BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 23:09 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Do karmnika dorzuciłam : słonecznik, kocią karmę i zawiesiłam słoninę jak mi jutro żadne nie przyleci to ... :evil:

Zostałam dziś namówiona na pójście na basen - moja kondycja jest tak do bani, że koniec :evil: . Zawsze lubiłam pływać, na studiach miałam 5h w-fu niemal ciągiem i owszem byłam zmęczona, ale dziś - 1,5h umordowało mi okropnie z czego z pół godziny spędziłam leżąc plackiem w bąblach 8) . Może ta porażka mnie zmobilizuje do jakiś działań, bo ciężko to widzę ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro lut 08, 2012 9:44 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Ty też? ja też :mrgreen: jak waga spadnie to od następnego tygodnia biorę się za swój tłuszcz i słabą kondycję :twisted: a na basenie to ja tylko w bąbelkach leżę :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro lut 08, 2012 9:48 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

To się Dziewczyny umówcie na wspólne wypady. Będzie łatwiej o regularność. Wiem co mówię 8)

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro lut 08, 2012 9:55 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Moje dziwactwo polega na tym, że prędzej mi to wyjdzie w pojedynkę :twisted: tzn. mogę z kimś iśc do klubu, ale potem nie mogę z nim gadać, muszę ćwiczyc sama w skupieniu :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 14:00 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Rok temu wykupiłam karnet na 8 wejść na basen. Do tej pory wykorzystałam 4 :oops:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro lut 08, 2012 15:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Shalom mam tak samo. Tylko motywuje mnie fakt, że ktoś ze mną chodzi, że głupio zostawić na lodzie i głupio się migać: bo mi się nie chce. A na samej siłowni ćwiczę samotnie, w skupieniu co by nie zrobić jakiegoś ćwiczenia o jedno za dużo :twisted:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro lut 08, 2012 16:52 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Shalom Ty tu o jakiś dietach, a ja właśnie skończyłam robić naleśniki z pastą z ciecierzycy i masła orzechowego :P 8) . Mniam, mniam :lol: . Ja tam nigdy w życiu nie byłam na diecie 8) i mam nadzieję, że tak już zostanie bo lubię jeść, choć ludzie na mieście mówią, że z wiekiem metabolizm spada - niedobrze :roll: .

Sunshine ja to nawet jakbym się z kimś zapisała na jakieś ćwiczenia to nie wiem czy podstępem bym się nie migała :roll: . Strasznie się leniwa zrobiłam jeśli chodzi o wszelkie ćwiczenia, a kiedyś 2 razy w tygodniu chodziłam na basen, echh. :?
Mam jednak nadzieję, że nadejdzie prędko wiosna, będzie można wyciągnąć rower i trochę nadgonić :roll: .

karola7

Post » Śro lut 08, 2012 16:57 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Mniam :P takicj jeszcze nie jadłam. Ostatnio przed dietą robiłam czekoladowe naleśniki z serkiem ricotta. Nawet Konan się zażerał :twisted: Też kocham jeść :1luvu: ale nie jestem z tych co jedzą i nie tyją. Ja muszę od czasu do czasu przystopować i zrzucić co uzbierałam :P a że dawniej byłam gruba dość, komórki tłuszczowe z wtedy zostają na zawsze :roll: , to łatwo mi się tyje przy takim radosnym jedzeniu :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 17:07 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Ale to ciasto naleśnikowe było czekoladowe ( z kakao ? ) czy czekoladę dodawałaś do środka ( do nadzienia ? ) ? Do ricotty coś dodawałaś ? :)

karola7

Post » Czw lut 09, 2012 0:24 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Karola- ciasto robiłam z dodatkiem kakao i brązowego cukry, ale dodawałam więcej jaj niż zwykle i białka ubijałam osobno na pianę, potem dopiero je dodałam do ciasta mieszając już tylko łyżką. Dzięki temu ciasto jest puszyste a naleśniczki takie fajne puchowe. Acha, do ciasta też dodawałam stopione masełko.
A ricottę mieszałam z miodem, to jedna wersja, druga była jeszcze z cynamonem. Pychota. A wygląda obłędnie jak się przygotuje takiego naleśnika 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob lut 11, 2012 19:06 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Shalom, dzięki, przepis brzmi naprawdę dooobrzee :lol: . Na pewno wypróbuję. 8)

Kupiłam dziś turboszczotkę w Rossmanie - polecała ją właśnie Shalom na swoim wątku i to jest naprawdę genialne coś, wreszcie udało mi się w 100% odkłaczyć kanapę i kocie posłania. :ok: Wiadomo, że to robota głupiego bo dzień i znowu kłaki będą, ale ile ja się wcześniej namęczyłam, że pozbyć się ich sierści, teraz idzie szybko i sprawnie i czyści genialnie. I mimo iż na półce była cena 55zł, pani przy kasie zażyczyła sobie tylko 29zł, co bardzo mnie ucieszyło :lol: .

Pixi dzisiaj tak szalała, że wyrwała gniazdko ze ściany :roll: .

karola7

Post » Sob lut 11, 2012 19:21 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Jaka turboszczotka? Jak kudły zbiera, to przybliż mi to trochę bliżej, bo oczami wyobraźni widzę różne dziwactwa. :lol:
I muszę Ci jeszcze powiedzieć, że jestem pod wrażeniem Twojej znajomości zapachów. :ok:
Chyba coś niecoś gotowa bym kupić w ciemno, bo jak się Tobie podoba, to mnie na pewno będzie. :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lut 11, 2012 19:23 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

karola7 pisze:Pixi dzisiaj tak szalała, że wyrwała gniazdko ze ściany :roll: .

Tak wczoraj szalał Miód. Nie wyrwał gniazdka, bo on mizerny wagowo, ale rozgałęźnik owszem.
Obrazek

selene00

Post » Sob lut 11, 2012 19:32 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Taka sama szczotka jest również w zooplusie: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... 3698420737 - model i firma identyczna, tylko cena wyższa ;) . One są chyba teraz w promocji w R. choć nie było żadnej informacji o tym, byłam gotowa kupić ją w cenie nawet regularnej bo kanapę mam z takiego materiału, że niewyobrażalnie się kłaczy. Świetna sprawa ta szczotka, rzeczywiście jest turbo co kręci się jak oszalała, ale dzięki temu zbiera wszystkie kłaki bardzo dokładnie i szybko. Po prostu nakładasz na rurę od odkurzacza i jazdaaa :lol: .

A zapachy no cóż, ja naprawdę uwielbiam perfumy, dużo testuję, wącham, sprawia mi to ogromną przyjemność :mrgreen: . A te które mnie oczarują prędzej czy później kupuję, choć staram się ograniczać bo swego czasu nieźle się zapędziłam, a co za dużo to niezdrowo ;) .

karola7

Post » Sob lut 11, 2012 19:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Dzięki. :mrgreen: No to znowu idę do rossmana. :mrgreen:
Może jeszcze dziś, mam rzut beretem. :wink:
U mnie walka z kudłami za pomocą ostrego i wilgotnego zmywaka się odbywa. :lol:
Perfumki zawsze lubiłam, ale coraz trudniej znaleźć mi coś dla siebie. Zapachy które używam od lat i lubię, to nieco mi spowszedniały, a lansowane nowości nie urzekają mnie niczym, co najwyżej czasem flaszką. :lol:
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]