pisze::ryk: ciekawe czy Kasia podziela Twoją euforię :lol:

Chyba nie, ale przynajmniej się dziewczyna nie nudzi... :) Śnieżka zostaje u nas, nie pojedzie do nowego domu :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw lut 09, 2012 19:19 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Znaczy nie pojedzie do TEGO domu, czy w ogóle do żadnego? 8O

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 09, 2012 19:51 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Nie, nie pojedzie do tego domu. Ale nadal szukamy domku dla Śnieżki. Ja mam jednego, pięknego, już 4 letniego kocurro i póki co tylko on jest mój :roll: Muszę kiedyś na wątek wrzucić jego zdjęcia :)

OlaLola

Post » Nie lut 12, 2012 8:14 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

potrzebuje kogoś kto zrobiłby Przed adopcyjną w katowicach dla Śnieżki... 8)

OlaLola

Post » Nie lut 12, 2012 12:07 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Wizyta odbędzie się najprawdopodobniej dziś. Przytachałam kotkę na sterylkę... 3 koty mi spierdzieliły... złapałam kotkę ok 6 miesięczną dziewczynkę, tyle, że ona nie jest dzika... :roll: i jak ja mam ją wypuścić za tydzień...? :roll:

OlaLola

Post » Nie lut 12, 2012 19:07 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Jeśli teraz nie jest dzika, to za tydzień dopiero...
Zrob jej szybko jakies zdjęcia, wystawimy ją do adopcji, może się znajdzie domek jeśli tama młodziutka...

Przykro mi, że nie dałyśmy rady z ta wizytą :( byłam pewna że to wszystko krócej potrwa.
Może na wątku katowickim ktoś będzie mieszkał nieopodal? warto spytać.

sisay

Post » Pon lut 13, 2012 17:45 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Spoko, miała jechać mamaGiny, ale M_O mieszka na Osiedlu więc podejdzie do Państwa.
Odnośnie kotki, no to cóż, zdjęcia postaram się zrobić jutro, ale na wolność to ona na pewno nie może trafić, łazi po mieszkaniu, do człowieka sama podchodzi... :roll: jeszcze trochę ucieka, ale dzika to na bank nie jest, a taka malutka, drobniutka... Ma ok 6 miesięcy i jest już po sterylizacji.

OlaLola

Post » Pon lut 13, 2012 18:26 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

To chociaz powiedz jaki ma kolor i imię jakieś wymyśl ;)

U mnie od godziny dwaj bracia Ksero - imiona się robią, na razie chłopaki pochowane w łazience, ociekają po przymusowym prysznicu :roll:

sisay

Post » Pon lut 13, 2012 18:36 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

biało czarna jest :mrgreen: a imienia nie mam, na razie jest NN :ryk:

OlaLola

Post » Pon lut 13, 2012 18:38 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

OlaLola pisze:biało czarna jest :mrgreen: a imienia nie mam, na razie jest NN :ryk:

No to może Nenka ,Nena - od NN :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lut 13, 2012 19:36 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Nana? :D

To nam obrodziło w biało-czarne koty :mrgreen:
byle do akcji w ten weekend.

sisay

Post » Pon lut 13, 2012 20:02 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Na akcję nie wiem kogo wezmę, ale chciałabym Fruzie i Krawata :)

OlaLola

Post » Śro lut 15, 2012 11:55 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Oczywiście spóźnione zdjęcia :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka ma masakryczny stan zapalny uszu... leci z niej wydzielina świerzbowo ropna... cuchnie jej z tych uszów... w takim stanie nigdzie nie trafi, ani na wolność, ani do nowego domu. Generalnie biega po domu, ucieka przed człowiekiem, ale jak się już ją złapie to głośno mruczy :lol:

Fruzia też ma coś z uchem, musimy jechać do weta, najpóźniej pojedziemy w piątek, mogę wcześniej nie dać rady.

OlaLola

Post » Czw lut 16, 2012 10:15 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.

Teraz szukam osoby, która przeprowadziłaby dla Śnieżki wizytę przed adopcyjną w Będzinie...

OlaLola

Post » Czw lut 16, 2012 14:48 Re: DTu OlaLola koty czekają na domkiSzukamy DT dla kota bez oka

Nowa kicia ma zmiany wytwórcze w prawym uchu... może to prowadzić w przyszłości do zamknięcia kanalika słuchowego. Jeśłi tak się się stanie kot będzie musiał być poddany operacji wytnięcia zmian lub nawet wycięcia ucha. Kotka ze zmianami nie może wrócić do siedliska świerzbu, bo na wolności już nikt nie przypilnuje co z tym uchem będzie się działo...

Szukam DT dla kota ( płeć nieznana ), który błąka się na niedaleko miejsca gdzie mieszkam. Kot to podobno tri kolor ( co wskazywałoby na kotkę), ale słyszałam też jest łaciaty... Kicia nie ma oczka, jest bardzo pro ludzka, jest dokarmiana, ale nie ma gdzie spać... Póki co jak się pojawi ludzie, którzy ją dokarmiają mają do mnie dzwonić, nie ma jednak gdzie kota dać...nie wiadomo gdzie kotka śpi, dostaje tylko jeść... :roll:

OlaLola

[poprzednia][następna]