Bakalia uciekła s. 2 - KRAKÓW- pilnie potrzebna klatka-łapka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 19:47 Bakalia uciekła s. 2 - KRAKÓW- pilnie potrzebna klatka-łapka

Szukam pilnie domu dla kotki. Może zostać u mnie tylko do marca. Nie mogę jej zostawić- mam już nadprogramową liczbę kotów w mieszkaniu.
Kotka zwana Dzikuliną nie jest dzika i jest kompletnie pozbawiona agresji, gdy boi się, to nie broni się lecz kuli się w sobie "sparaliżowana" ze strachu. Dlatego też nie może zostać wypuszczona tam gdzie została złapana.
Kotka przestaje stopniowo być dzikawa. Czasami tylko ucieka i płacze, kiedy stanie się nad nią.To efekt złych doświadczeń - została złapana aby wyleczyć (operować) ogon, którego fragment był urwany i oskalpowany. Ale złapana i pieszczona zaczyna błyskawicznie mruczeć i ugniatać. Bardzo dobrze dogaduje się z pozostałą gromadą kocistów :) Nie reaguje na obrażone warczenie drugiej kotki - zapowiada się na totalnie oswojonego kota. Potrzebuje tylko czasu, aby zaufać człowiekowi.
Zaczęła jeść żółty ser z ręki i śpiewać w oczekiwaniu na posiłek.
Ponadto:
1. potrafi i lubi ;) korzystać z kuwety (wspólnej z innymi kotami),
2. wysterylizowana i odrobaczona,
3. nietypowy ogonek,
4. ma świetne relacje z innymi zwierzętami (koty i psy) i ulega ich wpływom - nauczyła się ostrzyć pazury na drapaku i wchodzić do szafy ;)
Szczegóły na: viewtopic.php?f=1&t=136547&start=15
Uwaga: Bardzo dobrze by było, żeby kotka poszła do doświadczonego domu - najlepiej z innymi zwierzętami, gdyż świetnie się z nimi czuje.

Obrazek

Obrazek

A to ogonek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto cze 25, 2013 21:21 przez ekoto, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

ekoto

Od: Pt paź 05, 2007 6:46

Post » Nie sty 15, 2012 20:10 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Dostałam info , że pani o adresie lexunia@wp.pl szuka szylkretki do adopcji. Podesłałam jej linki o takich kotkach , nie odpowiedziała spróbuj może.... :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Nie sty 15, 2012 20:18 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Dziękuję :) wysłałam wiadomość - zobaczymy.
Obrazek

ekoto

Post » Nie sty 15, 2012 20:21 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

zaznaczam

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pon sty 16, 2012 10:52 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Jest szansa na dom, trzymajcie kciuki za Dzikulinkę :ok:
Obrazek

ekoto

Post » Pon sty 16, 2012 11:19 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Trzymamy :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sty 17, 2012 9:51 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Dzikulinka staje się odważniejszym kotem. Ciągle jeszcze boi się energicznych i szybkich ruchów, a ja nie mam temperamentu flegmatycznego - niestety. Ale już podchodzi do mojej ręki - nie pustej oczywiście ;)
Obrazek

ekoto

Post » Wto sty 17, 2012 20:48 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Ale kitka wyładniała. Na ostatnich fotkach wygląda na wyluzowaną (wcale nie wyglada na kota z podwórka). Trzymam kciuki za dom.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro sty 18, 2012 9:24 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Na tych ostatnich czekała na jedzenie ;)
Może zostanie poznanianką, tylko kwestia transportu i omówienia szczegółów.
Obrazek

ekoto

Post » Śro sty 18, 2012 9:46 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

O , widzę , że wszystko na dobrej drodze. :lol: :ok:

grajda

Post » Śro sty 18, 2012 11:11 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

No to trzymam kciuki.
Gdyby ten Poznań wypalił to kawałek trasy mogłabym ją gdzieś dowieźć ale tylko w weekendy (właściwie mogę wykorzystaś też dzień zaległego urlopu). Jak już będzie chętny domek to bedziemy myśleć jak to zorganizować.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro sty 18, 2012 12:19 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Sylwia, dziękuję Ci bardzo :1luvu: oczywiście koszty podróży pokryję.

Mam nadzieję, na ten domek (zapowiada się fantastycznie - Dzikulinka na prawach członka rodziny), tym bardziej, że trafiła się jeszcze jedna "antyoferta" na Dzikulinkę, która lekko mnie wkurzyła. Aż zacytuję odpowiedź na ogłoszenie z gumtree:
"Witam chetnie bym wzieła kolejnego zwierzaka do domku mam juz pieskai kotka ale jezeli WARUNKIEM jest podpisanie umowy adopcyjnej a co za tym idzie zgoda na wglad w moje prywatne zycie domowo podsmierduje mi to sekta a wiec dziekuje ,poszukam gdzie indziej bez podpisywania paktow i wgladu w zycie prywatne".

Jaki wgląd w życie prywatne, jak sekta 8O , umowa adopcyjna ma na celu tylko i wyłącznie zabezpieczyć zwierzę przed trafieniem w złe ręce. A jeżeli ktoś ma takie nastawienie - świadczyć może to o tym, że ma dużo do ukrycia w kwestii opieki nad zwierzętami. I moje ręce mi opadły :? Dodam, że ja nie "pośmierduję" sektą, co najwyżej zdrowym rozsądkiem.
Obrazek

ekoto

Post » Czw sty 19, 2012 22:28 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

koteczka bardzo ładna ;) ciekawe co to za okropna historia z ogonkiem...kciuki za dobry dom

PaulinaP vel Paja

Od: Sob gru 03, 2011 13:52

Post » Sob sty 21, 2012 17:58 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

Jak rozwija się sprawa adopcji kici?

grajda

Post » Wto lut 07, 2012 20:46 Re: Pilnie szukam domu dla kotki z "nietypowym ogonkiem"

:ok:
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

[następna]