to kilku letni (2-3?) kocur rozglądający się za większymi (niż moje) kolanami dla siebie i najlepiej jeszcze za licznymi rękoma do głaskania

Dlatego, w końcu zakładam wątek, gdzie będę przeważnie wklejać zdjęcia Puńczyka, a Puś będzie się prezentował

Puś kot, który potrafi przespać 28h na dobę (tak, tak!), "nieodstępliwy" towarzysz człowieka, pasibrzuch, skaczący "serdelek" podczas walk z MałymGłodem, wieczny pieszczoch, etatowa poduszka, ugniatacz podłogowy. Niestraszne Mu żadne hałasy, nie przeszkadzają Mu bibeloty na półkach, kwiatki, ani zakupy pozostawione na stole - Puś nie jest nadto ciekawski, woli energię na psoty, poświęcić na ważniejsze czynności, np nadstawianie brzucha do miziania

Za to jest towarzyski! Wita gości, każe się głaskać, pokłada się pod nogami.
Puś nie gryzie, nie drapie, nie ostrzy pazurów o meble (mam ratanowe!). Ogólnie jest super grzeczny, największym (i jedynym) czynem haniebnym, jakiego się dopuścił u mnie, było zwalenie mojej szczoteczki do zębów do wanny

Punio jest kotem podłogowym, rzadko wskakuje na stół, a i pospać woli w dolnych partiach mieszkania (wyjmując z tego łóżko, które ubóstwia

Podstawowe zasady Punia:
"Dla kota zawsze znajdzie się miejsce"
"W misce kota, zawsze coś powinno być"
"Każdy powinien być obdarzony miłością od kota po równo"
Kutwetkowy, kastrowany, zaszczepiony, odrobaczony.
Podopieczny Fundacji JoKot.
film: http://www.youtube.com/watch?v=Ng_NlYiDRJI

Chodź, chodź ze mną do łóżka, no, chodź
i
Głaskaj mnie mocno i czule
a
Będę spał, zawsze tam, gdzie Ty...