Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 19:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Marlenka przywiozła tabletki dla Madzi i Kropki, ale jest inna nazwa i inna dawka.
Tak że jeszcze jutro wieczorem Madzia i Kropka dostaje CEFASEPTIN 3/4 tabletki - tylko jeszcze jutro (tabletki już się skończą)
Od piątku lek KEFAVET - 1 raz dziennie 1/4 tabletki w zamian za CEFASEPTIN, drugie lekarstwo bez zmian, kapiele w szamponie bez zmian, aż znikną strupy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 09, 2012 19:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jutro jest piątek, więc chyba nowe tabletki od soboty?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw lut 09, 2012 19:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:Jutro jest piątek, więc chyba nowe tabletki od soboty?

Dokładnie Iwonko masz rację nowe tabletki od soboty :)

terenia1

Post » Czw lut 09, 2012 20:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

FAKTURY DO ZAPŁATY już o nich pisałam, ale nie miałam szczegółowego rozliczenia i tak.

FAKTURA NA KWOTĘ 1207 zł
1. DIAGNISTYKA (RTG, badania krwi i moczu) wyzywienie (pasta rekonvalescens +diety wetrynaryjne puszki CN i NF) ARLETKA +hospitalizacja i leczenie+eutanazja+utylizacja zwłok
2. diagnostyka, leczenie, hospitalizacja, cewnikowanie Józka w premedykacji, karma Cd wszystko Józek
3. eutanazja i utylizacja Biedronek
diagnostykę, hospitalizację, leczenie Biedronka 460zł uregulowała Marta (poza fakturą)
4. leczenie Pysiola uszy czyszczenie , Oridermyl, odrobaczenie
5. szczepionki Leukocell 5szt.
ZABIEGI
premedykacja, kroplówka 2 razy, hotelowanie kota dzikiego, morfologia 2x, biochemia profil podstawowy i wskaźnik biochemiczny 2X, badanie moczu ogólne 10 wskaźników, osad moczu, cewnikowanie, venflonowanie 2x, C/D szaetk 10szt., czyszczenie uszu, injekcja 8X, rtg, utylizacja zwłok, trg, przyjazd firmy utylizacynej
LEKI:
Epato Kot - tuba, Hills kot 400g 1 opakowanie, Urino vet cat 30 saszetek, Synolux, Purina nf pusyka kot 1 szt, żwirek do pobierania moczu, Domitor, Butomidor, bioketan, antiseden, Hills K/D 2 saszetki, milbemax 1 szt, Tolfine, Purina CN 1 puszka,
FAKTURA NA 60 zł
2 SZCZEPIONKI
FAKTURA 205,01 zł
Maciek rtg brzucha
Józek żwir do pobierania moczu
Pysiol test na pp i cerenia
Pędzel morfologia, zylexis
FAKTURA 213 zł
Pędzel dawka zylxis
KOT SYNUŚ
morfologia+mocznik+kreatynina+glukoza
venflon, premedykacja+leki do eutanazji+wywóz i utylizacja zwłok
FAKTURA 103 zł
kontynuacja leczenia Michałowej - zmiany skórne, świerzbowiec

niestety to jeszcze nie koniec dziś dostałam następne 2 faktury.
Ostatnio edytowano Czw lut 09, 2012 20:36 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw lut 09, 2012 20:24 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Luizka już w Kch :D niestety rozbiera się z ubranka :evil:
Kotka ma dostawać Tolfedine 1/4 tabletki przez 4 dni wieczorem! Kartę zrobiłam, tabletki przywieszone przy boksie.
Niestety poza Luiza z przychodni przywiozłam również fakturę na kwotę ok 1115 zloty 8O dług rośnie :cry:
Kropeczka i Madzia wykapane :wink: Nie sprawiają problemów przy tym zabiegu.
Dawidkowi pięknie goi się ranka na łapce 8)
Mandhuri i Maciek zamieszkali w szafie, zostawilam ją otwartą :lol:
Czarna kotka od bezdomniakow wisiała dzisiaj na wolierze przy suficie i "ryczała" jakby ją ze skóry obdzierali 8O Apetyt im dopisuje, kuwety pełne.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lut 09, 2012 20:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:No to witamy nową lokatorke :wink:
A co do temperatury na zdrowej to coś mi się obiło kiedyś o uszy, że w piwnicy mamy taki grzejnik jak są w Kch :roll:
Jeżeli to prawda i bedzie działał przywiozę go na kociarnie. Powinno wystarczyć żeby zrobiło się tam cieplej :)

Co do grzejnika to jest w piwnicy ale na wsi :?
Mój mąż pojedzie po niego w weekend, jak będzie sprawny to w niedzielę lub w poniedziałek
dostarczymy go do Kch :D

Cookie1706

Post » Czw lut 09, 2012 20:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Zapomniałam napisać o nowej lokatorce :roll:
FRAGLESOWA to super kotka :wink: apetyt jej dopisuje, chętnie się myzia, jest strasznie "gadatliwa" :lol:

U Bezdomniakow na wolności byłam, miseczka była pusta, budka również, dałam im mokre 8)

Cookie1706

Post » Czw lut 09, 2012 20:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:z przychodni przywiozłam również fakturę na kwotę ok 1115 zloty 8O dług rośnie :cry:

No właśnie Marlenko miałam pisać dalszy ciąg rozliczenia faktur dzisiejsze, no ale właśnie chyba zaginęły mi z wrażenia w akcji - coś mi się wydawało że wkładałm do torebki, no ale nie mam :( może zostawiłąm na kociarni :(
w każdym razie faktury są dwie jedna na chyba 1115zł albo więcje z tego co pamiętam w tym jest koszt 10 szczepionek i 10 testów czyli okoł 650-700zł, druga chyba na około 200zł nie pamiętam jak je znajdę powpisuję kwoty i za co bo jest dołączone szczegółowe rozliczenie.
W każdym razie dzisiejsze faktury to kwota około 1300zł
Jutro Beatka przyniesie faktury za kociarnię - przypuszczam że w związku z grzaniem na maxa będzie dobrze ponad 1000zł
I powiem tak, że po zapłaceniu tych wszystkich wymienionych kwot - nie mam jeszcze faktury z Lupusa i od dr. Skolika stan naszego konta będzie taki że jesli ktoś pamięta znany przebój "Mniej niż zero" to będzie to bardzo adekwatne do stanu naszego konta po zapłaceniu tego wszystkiego o czym pisałam.
No ale cóż koty mamy, leczyć musimy, testować musimy, szczepić musimy, jeść koty muszą itd chyba że z czegoś możemy zrezygnować bez uszczerbku dla naszych kotów, chyba że na czymś bez uszczerbku dla naszych kotów możemy zaoszczędzić , lub że się wszyscy bez wyjątku skupimy na zasadniczych sprawach czyli na szukaniu pieniędzy. No cóż więcej nie mam nic do dodania :cry:

terenia1

Post » Czw lut 09, 2012 21:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Zapomniałam napisać o nowej lokatorce :roll:
FRAGLESOWA to super kotka :wink: apetyt jej dopisuje, chętnie się myzia, jest strasznie "gadatliwa" :lol:

No faktycznie Fraglesowa czyli mama Fraglesika który już dawno znalazł domek jes zarąbista - mizasta niesamowicie wywalała się kołami do góry i miziaj mnie tylko :)
Ta kotka w schronisku już była chyba około 7 miesięcy bardzo długo - i czas najwyższy żeby zacząć jej konkretnie szukać domku, jak przyjdzie wiosna to na znalezienie domku będąc w schronie przy przybywającej masowo ilości kociaków nie miałaby pewnie szans.
Ale Piotrek normalnie czapka z głowy przed Tobą - jeszcze ponad rok temu żaden kot nie miałby szans przezycia w naszym schronisku tyle miesięcy, a teraz tak.
A my w nawale tego wszystkiego też o schronie zapomniałyśmy :oops: dziewczyny może któraś by była chętna na pomoc także w kociarni schroniskowej :?:

terenia1

Post » Pt lut 10, 2012 13:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dziś rano Luizka siedziała niestety rozebrana. Po trzech razach ubierania ją w różne kaftaniki,zostawiłam ją bez niczego.Nakleiłam plaster,ten który miał być dla Dawidka, ale ona wtedy tak zaczęła go lizać i szarpać,że musiałam odkleić.Ona średnio się interesuje brzuszkiem,więc może będzie OK.Trzeba obserwować. Madzia i Kropka wykąpane. Martwi mnie Madhuri i Madzia obie kotki są bardzo apatyczne.

Odebrałam faktur, niestety koszty są ogromne.Faktura za prąd 1300,00 z kawałkiem ,no i czynsz 504,00

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 10, 2012 15:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Czyli to juz jakies ponad 3000 do zaplaty! 8O
Eh...moze jakąś zbiórkę zorganizujemy? Taką na większą skalę. Ja mogę kwestowac 8)
A co do Madzi to wczoraj była całkiem ruchliwa :roll: szczególnie przy kąpieli :wink:

