S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 07, 2012 19:17 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Witam, świat jest mały, internet też. To do mnie trafiła Agrypina. Właśnie leży na podgrzewanym przez kaloryfer stole (w kuchni). Jak wygrzeje jeden boczek to zmienia na drugi. Ponieważ dopadło mnie ostre przeziębienie i musiałem wyłączyć kursowanie na trasie Poznań Żnin to spędzamy właśnie z A. upojny tydzień. Ja na fotelu, ona u mnie na kolanach, patrzy mi w oczy i nadstawia po kolei różne miejsca do głaskania. Pozwala już i pod brodą i po łapkach i po ogonie. Czyli pełne zaufanie. Pamiętam jak rozmawiałem z p. Iwoną że ona nie jest zbyt miziasta. Musiałaby Pani zobaczyć ją teraz - pełen LOVE.

Co mnie na razie odrobinkę niepokoi?
Wizyta u weta (druga ze względu na dość intensywne drapanie i drobne ranki z tym związane) wykazała silnie zabrudzone uszy (oj nie podobało się Age czyszczenie - walka była, ale ja na szczęście miałem kocyk i robiłem z niej mumię) więc czeka nas jeszcze następna w połowie lutego szczególnie że tych ranek kilka jest i nie mam pewności czy nie przybywają nowe. Poza tym Agrypinie zdarza się czasami (3-4 razy dziennie) kaszlnąć/kichnąć/odbić - sam nie wiem co to. Wydaje mi się że następuje to po najedzeniu lub po wetknięciu nosa w jakąś szparę. Będę obserwował - może jestem przewrażliwiony.

Kulinarnie Agrypina już się rozbestwiła. Niektórych puszeczek odmawia (np. duże Animonda), suche tak ale tylko jak się nie da wyżebrać więcej mokrego (czyli żebra zawsze kiedy jestem w kuchni - nawet jak od ostatniego posiłku minęła tylko godzina).

Cieszę się że Aladyn znalazł dom -strasznie mi zapadł w pamięć tym tryknięciem czoło w czoło. Ma jednak wrażenie że Agrypina nie zniosłaby dobrze żadnej konkurencji w domu.

Pozdrawiam i życzę jak najwięcej adopcji. Robicie wspaniałą robotę. Ze względu na odległość nie specjalnie mogę pomóc, będę tu jednak zaglądał jakby co. Moja 15-letnia córka zaangażowała się w Poznaniu w fundację Animalia http://fdz-animalia.pl/. Zachęcam ją do tego zdecydowanie bo pomoc innym to chyba najlepsza droga wychowania jaką można wymyślić.
Do zwycięstwa zła wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili

artux

Od: Pon gru 20, 2010 21:24

Post » Wto lut 07, 2012 19:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Bravo Artux :ok:

Echhhh żeby wiecej ludzi tak pozytywnie i mądrze myślało :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto lut 07, 2012 19:47 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Artux,

pamiętam Agrypine ze schroniska. To prawdziwa arystokratka, budząca podziw i dystans. Ciesze się, ze znalazła tak dobry dom :kotek:

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Wto lut 07, 2012 20:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Witamy serdecznie domek Agrypiny :D

Piękna z urody kotka u wspaniałych ludzi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klony takich domków proszę :!:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Wto lut 07, 2012 21:36 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

BOENA pisze:Lidziu - kotka od P.Halinki złapana ! :D
bardzo się cieszę, że kicia złapana i pomyślnie się to zakończyło :)

Artux dziękujemy za wieści i trzeba przyznać, że Agrypina trafiła na prawdziwy skarb - Ciebie :D Życzymy szybkiego wyzdrowienia i dalszego odkrywania Agrypci bo w schronisku była skryta i wolała nie ukazywać swej wrażliwej duszy :kotek:
jednocześnie stwierdzam, że czasami warto poczekać dłużej by potem znalazł się ''ten domek'' :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lut 07, 2012 21:58 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

podaję link z wydarzenia fb : PILNIE potrzebny DT dla rannego rudzielca,bądź pomoc finansowa na leczenie,
może ktoś wspomoże lub z tamtych okolic użyczy DT

https://www.facebook.com/events/104542733002671/
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro lut 08, 2012 10:30 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

no to dopadlam was z Irlandii :mrgreen:
nie pozbędziecie się mnie tak łatwo, uda mi sie tu zaglądać z raz dziennie, więc piszcie jak jakis problem moge pomóc stąd rowiązać :mrgreen:

