Alkowa opustoszała... "Już nie szukam Jej" - Puś w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2012 20:42 Alkowa opustoszała... "Już nie szukam Jej" - Puś w DS :)

Puś, a właściwie to Piotruś z domu Agneski: viewtopic.php?f=1&t=138311
to kilku letni (2-3?) kocur rozglądający się za większymi (niż moje) kolanami dla siebie i najlepiej jeszcze za licznymi rękoma do głaskania :)
Dlatego, w końcu zakładam wątek, gdzie będę przeważnie wklejać zdjęcia Puńczyka, a Puś będzie się prezentował :wink:

Puś kot, który potrafi przespać 28h na dobę (tak, tak!), "nieodstępliwy" towarzysz człowieka, pasibrzuch, skaczący "serdelek" podczas walk z MałymGłodem, wieczny pieszczoch, etatowa poduszka, ugniatacz podłogowy. Niestraszne Mu żadne hałasy, nie przeszkadzają Mu bibeloty na półkach, kwiatki, ani zakupy pozostawione na stole - Puś nie jest nadto ciekawski, woli energię na psoty, poświęcić na ważniejsze czynności, np nadstawianie brzucha do miziania :)
Za to jest towarzyski! Wita gości, każe się głaskać, pokłada się pod nogami.
Puś nie gryzie, nie drapie, nie ostrzy pazurów o meble (mam ratanowe!). Ogólnie jest super grzeczny, największym (i jedynym) czynem haniebnym, jakiego się dopuścił u mnie, było zwalenie mojej szczoteczki do zębów do wanny :mrgreen:
Punio jest kotem podłogowym, rzadko wskakuje na stół, a i pospać woli w dolnych partiach mieszkania (wyjmując z tego łóżko, które ubóstwia :wink: )

Podstawowe zasady Punia:
"Dla kota zawsze znajdzie się miejsce"
"W misce kota, zawsze coś powinno być"
"Każdy powinien być obdarzony miłością od kota po równo"

Kutwetkowy, kastrowany, zaszczepiony, odrobaczony.
Podopieczny Fundacji JoKot.

film: http://www.youtube.com/watch?v=Ng_NlYiDRJI
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chodź, chodź ze mną do łóżka, no, chodź
i
Głaskaj mnie mocno i czule
a
Będę spał, zawsze tam, gdzie Ty...
Ostatnio edytowano Pon mar 05, 2012 23:06 przez Aia, łącznie edytowano 3 razy

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lut 08, 2012 20:45 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Aaaaaaaaaa :1luvu: przecudne zdjecia i model uroczy !!!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro lut 08, 2012 20:48 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Jaki nosssssss :1luvu:
To jest do adopcji? 8O
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Śro lut 08, 2012 20:53 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

:1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 08, 2012 20:53 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

A tak w ogóle to chciałam na wstępie sprostowanie... bo Puś NIE jest BURYM kotem, którego mi dano ( :!: a tak się cieszyłam... wierzyć ludziom na słowo :mrgreen: ) i którego widać na zdjęciach... Puń w rzeczywistości jest kotem BIAŁYM :!: W całości :mrgreen:

Obrazek

tylko trochę tak tą burością się pobrudził z wierzchu :lol: Ale w razie potrzeby mogę podstrzyc i będzie śnieżynka jak ta lala :mrgreen:

btw
Dymne koty - oczywiście są, i są mniej lub więcej spotykane, ale coś takiego, to Panie ja nie widziać :twisted:

Aia

Post » Śro lut 08, 2012 20:57 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

spinca pisze:To jest do adopcji? 8O

Powiedziałabym: NIE, nigdy w życiu...
Ale jest :)
(choć sie strzeżcie, bo wśród rodziny czary odprawiamy 8) )To jeszcze nie mój czas bym mogła pozwolić sobie na stałego kota. A szkoda, bo Puńka bym nie oddała :) Pasujemy do siebie - żremy i śpimy, czasami lubimy jak nas kto po brzuch pogilgota :wink:

Aia

Post » Czw lut 09, 2012 13:32 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

