BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA wyniki w miarę ja spanikowałam :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 11, 2012 10:23 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

JÓZEFA JUCHA JEST AUTORKA WIERSZA JAK JA SIĘ CZUJE
wyczytałam w necie ,pomyłkowo podali że to wiersz Wisławy Szymborskiej .

dziękuję Hana za zwróconą uwagę :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 11, 2012 10:37 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

dorcia44 pisze:JÓZEFA JUCHA JEST AUTORKA WIERSZA JAK JA SIĘ CZUJE
wyczytałam w necie ,pomyłkowo podali że to wiersz Wisławy Szymborskiej .

dziękuję Hana za zwróconą uwagę :kotek:

dorcia44, zareagowałam, bo sama kiedyś sprawdzałam ten wiersz w necie i wiem, że nawet Szymborska nie miała już siły zaprzeczać, że to nie jej. :lol:

Ten wiersz miała wydrukowany moja Mama ['], nieraz czytała go z humorem rodzinie czy znajomym. Kartka z wierszem wciąż leży tam, w Jej rzeczach...

dorcia44, ocieplenia i udrożnienia zamarzniętej rury życzę :ok:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Sob lut 11, 2012 10:42 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

dziękuję :D
mam mamy torbę ,białą ,skórzaną ,z łatek ,a w niej listy od niej do mnie ,wiersze które sama pisała ,rymy ,urywki które ktoś cytował ,lub przepisane z książek ,wiersze..to dla mnie coś tak bez cennego ,tak wartościowego ...
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 11, 2012 14:20 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

ciekawe kto został Kociarzem Roku :roll:
ja przyznam się głosowałam na panią profesor ,poczytałam o jej działalności i stąd mój głos na nią .

zwierzyniec całkiem zdominował mój umysł ,w rozmowie z sheriną,mamą 2 miesięcznej Amelki zadałam bardzo mądre pytanie
czy po zmianie karmy już lepiej ? :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 11, 2012 15:17 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

ukradłam z cudzego wątku :oops:
ale suuuper ,zobaczcie 8)
http://www.youtube.com/watch_popup?v=P9Fyey4D5hg
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 11, 2012 17:48 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Dorciu przepraszam,ze sie rano nie odezwałam.
Pomagałam znajomym uspic piesia, miał raka wątroby :cry:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob lut 11, 2012 17:59 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

współczuje :cry:

ja się nudzę :oops:

rozmroziłam rułe kiblową
pospałam

i znów pośpię. :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 11, 2012 21:23 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

a Luska zgłupiała chyba czy co :roll: śpi mi teraz na kolanach :wink: główkę wcisnęła mi w dłoń...jak ją głaszcze to mruczy i brzuchala daje ,coś mi się kot zmienia i nie wiem czy to normalne :oops:
byle chora nie była :?

dobrej nocki kochani.
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 12, 2012 7:11 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Dorciu taki piesek jak na linku to prawdziwy skarb :D
Super, że Luśka to teraz taki przytulas, a może ona czuła że szykuje się zmiana domku, a że to nie nastąpiło to w taki sposób Ci dziękuje :wink:
Ja też byłam przekonana, że to wiersz Szymborskiej - swego czasu moja teściowa napisała swoją odpowiedź na ten wiersz, jak znajdę to napiszę.
Wczoraj byłam w Lublinie i dowiedziałam się o strasznym losie jednego psiaka - suczki. Jej pan 2 tygodnie temu zmarł, a ta biedna psina cały czas siedzi przy tym domu i na niego czeka :( nie wiadomo jaki bedze los tej suni, nikt z okolicy nie moze jej zabrac do siebie jest dokarmiana na tej posesji ale ile bez czlowieka ta psina wytrzyma, okoliczni cos mysla o schronisku, ale czy to jest rozwiazanie :?: mysle ze fatalne dla tego psiaka. Kazdego wieczora sunia stoi pod domem i wyje :( tak mi jej szkoda, ale kto w dzisiejszych czasach przygarnalby malego wiejskiego kundelka :?: chyba nikt :( juz sama nie wiem, czy lepiej byloby suni w schronisku czy tu gdzie jest samotnie :(

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Nie lut 12, 2012 13:29 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

cześć Dorciu. Jak się dziś masz?? Śpiąco coś wygląda??
Obrazek

Ederlezi

Od: Czw sty 12, 2012 10:57

Post » Nie lut 12, 2012 14:16 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Elu ,zawsze warto zrobic zdjęcia ,ja bym założyła wątek ,małe sunie często znajdują dt lub można by ją umieścić w płatnym dt tylko trzeba na to fundusze.
w schronie zniknie na wieki wieków amen :cry:
Jak możesz to popros kogos o fotki i pare słów na temat suni.
Gdzie dokładnie ona jest ?
Biedna ,biedna psina :cry:

U mnie bez zmian ,kabina prysznicowa zamarznięta ,sól grubo sypana nie radzi sobie z tym.
Chyba znów wezmę się za odmrażanie .
Drugi tydzień nie mogę zrobić prania.

A moje popierduchy ok. :kotek:
czyli koty smarczą ,psy szaleją.
Wykąpałam kolejnego mopiszcza :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 12, 2012 18:16 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Dorciu sunia jest ok 20 km od Lublina chyba niedaleko Poniatowej, postaram się żeby ktoś zrobił zdjęcia. Tylko ja nie dam rady zrobić wątku :( suni mi bardzo szkoda, bo jest strasznie pokrzywdzona - straciła jedynego Pana, nawet nie chcę myśleć co teraz czuje :( całymi nocami wyje pod domem :(

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Nie lut 12, 2012 19:58 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Elu ,poproś kogoś ,ja napisze na dogo. :cry:
nie można jej tak samej zostawić. :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 12, 2012 22:46 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Ja znów się nie wykąpię :evil:

ale co tam ,są większe problemy niż życie w brudzie :twisted:

Na dworzu mniejszy mróz,Burasia jakoś się trzyma ,wydaje mi się że nawet nie jakos tylko dobrze ,do domu wchodzić już nie będzie z obawy że znów drzwi się zamkną.
teraz wyobrażam sobie jak muszą być nieszczęśliwe koty żyjące na wolności , a potem pozbawione swojego środowiska...nie mówię o kotach które były domowe tylko jakaś łachudra je wyrzuciła.. :cry:

powinnam iść spać ,ale sen gdzieś poszedł,oby tylko wrócił. :roll:
W telewizji nie ma co oglądać ,czytać też nie mam co.

i tak życzę dobrej nocki :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lut 13, 2012 8:30 Re: Tytek wciąż gila ,WODA JEST :)Panie mróz pofolguj ! !!

Witam z rana :kotek:
rozespana :wink: Gadzina ma pierwszą zmianę ,wstaje po 4 siłą rzeczy ja też,ale jak wychodzi ,ja leń paskudny myk do łóżka .
Tylko pierw muszę sobie miejsce pazurami wydrapać :twisted: śmierdziele rozespane ,rozłożone patrzą na mnie ze zdziwieniem w oczach co ja chcę :twisted:
do piwnicy z nimi ,niewdzięcznikami :evil:
Teraz ja szykuję kawkę ,a one wszystkie wtulone na mojej poduszce śpią...jak ja taki widok :1luvu:

miłego tygodnia :ok:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]