Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 11, 2012 14:38 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze i wizycie u weta:

Madhuri niestety ma podejrzenie Fip - płyn w jamie brzusznej, żółtaczka, wyniki badań krwi pośrednio wskazują na Fip. Została w szpitaliku na kroplówce. W poniedziałek powtórne badania.

Dawidek miał "przegląd", jest zdrowy, to młody kotek - ma około 1 roku. Testy negatywne. Został odrobaczony, szczepienia w późniejszym terminie.

W Chatce dyżurowała moja koleżanka, też Iwona. Wybawiła kociaki i zrobiła im sesję zdjęciową :) Była też nakarmić bezdomniaki na dworze - nie było żadnego, zostawiła trochę mokrego i suche.

Kąpiele wykonane, leki wieczorem poda Teresa.

W witrynie zostawiłam pasty odkłaczające - 2 tubki dla KCH + 1 jest dla Marty. Skonsultuję z wetem jak podawać te pasty i dam znać.
Ostatnio edytowano Sob lut 11, 2012 16:54 przez Iwona11, łącznie edytowano 1 raz

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob lut 11, 2012 14:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara, daj zanc gdybyś potrzebowała pomocy w łapaniu :wink:

Wczoraj Michałowa była na kontroli u weta. Ranki pięknie się zagoiły i ładnie obrastają futerkiem :D Teraz przez tydzień mamy Michaśce podawac immunodol, a w piatek jedzie na szczepienia jeżeli wszystko będzie ok :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lut 11, 2012 14:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Madhuri :(

The Szops

Post » Sob lut 11, 2012 14:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Michałowa dzisiaj bawiła się i została wygłaskana przez moją koleżankę aż załączył jej się lekki traktorek :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob lut 11, 2012 15:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Moje dzieci przekazały dla alergików 2,5 kg karmy Hypoalergenic suchy.Ja kupiłam na próbę 1 saszetkę sensitiv control i 2 pasztety sensitiv control też dla Kropki i Madzi chyba .Kotki zjadły to z apetytem tak suchą jak i mokrą. Kropka aż się oblizywała.Jeżeli kotki będą jadły normalne jedzenie alergia nie ustąpi . Mogą dostawać po 1/4 saszetki rano i wieczorem bo karma bardzo droga tylko niestety trzeba im to kupić.Karmę suchą jedzą to im powinno wystarczyć taka ilosć.
W klatce u Kropki zostawiłam 1/2 opakowania pasztetu tak aby dyżurna to widziała.Z lodówki by było zimne ,wtedy bardziej bolą zmiany w pyszczku. Proszę na wieczornym dyzurku dać po 1/4 obu kotkom.Kotka Madzia powinna tez być w boksie aby jadła tylko pokarm dla alergików.Pokarm z saszetki najlepiej rozgniatać widelcek bo kotyw innym wypadku wylizuja tylko płyn a pokarm zostaje
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob lut 11, 2012 18:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorotka i Kasia (ultra) za dzisiejszą pomoc w schronie WIELKIE DZIĘKI - kilka godzin i wszystko wyprostowane (książeczki).
Tylko mogę nisko się pokłonić i liczyć na dalszą współpracę.... takie dni bardzo mnie cieszą, że są osoby, które zajmują się kotami, jak ja muszę objąć cały wolontariat w schronie. W schronie życie kotów żądzi się innymmi prawami... przychodzą i czasami w tym samym dniu znajdują dom. Przychodzą chore z prośbą o pomoc dla nich...leczymy i adoptujemy... dla dziwczyn wielkie dzięki (bo sam nie ogarniam już tego w soboty), dla Dr. H. za serce, pomagając kociastym w schronie...
Nadzieja umiera ostatnia.... chyba dlatego nazwa naszego Stowarzyszenia...
Dziękuję tym którzy byli i są w schronie.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lut 11, 2012 19:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Czy ktoś może wziąć kot 2-letniego na 2 tyg, kastrowany, zazczepiony,,,,właściciel idzie do szpitala....
proszę o pomoc.. więcej info proszę kierować tel. 501245892 lub pw
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lut 11, 2012 20:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:Ja mogę po nie podjechać jeśli możemy wziąść je do KCh.

