To był bardzo trudny okres dla KCH, odeszły za TM w krótkim czasie 3 wspaniałe kotki białaczkowe, o które walczylismy do samego końca, niestety nie dały rady

Ponadto mamy kotki, które wymagają specjalistycznej karmy dla alergików, która niestety jest potwornie droga.
Do tego wszystkiego oczywiście stałe opłaty, ogrzewanie

Finansowo jesteśmy na dnie, więc zbieramy fundusze jak tylko możemy.
Na bazarek wystawiam trochę filmów, kilka książek, słuchowisko i płytka z piękną muzyką klasyczną.
Bazarek potrwa do 18.02.2012 r. do godz. 22.00
Serdecznie zapraszamy
1. "Smaki Miłości" - uroczy film komedia romantyczna/obyczaj w fajnej obsadzie.

cena wywoławcza: 5 zł + przesyłka
2. "Maybe Baby" - przezabawna komedia o parze, której plany prokreacyjne wzięły w łep... W jednej z głównych ról Hugh Laurie (czyli dr House)

3. "Pianistka" - UWAGA, film tylko dla dorosłych! Skandalizujący film na podstawie powieści noblistki - E. Jelinek. Film obsypany wieloma nagrodami, naprawdę niezwykły...

4. "Prosta historia" - film Davida Lyncha, bardzo różny od typowego kina tego reżysera. Mężczyzna wyrusza na spotkanie z chorym bratem, podróż będzie trwała 6 tygodni, na małym traktorku z przyczepą... Świetny film, polecam

5. "Tańcząc w ciemnościach" - film Larsa von Triera z muzyką i główną rolą Bjork. Ten film poprostu trzeba zobaczyc, chociaż raz...

6. "Miasto Boga" - jeden z najgłośniejszych filmów brazylijskich. Rozgrywa się w slumsach Rio de Janeiro, w miejscu gdzie ludzkie życie nie przedstawia żadnej wartości. To bardzo mocny film, który długo nie pozwala o sobie zapomniec.

7. "Płytki grób" - czarna komedia reżysera kultowego filmu "Trainspotting". Trójka przyjaciół zmaga się z niewygodnym trupem

8. "4 miesiące 3 tygodnie i 2 dni" - Złota Palma w Cannes 2007. Perfekcyjnie zrealizowany i trzymajacy w napięciu do ostatniej minuty film, który stał się sensacją festiwalu w Cannes.
Bardzo czekałam na ten film, długo go szukałam, zapłaciłam kupę forsy i naprawdę było warto... Wielkie kino!

cena wywoławcza: 15 zł + przesyłka

9. Słuchowisko na motywach powieści Joanny Chmielewskiej "Lesio". Dla mnie Lesio to książka kultowa, mam zawsze 2 egzemplarze, na wypadek gdyby któryś się zawieruszył

10. Utwory fortepianowe Chopina z kolekcji "Muzyka Mistrzów". 17 utworów, nic dodac, może poza tym, że kociaste też kochają Chopina, moja kotka przy płytach z muzyką poważną zaczyna ugniatac

cena wywoławcza 5 zł + przesyłka

11. Książka "Paragraf 22" Josepha Hellera to arcydzieło czarnego humoru, dzieło kultowe, ukazujące bezsens wojny, wyśmiewajace mechanizmy społeczne rządzące się logiką absurdu. Jedna z najwybitniejszych powieści XX wieku.

cena wywoławcza: 15 zł + przesyłka

12. Książka " Kod Leonarda da Vinci" - gdyby ktoś jeszcze nie czytał...

cena wywoławcza: 12 zł + przesyłka
13. " Anioły i demony" - jeżeli komuś przypadnie do gustu "Kod Leonarda..." to na pewno będzie chciał przeczytac również tą pozycję. Literatura sensacyjna, długo gościła na listach bestsellerów.

cena wywoławcza: 12 zł + przesyłka
14. Coś dla miłośników zagadnień z zakresu psychologii " Psychologia, kluczowe koncepcje". Wydana została cała seria, ta częśc dotyczy motywacji i uczenia się. Jednym z autorów jest słynny Philip Zimbardo. Autorzy wyjaśniają zagadnienia psychologiczne w swobodny i przystępny sposób, opisują eksperymenty. Ciekawa książka.

cena wywoławcza: 15 zł + przesyłka (cena rynkowa 34,90zł)