A lubi się z małymi, wrednymi, gryźliwymi kotkami? :>

Tzu

Od: Czw lip 21, 2011 21:39

Post » Czw lut 09, 2012 16:04 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Aia pisze:
spinca pisze:To jest do adopcji? 8O

Powiedziałabym: NIE, nigdy w życiu...
Ale jest :)
(choć sie strzeżcie, bo wśród rodziny czary odprawiamy 8) )To jeszcze nie mój czas bym mogła pozwolić sobie na stałego kota. A szkoda, bo Puńka bym nie oddała :) Pasujemy do siebie - żremy i śpimy, czasami lubimy jak nas kto po brzuch pogilgota :wink:

Pasujecie do siebie - w kwestii smukłej linii uzupełniacie się wyśmienicie. :lol:
Miałam w domu białego Puśka, ale skoro chciałaś tylko burego, to musiałam go nieco podrasować. :mrgreen:

Tzu pisze:A lubi się z małymi, wrednymi, gryźliwymi kotkami? :>

On nie przepada za innymi kotami, bo nie lubi konkurencji. W stadzie, gdzie trzeba się dopychać do rąk człowieka, jest bardzo nieszczęśliwy, wycofuje się. Ale podejrzewam, że jedno małe nie byłoby wielkim problemem. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 09, 2012 17:26 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Aia pisze:Podstawowe zasady Punia:
"Dla kota zawsze znajdzie się miejsce"
"W misce kota, zawsze coś powinno być"
"Każdy powinien być obdarzony miłością od kota po równo"

:ryk: :kotek:

Cuuuuudny cudak :1luvu:

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Czw lut 09, 2012 20:17 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Witaj Agnesko w naszych leniwych progach :mrgreen:
Puń przegrywa ze mną w biegach do miski, więc niedługo wagą się zrównamy :wink: (btw chyba Go trochę schudłam :oops: ale przy Jego żarloczności, wolę w tą stronę, niż utuczyć drania... :roll: )

a propo drani :!: dziś łajdak jeden :!: bezczelnie zamienił moje kolana na miejscówkę u boku Cioci (ku Jej zaskoczeniu i radości)
ja Mu dam :!: wpuszczę dziś w nocy do łóżka :evil: na wygnanie go :!: :kotek:

może będzie trochę spokoju... bo od prawie miesiąca mam dziwnie utrudniony dostęp do komputera :mrgreen:
Obrazek wg głównej zasady nr 1 8)

Agneska pisze:Miałam w domu białego Puśka, ale skoro chciałaś tylko burego, to musiałam go nieco podrasować.

strach się bać, co by było gdybym wzięła tego bardziej zrudziałego :strach:
co by wyszło! że fioletowy? 8O

A wracając do kwestii: Puś jako dokocenie... :? sama jestem ciekawa, jakby to było... bo Pusiowi ewidentnie czasami się nudzi (i to coraz częściej) i namawia mnie do gonitw :|
z Jego łagodnością i cierpliwością w stosuku do człowieka trudno mi sobie wyobrazić szalejącego diabła tasmańskiego w stosunku do innych kotów
niestety z psem jeszcze nie jest to sprawdzone (będzie w przyszlym tyg, jeśli znów nie nastąpi epoka lodowcowa), bo z powodu mrozów mój prywatny psi, nie może do mnie dojechać :?

Aia

Post » Czw lut 09, 2012 22:22 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Jak ja bym takiego chciała.......normalnie do zjedzenia :1luvu: widziałam takiego na youtube i zakochałam sie :1luvu: nochal i paputki do zacałowania.

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Czw lut 09, 2012 22:31 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

to klon MARU - legendy internetu ;)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw lut 09, 2012 22:33 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Ooooo właśnie to cudo miałam na myśli :D

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Czw lut 09, 2012 22:41 Re: Chodź. Chodź ze mną do łóżka, no chodź! - Puś (JoKot)

Ach Maru! Kocham Maru :1luvu:
ale Puś jest zdecydowanie bardziej leniwy od tamtego szaleńca :wink: i od pudełek woli poduszki 8)

Aia

[następna]