OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cment.Wolskiego! KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 18:09 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

meggi 2 pisze:
Amika6 pisze:Meggi2, zuzia96 może się krępować, ale Ty mogłabyś zareklamować olejek na wątku głosowania do ankiety.
Dużo ludzi się tam przewija i myślę, że takiego małego OT-a nikt nie weźmie Ci za złe.
Tylko musisz napisać, że to o KB olejek z dziurawca chodzi, albo skorzystaj z poniższego odsyłacza, a on zaprowadzi do wątku na KB

KB zuzia96 - OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego

Kod: Zaznacz cały
 [url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=138988][b][size=100][color=#800040]KB  zuzia96 - OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego[/color][/size][/b][/url]

W podpis też można go wkleić, to więcej osób zobaczy.

Dzięki :D , ten wątek ma takie tempo, że raczej mało realne, żeby ktoś go zauważył.
Niestety mam kłopoty z kodem do banerka, żle mi się wyświetla.

Sprawdziłam i jest dobrze. Chyba musiałaś coś źle przekopiować
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie lut 12, 2012 19:11 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

Jeden słoiczek za 11,- :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 12, 2012 19:21 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

zuzia96 pisze:
meggi 2 pisze:nie znam działanie tego olejku, czy on jest tylko do użytku zewnętrznego?

Do stosowania wewnętrznego też, leczy m.in. zmiany śluzówki żołądka i jelit

Aniu, wpisz sobie w google hasło olej z kwiatu dziurawca i poczytaj, bo ma naprawdę szerokie zastosowanie. Ja nim smaruję każdą ranę, a przetestowany jest na kikutku łapki mojej Liluni. To nieprawdopodobne jak szybko goiła się rana, jest naprawdę rewelacyjny :D
meggi2, olejek jest skuteczny również w leczeniu nadżerek i chorych dziąseł.
Przy tym nie sprawia się kotu dodatkowego bólu, bo można go po kropelce zapuścić do pysia i nie podrażniać ran dotykaniem ich.

W moich wcześniejszych olejkowych bazarkach jest sporo opisów zastosowania oraz opinii forumowiczów, którzy go stosowali.
Obrazek

Amika6

Post » Nie lut 12, 2012 19:47 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

meggi 2 pisze:Ja mam ciągle powtarzające się zapalenia śluzówki żołądka i dwunastnicy
od tych leków przeciwbólowych , może mnie coś pomoże? Bardzo cierpie z tego powodu.

Amika6, a może w tym temacie posiadzasz wiedze?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lut 12, 2012 19:54 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

meggi 2 pisze:
meggi 2 pisze:Ja mam ciągle powtarzające się zapalenia śluzówki żołądka i dwunastnicy
od tych leków przeciwbólowych , może mnie coś pomoże? Bardzo cierpie z tego powodu.

Amika6, a może w tym temacie posiadzasz wiedze?

W tym wątku viewtopic.php?f=20&t=131051&hilit=dziurawca na 4 str. jest przepis.
Tylko leczenie jest rygorystyczne i trochę to trwa.
Obrazek

Amika6

Post » Nie lut 12, 2012 22:23 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

morelowa pisze:Jeden słoiczek za 11,- :D

Dziękuję :1luvu: już wpisałam w rozliczeniu :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lut 13, 2012 16:02 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

Halo...halo...nikt więcej nie potrzebuje olejku z dziurawca? :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon lut 13, 2012 18:28 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

Amika6 dziękuje :D , ale jestem niecierpliwa, chyba jednak wole łykać tabletki.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon lut 13, 2012 23:18 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

meggi 2 pisze:Amika6 dziękuje :D , ale jestem niecierpliwa, chyba jednak wole łykać tabletki.

Ale smarować się możesz, bardzo dobry na zadrapania kocie, goją się migiem :D

ale chyba Amika6 w olejek zaopatrzyła już wszystkich :D bo coś małe zainteresowanie :|
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto lut 14, 2012 0:18 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

zuzia96 pisze:
meggi 2 pisze:Amika6 dziękuje :D , ale jestem niecierpliwa, chyba jednak wole łykać tabletki.

Ale smarować się możesz, bardzo dobry na zadrapania kocie, goją się migiem :D

ale chyba Amika6 w olejek zaopatrzyła już wszystkich :D bo coś małe zainteresowanie :|

No co Ty Zuziu, chyba mało kto w ostatnich dniach zagląda na KB, pewnie większość forumowiczów obserwuje ring na kilku wyjątkowo szybko galopujących wątkach.
Obrazek

Amika6

Post » Wto lut 14, 2012 11:13 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

Poproszę jeden słoiczek cudotwórczego olejku za 11 zł :)

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Wto lut 14, 2012 14:28 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

A ja to bym egoistycznie chciała, żeby mi został za 11 :roll: . W poprzedniej 'edycji' osiągnął takie ceny, że musiałam się wycofać z licytacji... :mrgreen:
Ale jakby co, to oczywiście - kociaki ważniejsze :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 14, 2012 14:31 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

muszę się zastanowić...
Obrazek
Obrazek

Qrczak

Od: Pon lut 04, 2002 17:13

Post » Wto lut 14, 2012 14:46 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

to ja może tez słoiczek + 1 :mrgreen:
[url=http://tnij.org/kolczmeg2w]Obrazek

Meg2

Od: Wto lis 15, 2011 12:43

Post » Wto lut 14, 2012 15:32 Re: OLEJEK z DZIURAWCA na bezdomniaki z Cmentarza Wolskiego!!

No cóż, to prawda, że produkty do zrobienia olejku nie są kosztowne, ale za to nazbieranie takiej ilości kwiatuszków, by zrobić z nich 100 ml słoiczek zajmuje conajmniej 1,5-2 godz.
Oczywiście pod warunkiem, że ma się szczęście znaleźć poletko z dużą ilością kwitnących dziurawcowych krzaczków (do tego dochodzi jeszcze czas na wyprawę poza miasto).

W sklepach zielarskich można kupić olejek dziurawcowy w różnej cenie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie zawsze jest podana informacja czy są robione ze świeżych kwiatów czy z całego ziela.
Dzisiaj np. znalazłam z taki pełną informacją po 30,- za 100 ml i z niepełnymi danymi po ok. 15,00 (te ostatnie po przecenie). Pewnie są i inne ceny, ale zerknęłam tylko na 5 czy 6 ofert sprzedaży (te w mniejszych opakowaniach przeliczałam na porównywalną ilość).
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]