mozliwa wysylka

Moderator: Moderatorzy
Prakseda pisze: Tutaj jest mój wywód na temat budek dla kotów. Może się przyda: viewtopic.php?f=1&t=67461
I nie przepraszaj, dobrze, że piszesz. W końcu to nasz wsólny cel, by pomóc kotom przeżyc zimę. Nie wiem, gdzie dałaś otworek, ważne by był dośc wysoko i nie na środku.
Zasłonka jest bardzo potrzebna, ale trzeba ja zamontować, jak juz koty zaakceptują domek. Ja na początku zasłaniam tylko połowę wejścia. Potem dopiero całość, żeby się przywyczaiły, że coś zwisa.
Możesz teraz na te mrozy nałożyć na tę szafkę jakiś brezent, czy obłożyc dodatkowymi płytami styropianowymi.
Co do karmienia. Trzeba zostawiać sporo suchej karmy i to tłustej, wartościowej.
Jedzenie mokre dobrze nosić ogrzane w jakimś termoizolacyjnym pojemniku, lub termosie. Wodę gorącą w termosie. Puszki przez wyniesieniem ogrzać na kaloryferze lub w gorącej wodzie.
Dobrze kotom dawać tłuste mięso, tłusty rosół do picia, śmietanę. Karmę można lekko polać oliwą, wtedy opóźnia się zamarzanie.
Zowisia pisze:Chwilowo nic w ofercie, bo jakas posucha u wyrzucajacych ..![]()
A moze mrozy powoduja, ze przesylaja wszystko jak jest, bez pudel ??
w kazdym razie ekspedycje trwaja
dam znac jak sie cos pojawi
zo
elzak3 pisze:Zowisia pisze:Chwilowo nic w ofercie, bo jakas posucha u wyrzucajacych ..![]()
A moze mrozy powoduja, ze przesylaja wszystko jak jest, bez pudel ??
w kazdym razie ekspedycje trwaja
dam znac jak sie cos pojawi
zo
A potrzebujesz pudeł? U mnie w pracy czasem się zdazają.
elzak3 pisze: W zasadzie mam w pracy jedno do oddania. mam tez w garazu 2 szt. Wczesniej pisałam na watku krakowskich kotów ( Tweety) że mam 2 w garazu ale nie było odzewu że chcą.
Zowisia pisze:Dzieki Elzak ! Przybiegne tramwajem
zo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości