Buka i Tycia na nowych włościach IV - BARFujemy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 08, 2012 9:47 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

karola7 pisze:Był bo nie wiem czy nadal jest program pewnej brytyjskiej psiej treserki Viktorii jakieś tam, która mówiła, że najlepszą metodą przerywania niepożądanych zachowań jest odwracanie uwagi i ona używała komendy "eeee" . Z kolei dobre reakcje były nagradzane klikerem - swoją drogą ciekawa jestem czy to również zadziałałoby na koty, te kliknięcia znaczy się :roll: .
Pasibrzucho moje też się leją i Pixi się zrobiła cholernica i gania Lolę, rzuca się na nią, Lola kuli uszy, drę się wtedy na nie i przestają. Ogólnie żyją w zgodzie, ale Pixi zdarzają się takie mało przyjemne ataki które nijak nie wyglądają na chęć zabawy. :roll:

A widzisz, moze nawet od niej to e e e e ukradłam :P wiem, ze skutkuje. Nie tylko u mnie. Jak odwiedziłam hodowlę to hodowczyni też tą komendą rozdzielała koty. Myślę, że kliker da się i u kotów zastosować, bo są inteligentne. Ale muszą chcieć 8) Proziu u nas szybko by się uczył, bo on łasy jest :twisted: a na początku nagroda-przysmak to podstawa. Tak sie nauczył w 5 minut chodzić na smyczy :lol: ale np. kicia by się wystraszyła klikera, a Konan pewnie by sprawdzał co to jest zamiast się skupić na warunkowaniu :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro lut 08, 2012 10:51 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Jest taki wątek z MCO, zaraz znajdę. Tam włascicielka szkoli koty klikerem własnie i daje linki i filmy do tego. Zaraz znajdę.

Tu :arrow: viewtopic.php?f=1&t=127250&start=0

Tylko strony sobie sama poszukaj. Kapitalny wątek, możesz do niej napisać :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 08, 2012 11:00 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Fajne koty, sama sobie zerknę :wink: a kliker można kupić w zooplusie 8) nawet o tym myślałam, pod kątem potencjału Konanka, ale potem zaczęłam mieć wątpliwości, że może odbiorę mu kocią naturę, niezależność itp rzeczy. Chociaż on lubi się uczyć. Sama nie wiem :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 11:12 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Ona to traktuje raczej jak zabawę i formę przygotowania do wystaw. Oba te MCO są mocno utytułowane 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lut 08, 2012 11:16 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

No jasne, przecież nie tresurę 8) ale tak z żalem sobie pomyślałam o posłusznym kocie... :twisted: lubię jak mi wieje, robi czasem na złość i jest niepokorny :lol: chociaż można pewnie jakiś fajnych sztuczek koty nauczyć. Ciekawa jestem czego dokładnie tamta osoba uczy, może kiedyś doczytam 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 12:08 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

SIAD, PODAJ ŁAPĘ i buziaczek jak zacmokasz. I sfilmowała to :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lut 08, 2012 12:10 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

AYO pisze:SIAD, PODAJ ŁAPĘ i buziaczek jak zacmokasz. I sfilmowała to :twisted:

Muszę koniecznie poszperać i to zobaczyć :mrgreen: z takich rzeczy to podoba mi się też nauczenie kota załatwiania się do kibelka :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 12:15 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

shalom pisze:
AYO pisze:SIAD, PODAJ ŁAPĘ i buziaczek jak zacmokasz. I sfilmowała to :twisted:

Muszę koniecznie poszperać i to zobaczyć :mrgreen: z takich rzeczy to podoba mi się też nauczenie kota załatwiania się do kibelka :P

To mnie zachwyca, choć przy młodych w domu trzeba jednak trzymać zamkniętą klapę

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro lut 08, 2012 12:33 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Młodych czyli dzieci? mój H tronem dzielić się z kotami nie zamierza, więc mogę sobie pomarzyć :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 12:34 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

shalom pisze:Młodych czyli dzieci? mój H tronem dzielić się z kotami nie zamierza, więc mogę sobie pomarzyć :lol:

Młodych kociaków :]

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro lut 08, 2012 12:36 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Aaaa no tak, za młode na takie luksusy :P faktycznie jak się tymczasuje maluchy to odpada, ale jak się ma stałą drużynę to się da.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 08, 2012 13:34 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Buka tak zadziera pupę przy sikaniu, że bałabym się ją uczyć korzystania z WC z obawy o ściany :lol:
Ale taki buziaczek na zawołanie byłby miły :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro lut 08, 2012 13:41 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Ja w sumie mam bez ćwiczeń z klikerem :mrgreen: wystarczy zawołać Proziu i cmoknąć kilka razy, od razu idzie na buziaczka :mrgreen: :1luvu: tyle, że mu troche z psyia śmierdzi, więc trzeba wstrzymac oddech :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 09, 2012 14:09 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

Zapraszam na nowy, torebkowy bazarek :kotek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=138911

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw lut 09, 2012 14:29 Re: Buka oraz Tycia jubilatka - świętujemy pełnoletniość! IV

O, znana kocia torebka na bazarze :wink:

Moje jak się skonfliktują rozdzielam wrzaskiem, a że płuca mam - skutkuje. Wiem, która jest agresorką i jesli przyłąpię ją na celowym łapowaniu drugiej, zdarzało mi się ją skarcić jednosekundowym chwytem za skórę na szyji. Ale prawdę mówiąc nie mam pewności czy to cokowliek dało i od pewnego czasu odstepuję od tej metody jako nieskutecznej :wink: .
Natomiast kiedy któraś się chce niby to niechcący na zastawiony do posiłku stół wspiąć celem kradzieży rzucam w nią ręcznikiem kuchennym lub czymś równie bezpiecznym i momentalnie sie odwracam dając kotu do zrozumienia, że to absolutnie nie ja, ale że czyn który robiła jest wielce karygodny i wiąże się z karą oberwania czymśtam :mrgreen: Zazwyczaj działa. Zazwyczaj ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]