W tej sprawie skontaktuj sie z Gosią, Gosia oferowała swoją pomoc odnośnie kociaków - rozmawiała już z kobietą, kociaki zostały tylko trzy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lut 11, 2012 20:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Gosia dzięki za zrobienie ze mną dyżuru.
Lekarstwa kociakom podane. Madzia się fajnie goi nie drapie tej rany wcale.
Michałowej podałam immunodol napisałam w jej karcie, że trzeba podawać, ale nie napisałam do kiedy bo nie pamiętałam.
Dziś do domu pojechał Dakota. Miałyśmy wielki problem żeby go zapakować do kontenerka :( był okropnie wystraszony całą sytuację, trochę się boję o jego aklimatyzację w nowym domku z tą jego wielką strachliwością, no ale zobaczymy dmek kocio-doświadczony, ale zobaczymy czy dadzą radę.
Jutro wieczór dyżur nie obsadzony tak że Dorotko proszę o podanie wszystkich lekarstw.
Luiza siedzi w boksie - lizała sobie brzuch, popsikałyśmy srebrem zlizywałą, została potraktowana fioletem może tego nie ruszy, sprawdzajcie jej brzuch jak wygląda. I nie wypuszczać jej z boksu.
Boks dla kociaków podwójny przygotowany jest na samym dole.

terenia1

Post » Sob lut 11, 2012 20:22 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
13.02. pon. rano The Szops wie. Teresa
14.02. wt. rano brak wie. Teresa
15.02. śr. rano The Szops wie Asia, Bogusia
16.02. czw.rano brak wie. Cookie
17.02. piat rano brak wie. brak
18.02. sob. rano Iwonka wie. brak
19.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Sob lut 11, 2012 21:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wiesiu, wielkie dzięki za jedzonko dla alergiczek :ok:
Michałowa ma immunodol do piątku.

Zapraszam na mini bazarek
viewtopic.php?f=20&t=138990

The Szops

Post » Sob lut 11, 2012 22:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

I ja zapraszam na bazarek :ok: viewtopic.php?f=20&t=138991
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lut 11, 2012 22:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A mnie dzisiaj tak coś naszło na rybkę :mrgreen:
To kupiłam kg i właśnie uparzyłam i jutro w KC będzie uczta :ok:
Big nie może się doczekać aż rybcia wystygnie :D lecę dmuchać :mrgreen: :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lut 11, 2012 22:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Właśnie przed chwilą rozmawiałam z Panią Anią, która z mężem adoptowała dziś Dakotkę, Dakotka siedzi za szafą :( ale dał się pogłaskać i zaczął mruczeć mam nadzieję, że będzie dobrze :ok: bardzo się cieszę że Dakotek ma szansę na fajny domek, bo to nie łatwy kociak. Oby wszystko było dobrze :ok:
W przyszłym tygodniu nasze kociaki dostaną prezent w postaci poidełka - z filtrami i automatycznym przepływem wody - mam nadzieję że będzie to dla kociaków wielka radocha :)
I moja prośba - zgromadzone zostały rzeczy na fanty na loterię w biblotece na Grota Roweckiego w poniedziałek przywiozę do kociarni, czy ktoś mógłby to we wtorek podrzucić do biblioteki, raczej do południa lub we wczesnych dodzinach popołudniowych - ja niestety jestem w tych godzinach w pracy i choćbym chciała nie mogę tego zrobić - oprócz tego będą plakaty, nasze ulotki, zakłądki do książek i puszka na zbieranie kasy na nasze długi.

terenia1

Post » Nie lut 12, 2012 0:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dawidek jest już na naszj stronie, wystawiony na tablicy i na alegratce - proszę o robienie dla Dawidka ogłoszeń na innych stronach :)

terenia1

[poprzednia][następna]