KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 01, 2012 9:37 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

tak jest albo może jeszcze więcej, to co postawiła pani Ola wieczorem wszystko zamarzło niestety, rano dałam ogromne wiaderko suchego i postawiłam w drugim końcu stodoły, i mięsko dwa pojemniki, nagrzałam przed wyjściem w gorącej wodzie mam nadzieję że zjedzą... :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw lut 02, 2012 14:46 Re: Kubki serce i rozum, zawieszki, smycze itd dla Księcia

Dziś już wiem dlaczego koty nie jadły w drewnianej budzie tylko nocą chrupki, ponieważ ciągle się kręcą 4 psy i jak zostawiamy jedzenie to od razu się zbiegają i koty po prostu z budek za siatką nie wychodzą i siedzą głodne, dziś zobaczyłam psa owczarka który najpierw zjadł jedzenie, które zostawilam specjalnie dla psów a potem wyleciał na naszą posesję wtedy zbiegłam wzięłam jedzenie i wodę postawiłam za siatką i od razu zbiegły się nasze koty
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob lut 04, 2012 21:57 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Mróz taki okropny że nie da się opisać, -30 stopni, biedne zwierzęta, sypię suchą karmę u pana Jurka pod samochodem bo mówi, że koty które dokarmia nie chcą jeść surowizny i zamarza ona, stawiam im codziennie, bo co będą jeść, okropnie przemarznięte, bo żadne okienko nie uchylone a w ogródkach ani jednego domku dla tych biedaków, szok po prostu, Czarny od pani Anny też się nie pokazuje, koło śmietnika pod jałowcem też stawiam mu chrupki, czy jakimś innym i codziennie pudełko puste, w pracy specjalnie dziś pojechałam i zawiozłam kiciom ciepłego jedzonka, a po drodze jeszcze nakarmiłam kaczki i ptaszki, które dosłownie biją się o każdy kęs chleba,
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lut 06, 2012 13:37 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Książę ma kryzys biedny nie chce jeść, za to pije, więc nie daję na razie moczopędnych i kupiłam przysmaki, może się skusi, martwię się bardzo, może jutro przejedziemy się do weta, :( :( daję mu codziennie kroplówki, mam nadzieję, że się podźwignie...
w pracy kociuchom noszę mięso takie tłustsze, zajadają się aż uszy się trzęsą, niosę słoik ogrzany zawinięty, a koty już czekają za węgłem, dziś dla dziadków zaniosłam trawkę w donicy dla kotów ale taką wysoką i bujną , wiadro karmy Purina od Kotek&Tosi i saszetki i wątróbkę dla Księcia...
w pracy mają nam obciąć teren bo będą budować drogę, nie wiadomo gdzie się podziejemy z kotami??? i z budkami rzecz jasna.... :(
przychodzą też na nasz teren 4 bezdomne psy, więc stawiam im za ogrodzeniem resztki co nasze koty nie dojedzą i jakieś resztki z domu, taka to zima dla tych biednych zwierząt...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 08, 2012 21:50 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

rano jeździłam z Księciem taksówką do wet, dostał dożylnie kroplówki, pani dr zrobiła mu usg i wzięła krew na badania, jutro wyniki, a ja jak wróciłam to od tej pory leżę w łóżku tak mnie rozłożyło...mam nadzieję że przejdzie...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 08, 2012 21:52 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Smutna ta zima :( Smutne to wszystko :(
Kryzys jakiś mam :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 08, 2012 23:29 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Kocia Lady , zdrowiej szybko :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: !!

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Czw lut 09, 2012 10:12 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

zdrowiej szybko :1luvu: :1luvu:

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Czw lut 09, 2012 11:22 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

jakoś ledwie wstałam, całą noc nie spałam, spróbuję pójść do pracy, choć nie wiem czy wysiedzę, najwyżej pójdę do lekarza,
poszłam do Księcia dać kroplówki, dzwoniłam do pani dr, kreatynina stoi w miejscu, mocznik wzrósł niestety na 400 :? potas w normie, za to fosfor wzrósł, więc daję Ipatikine i muszę kupić probiotyk, bo Książę już nie je jogurtów....
oto nasz koty w pracy jedzące, a w tle widać dzielnicę willową:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw lut 09, 2012 13:26 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

niech ta zima już się skończy... :?

a przeziębienie/grypę trzeba koniecznie wyleżeć jak mawia moja szefowa do pacjentów ( nie do pracowników :wink:)
więc do łóżka marsz !
a to za szybki powrót do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Czw lut 09, 2012 18:49 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Dzięki dziewczyny :1luvu:
mnie z kolei ścisnęły wrzody żołądka, dziś dalej leżę w łóżku, koleżanka karmi już drugi dzień koty w pracy, rano chodziłam tylko do Księcia na kroplówkę, biedak siedział wtulony pod pachą, a ja go kłułam, Seniorka przeziębiona też daję jej antybiotyk, nie chce się myśleć o tych wszystkich zwierzakach, które nie mają gdzie się schronić albo chore bez pomocy skulone w jakichś dziurach
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt lut 10, 2012 23:13 Re: [Białystok12] dostawy kotów się nie kończą :(

Ja powoli wychodzę na prostą z jelitówki, za to Książę bardzo słaby dziś dostał 450 ml kroplówki, i 2 strzykawki 20 ml zupy miksowanej z ryżem, kciuki bardzo potrzebne
mrozy dalej -20 biedne zwierzaki
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob lut 11, 2012 23:39 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

tfu, tfu Książę zaczął jeść, ja dziś kłułam igłą, a on mruczał i się wywijał, je zupę miksowaną z kurczakiem, dziś zjadł już dwa słoiczki, sukces normalnie, tyka mnie łepkiem, wykręca się z radości, że ja go nakłuwam i nawadniam, dziadkowie się cieszą, mam nadzieję, że pójdzie na prostą, daję mu Ipatikine, na razie moczopędnego nie daję, bo mega odwodniony,
W pracy byłam zaniosłam dwie puszki i wiadro suchego, koteczki już czekały biedaki, znów mróz, jak nie wiem, a nadawali ocieplenie, poza tym trzeba też będzie zakupić i stawiać chrupki dla psów, bo kilka jest błąkających się i gania nasze firmowe koty, bo biedaki są wygłodniałe i nie mają dokąd pójść...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lut 14, 2012 10:19 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

ufff.... u nas juz śniegu nie ma...ale zapowiadają, coś na jutro :(

no to walentynkowo, niech się poprawi... :ok: Kocia Lady :ok: :ok: :ok:

Dla Wszystkich serdeczne życzenia walentynkowe :!: :!: Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lut 14, 2012 20:27 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

coś na poprawę się nie zanosi, dla Księcia skończyły się już motylki do kroplówek i strzykawki, zamówiłam na 10 dni koszt prawie 22 zł, codziennie noszę mu miksowaną zupkę z kurczaka i warzyw, kupiłam gerbera ale drogi prawie 5 zł, dziś zaniosłam też trochę wątróbki z indyka...
w pracy też nie mam co nosić kotom, chodzi o mokre jedzenie, muszę coś wystawić na bazarek...
dobrze że mam chociaż płyny dla Księcia jeszcze w zapasie,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]