MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2004 11:09

Dałam troszkę surowej wołowiny Miodunce - ona potraktowała to jak deser (być może jadła ją po raz pierwszy w życiu?) - w każdym razie sensacji nie było, kupale sadzi normalne. Niestety, znowu wrócił grzyb na nosku, był już czyściutki i porośnięty włoskami i znowu strup... Tak się boję, że wet nie pozwoli jej zabrać 11 listopada...
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto lis 02, 2004 12:25

PumaIM pisze:W koszu sobie drzemie, mruczy albo zabawia się birmańską kulką :lol:

O! To kulka jeszcze istnieje? :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lis 02, 2004 12:35

Majorko, "jestem przy tobie..." to piekny wiersz, bardzo się wzruszyłam.
Dzięki

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto lis 02, 2004 12:41

Amica, ja też... Już niedługo... Usiłowałam się trochę pouczyć wczoraj przy niej, ale ona wciąż wymaga uwagi, popiskuje, przebiera łapkami, prosi... Przepisałam tylko jedną stronę notatek :)
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Wto lis 02, 2004 12:55

Majorko, to jeszcze ponad tydzień - mam nadzieję, że do 11 wszystko będzie już OK. :ok: I przy najbliższej wizycie wymiziaj małą ode mnie i szepnij jej na uszko, że obie z Lilo bardzo mocno trzymamy za nią kciuki i cały czas zaklinamy, czarujemy, aby jak najszybciej mogła być z Wami. :)

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto lis 02, 2004 12:59

Wojtek pisze:
PumaIM pisze:W koszu sobie drzemie, mruczy albo zabawia się birmańską kulką :lol:

O! To kulka jeszcze istnieje? :D

Były jakieś zapisy? Ja kcem taką kulkę!

Wawe, dziękuję, wymiziam!
Obrazek

Majorka

Post » Wto lis 02, 2004 13:48

Majorka pisze:Były jakieś zapisy? Ja kcem taką kulkę!

Zapisów nie było.
Kulki były rozdawane na zakończenie spotkania wisienkowego :)
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=18727&postdays=0&postorder=asc&start=90]
O tym, jakie były dalsze losy kulek można poczytać tutaj[/url]

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lis 02, 2004 14:00

No tak, niestety już tam płakałam, że przeoczyłam spotkanie! Cóż, muszę pocieszyć się żołędziami...
Obrazek

Majorka

Post » Wto lis 02, 2004 19:02

Owszem, birmańska kulka jeszcze egzystuje, chociaż mocno postrzępiona i przyszarzała :lol: Od czasu do czasu wyławiam ją spod szafy razem z paroma mniej lub bardziej obgryzionymi myszkami z dzwoneczkiem. Zdecydowanie powinieneś, Wojtku, wypuścić ich trochę tych kulek na giełdę :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw lis 04, 2004 10:03

Nareszcie dostałam książeczkę! Są dołączone wyniki krwi i biochemii oraz wpis "test w kierunku białaczki ujemny". Może nasz wet uzna, że te wyniki są zadowalające i nie trzeba będzie powtarzać testu na białaczkę i FIV (te dwa testy podobno robi się za jednym pobraniem). Sterylizacja była zrobiona 16.06.04Jest też wpis o szczepieniu (Fel-o-vax V - we wrześniu 2004), wet z którym rozmawiałam, powiedział że szczepienie trzeba powtórzyć jak Miodunka już wyzdrowieje. Czy to bezpieczne?
Obrazek

Majorka

Post » Czw lis 04, 2004 10:05

Bardzo się cieszę, że książeczka jednak dotarła :)

Mam małe pytanko... co z darowizną na schronisko ? będzie czy nie ?
Magda
Obrazek
Obrazek

pococito

Od: Pon sie 12, 2002 20:02

Post » Czw lis 04, 2004 10:08

Rozmawiając z wetem powiedziałam mu, że teraz zapłacę za testy. Na co on gwałtownie zaprotestował: "wydała już pani tyle pieniędzy bo wzięła pani kota w worku - chorego - nie trzeba płacić". Ale ja jednak zapłacę. I darowiznę zrobię też. Bo szkoda mi tych nieszczęść, dlaczego mam im coś ujmować.
Obrazek

Majorka

Post » Czw lis 04, 2004 10:15

Super że książeczka dotarła.
I, Majorko, masz wielkie serce, że tak traktujesz sprawę darowizny i zwrotu kosztów badań. Miło wiedzieć, że są na świecie tacy ludzie :)
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

Post » Czw lis 04, 2004 10:16

Absolutnie się z Tobą zgadzam... :)

Byłam tylko ciekawa, czy informacja o ewentualnej rezygnacji z darowizny na schronisko "przyspieszyła" wysłanie książeczki...
Magda
Obrazek
Obrazek

pococito

Od: Pon sie 12, 2002 20:02

Post » Czw lis 04, 2004 10:17

Ja ich o tym nie informowalam. Ksiazeczke podobno wysylano 3 razy, dopiero za potwierdzeniem odbioru dotarla. Podobno tamta poczta tak ma :wink:
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]