I tez mam tu pięknego biało-rudego kota, miauczy po irlandzku :)

Artux-ale się cieszę ,ze do nas trafiłeś :ok:
to ja-Iwona
zaglądaj koniecznie i pisz co u dziewczynki
Alladyn znalazl fajny bardzo dom, prawie codziennie na poczatku mialam z niego relacje

domek Tuptusia poznałam osobiście, ale teraz nie mam z obczyzny z nimi kontaktu, nie wiem jak jest
z domkiem dwóch burasi też rozmawiałam długo przez telefon, zamieszkały w wielkim mieszkaniu z 14 letnim kotem. Trzymajcie kciuki za aklimatyzacje
trikolorka pojechala do pani, która ma od nas juz jednego kota

te wieści i wszystkie rozmowy udało mi sie jeszcze na lotnisku przeprowadzic, przez opoźnienie lotu :ok:
aaaale jestem od Was daleko

Slepaczek i burasia też mnie martwią
i ciekawe czy sa znów nowe koty
będę czekała na czwartkową relację

cieszę się ze czarnulka od pHalinki złapana :ok:

Tania wygłaskaj moje od wrednej pańci

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lut 08, 2012 12:06 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Tania daj mi znać jesli do czwartku Slepaczek nie znajdzie domku
Nadam Mu imię aby nie był taki niczyj bezimienny
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lut 08, 2012 13:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej domek się znalazł dla Ślepaczka
za resztę kociastych też oczywiście :ok:

Agrypinko ale trafiłaś księżniczko :1luvu:

dobrze że koteczka Pani Halinki się odnalazła :ok:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Śro lut 08, 2012 16:02 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

może się taka osóbka do Was zgłosić:

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z353086498

witam,
chętnie przygarnę kotkę, jeśli jest potrzeba to oczywiśćie odrobocze i zabiore do weterynarza, nie chce kastrować. Interesuje mnie kociak do 3 msc. Moge przyjechać po nią proszę pisać przez gumtree ze zdjęciem kociaka :)

Pozdrawiam,
Marta :)

napisałam jej m.in.:

Kota trzeba odrobaczać regularnie co pół roku i szczepić co 1-2 lata; kastracja zapobiega niepotrzebnemu rozrodowi (kotów rodzi się więcej niż ma szansę na dobre domy), wielu chorobom układu rozrodczego oraz przedłuża życie zwierzęcia. Dlatego kierując się dobrem kotki i ogółu kotów poddałabym kotkę temu zabiegowi.

ale warto chyba uważać. Na forum też zaprosiłam, może się doedukuje.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 08, 2012 23:38 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

XagaX dzięki za info, będziemy w razie czego czujni :twisted:

Sisay jak ten domek co szukał ślepaczka? Dalej zainteresowany?? On bardzo czeka i w schronisku nie da rady, gorzej niż Lusia/Druzylla, która także miała problemy ze wzrokiem..:|

Kotki wygłaskane te co chciały, czarnulka ma niezłego cela uparciucha :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 09, 2012 1:05 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Niestety domek czeka aż kot "sam ich znajdzie" :wink: podesłałam chłopaka, ale myślę ze do decyzji jeszcze trochę czasu minie.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 09, 2012 4:31 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Podesłałam info o salsowej imprezie w mojej szacownej korporacji. Czy jest jakiś plakat na Dzień Kota w Pogorii? Wysłałabym też info w firmie.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw lut 09, 2012 9:06 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:no to dopadlam was z Irlandii :mrgreen:
nie pozbędziecie się mnie tak łatwo, uda mi sie tu zaglądać z raz dziennie, więc piszcie jak jakis problem moge pomóc stąd rowiązać :mrgreen:

Całe szczęście za internet, bo jakby go nie było to pewnie byś się zamartwiała przez cały pobyt, a tak możesz być na bieżąco :wink:

Mała1 pisze:te wieści i wszystkie rozmowy udało mi sie jeszcze na lotnisku przeprowadzic, przez opoźnienie lotu :ok:

Przyznaj się kobito co zrobiłaś samolotowi? :mrgreen:

Tania i puskas , o której się wybieracie do schronu? Bo ja pewnie będę koło 15.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lut 09, 2012 10:52 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Agapap 15:00 - 15:30 zależnie bo....załatwiam parę spraw;p

Czy jest jakiś plakat na Dzień Kota w Pogorii? Wysłałabym też info w firmie.
Froggy nie mamy plakatu na dzień kota w Pogorii, no chyba, że ktoś się tego podejmie? :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]