Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2012 9:42 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Szalony Kot pisze:Tajdzi, mam kolejną budkę dla Ciebie :)
Będę ją sklejać jutro lub pojutrze :)

Super :D , tylko niestety ja się wypsztrykałam z kasy :/ kupiłam puszki dla kotów pod mostem i już mam debet na karcie.
Więc najmocniej przepraszam, ale nie dam rady kupić tej budki - może znajdę innego sponsora, ale wątpię.
A puszki ciepłe codziennie to podstawa dla tych kotów :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lut 08, 2012 9:44 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Aaa! i chciałam powiedzieć, że zostałam oficjalnie zaproszona na spotkanie 16 lutego.
Mam opowiedzieć o kotach i przedstawić plan działania
Proszę o kciuki!

Tymczasem pod mostem pojawił się piesek :( Ewidentnie miał kiedyś dom. Teraz dokarmiam go, przybiegł szczęśliwy jak mu otworzyłam ciepłą puszkę, ale boi się podejść do ręki :( Taki do kolana czarny kundelek :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 08, 2012 9:56 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

tajdzi pisze:Aaa! i chciałam powiedzieć, że zostałam oficjalnie zaproszona na spotkanie 16 lutego.
Mam opowiedzieć o kotach i przedstawić plan działania
Proszę o kciuki!

Tymczasem pod mostem pojawił się piesek :( Ewidentnie miał kiedyś dom. Teraz dokarmiam go, przybiegł szczęśliwy jak mu otworzyłam ciepłą puszkę, ale boi się podejść do ręki :( Taki do kolana czarny kundelek :(

Trzymam :ok: 16-go!

A piesek może z Żerania? Zgłodniał (bo mróz) i przychodzi do kotów?
Rany, ja nie wiem jak złapać płochliwego psa. A Straż Miejską wezwać, to pies wyląduje na Paluchu. Nie wiem co lepsze :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lut 08, 2012 9:57 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

pieska na razie będziemy dokramiać i powoli oswajać.
Jak nabierze do nas zaufania do pojedzie pewnie do jakiegoś hoteliku i będziemy szukać mu domu :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 08, 2012 10:54 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Szalony Kot pisze:Spoko, tę budkę mogę oddać, finansowo stoję lepiej :mrgreen:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziękuję!!! Lidia będzie do Ciebie dzwonić, daj znać tylko kiedy ok?
Strasznie Ci dziękuję w imieniu tych footrzaków :)

Będę pewnie robiła dokumentację fotograficzną, to podeślę, gdzie postawiłam wcześniejszą budkę. Inne stoją w krzakach przy kanałach, ukryłyśmy je, żeby nikt nie widział, więc nie będzie ich widać ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 08, 2012 21:58 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Tajdzi tak wiem miałam dzwonić, ale mi się dziś wszystko na łeb zwaliło i w końcu u źródła się nie dowiedziałam co i jak - zadzwonię jutro słowo!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lut 09, 2012 9:47 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

ok, dzięki za info :) To spokojnie czekam, bo w razie co w sobotę bym mogła - tylko nie wiem co z tymi papierzyskami.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lut 13, 2012 11:30 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Pod Auchonem ktoś wyrzucił domowego kocurka. Przepiękny młody kociak, na oko ok 7 -9 mieś. Zabrany do lecznicy, został wykastrowany. Miziak na potęgę!

Znalazł dom! :)

Tak więc temu maluchowi sie udało.

Tymczasem w sobotę odebrałam pomoc w postaci karmy, za co serdecznie dziękuję w imieniu naszych Mostowych kotków. Jedzonka starczy na jakiś tydzień dokarmiania :) :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lut 13, 2012 16:30 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Polecam się;-).

Ja mam dla odmiany ( już ciachniętą) przepiękną DOMOWĄ tri.....może by się ktoś zlitował no chociaż do czasu podniesienia temperatury?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lut 13, 2012 16:33 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Orany :( a gdzie ona?
Daj fotki, wstawię na naszą stronę chociaż :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 14, 2012 9:50 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Wczoraj przygotowałyśmy z Lidią strategię na rozmowę w czwartek.
Bardzo proszę o Wasze kciuki.

Przy okzji od razu proszę o pomoc. W kanałach pod Mostem, mieszkają koty. Jak się okazało koty te nie wychodzą w ogóle z kanałów. Wczoraj bezdomni potwierdzili nasze obawy - w kanałach mieszka na stałe ok 20 kotów.
Do ich złapania potrzebna będzie pomoc :( Trzeba zejść do kanału na dół, zastawić 2 lub trzy klatki i wejść na górę. Koty nie pojawiają się jak ktoś jest na dole.
Do takich akcji potrzebny będzie ktoś wysportowany :( Ja nie dam rady tego sama zrobić - nie wspominając już o tym, że w tej okolicy i będąc w kanale potrzebne jest towarzystwo.

Jeżeli ktoś ma możliwość, to bardzo proszę piszcie tutaj - miejsca w lecznicy czekają.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 14, 2012 11:50 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

:ok:

ja moge jako towarzystwo, ale raczej niewysportowane :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]