Cookie1706

Post » Pt lut 10, 2012 15:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

[quote="terenia1"]FAKTURY DO ZAPŁATY już o nich pisałam, ale nie miałam szczegółowego rozliczenia i tak.
Pędzel morfologia, zylexis
FAKTURA 213 zł
Pędzel dawka zylxis
KOT SYNUŚ
morfologia+mocznik+kreatynina+glukoza
venflon, premedykacja+leki do eutanazji+wywóz i utylizacja zwłok
Ja dzwonilam do przychodni i dowiedzialam sie szczegolow wyliczenia za Synusia tj. dokladnie 153 zl. przekazalam to p.Beacie ktora zobowiazywala sie do zaplaty, poki co nie odzywa sie w tym temacie ale jeszcze troszke poczekam i znow zadzwonie niech uisci chocby w ratach.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt lut 10, 2012 17:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Byłam dziś w Chatce z rzeczami dla Jadzi.
Dakotek i Maciuś kichali przy mnie. Kiepsko wygląda Madhuri - wyciągnęłam ją z boksu, sypie się z niej sierść i ma jakby wzdęty brzuszek. Czy ona została odkłaczona jakąś pastą :?: Jest słabiutka, może być "zatkana", a przede wszyskim chyba ma depresję - nic jej nie interesuje, jakby chciała zasnąć na zawsze :( Może powinniśmy ją pokazać wetowi??
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lut 10, 2012 20:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Witam po długiej nieobecności na forum...i z przerażeniem czytam o fakturach i wydatkach w KCh. Wiem, że to nie moja sprawa bo ja w ogóle się nie udzielam w KCh, ale też jestem członkiem naszego Stowarzyszenia i cały swój czas poświęcam w schronisku (bo chętnych do pomocy jest jak na lekarstwo).
Z tego co wyczytałem do zapłaty jest kilka tyś.???? Oczywiście część z tym pieniędzy generują koty schroniskowe, które muszą mieć (ze wskazań medycznych) odpowiednie badania, testy itd. w Lupusie.
Ale cała kwota jest ogromna.

Mam tylko jedną radę - moje obserwacje ze schronu.
Jak w każdą sobotę prowadzimy psi wolontariat i w każdą sobotę przychodzą osoby po puszki, plakaty...itd. szukają darczyńców w szkołach, w swojej pracy, robią ogłoszenia na wszystkich możliwych portalach.. i to przynosi efekt. Prawie w każdą sobotę z przyniesionych puszek mamy kilkaset zł. Czasami jest to 150 zł czasami 500 zł. Są to pieniądze, które wpłacamy na konto zbiórki publicznej. Więc można dużo, pieniądze leża na ziemi tylko trzeba się tematem zainteresować....

Jak sami zauważyliście już nie proszę o jakąkolwiek pomoc w schronie (wiem, że w KCh też jest dużo pracy), ale kilka osób zawsze dzwoni i pyta czy potrzebna jest jakaś pomoc w schronie... za to im dziękuję.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lut 10, 2012 22:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

wolontariusz pisze:Mam tylko jedną radę - moje obserwacje ze schronu.
Jak w każdą sobotę prowadzimy psi wolontariat i w każdą sobotę przychodzą osoby po puszki, plakaty...itd. szukają darczyńców w szkołach, w swojej pracy, robią ogłoszenia na wszystkich możliwych portalach.. i to przynosi efekt. Prawie w każdą sobotę z przyniesionych puszek mamy kilkaset zł. Czasami jest to 150 zł czasami 500 zł. Są to pieniądze, które wpłacamy na konto zbiórki publicznej. Więc można dużo, pieniądze leża na ziemi tylko trzeba się tematem zainteresować....

No Piotrek super rada :D puszki mamy tylko trzeba chętnych na ich zagospodarowanie :!:
Ja jedną puszkę potrzebuję bardzo - na Dzień Kota biblioteka w Sosnowcu dla młodzieży organizuje Dzień Kota - Pani Dyrektor biblioteki do mnie zadzwoniła w tej sprawie - potrzebne są fanty na loterię ja już część fanów mam, dziś kupiłam w "Carfurze" kilka fajnych książeczek o kotkach też pójdzie to na loterię, będzie plakat w bibliotece o dniu kota z podaniem adresu naszej strony, i spokojnie możemy w biblotece postawić puszkę na zbiórkę :)
Potrzebuję kogoś kto we wtorek lub środę podrzuci do biblioteki fanty na loterię, i potrzebuję jedną osobę na dzień kota czyli w piątek, kto mógłby ze dwie godziny spędzić w bibliotece szczegóły tego pobytu opiszę jak się ktoś zgłosi :D ja niestety nie dam rady bo jestem w pracy w tych godzinach, mam plakaty, uloti, załądki Pani Dyrektor rozpropaguje nasze informacje. I dla naszych kociaków będzie pozytek może jakieś kociaki znajdą domki.

terenia1

[poprzednia][następna]