DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 14:26 Re: DT Smarti 8 ......

ale oko piękne!!! 8O :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lut 07, 2012 15:44 Re: DT Smarti 8 ......

noo,
ale pamięta to dobrze,nawet nie spodziewałam się że tak dobrze..
dziś już się całkiem zadomowił-od wczorajszej kolacji wcina tacki felixa aż miło,spał z nami w łóżku pozwolił się tulić,głaskć-jest słodki jaki nigdy nie był i cichutki jak trusia.
tylko jak jest głodny to głośno miauczy domagając się mokrego-bo suchego chyba nie lubi,zresztą nigdy nie lubił...

ale rano,jak chciałam mu wyjąć malutką ropkę z oczka i nawet jeszcze nie dotknęłam oczka i to nawet nie tego które miał pęknięte a drugiego oczka to zaczął patrząc na mnie tak przerażliwie miauczeć i się żalić, że musi pamiętać ten dawny ból.
szybciutko go przytuliłam ale już był odrobinkę nieufny i bardzo czujny czy przypadkiem nie dotknę go choćby w okolice oczka.
trzeba bardzo uważać aby go tak nie dotykać-a ja mam taki odruch-widzę ropka-znaczy trzeba wyjąć-bo mój TŻ oczywiście się brzydzi :mrgreen: a przecież elegancki kotek nie może chodzić ze śpioszkami w oczkach,no nie :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 07, 2012 16:18 Re: DT Smarti 8 ......

a oto mail z domku Rysiaczki :D :kotek: :1luvu:

Witam serdecznie,

piszące tego maila mam Rysię na kolanach i myślę, że Rysia już się u nas zadomowiła. Jest kochana i cudowna i nie wyobrażamy sobie życia bez niej. Znalazła już sobie ulubione miejsca, uwielbia się z nami bawić. Wygląda na zdrowego zadowolonego kota :) Przesyłam kilka zdjęć.

pozdrawiam
Karolina

zdjęcia właśnie uczę się wstawiać-może potrwać :mrgreen: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lut 07, 2012 18:42 Re: DT Smarti 8 ......

dziś najważniejszym kotem w naszym DT jest Gimli,pardon Luis :D

Specjalnie dla niego żwirek z lidla nabyty.
póki co sioo do kuwety z tymże żwirkiem było na oczach Pani która przyjechała go poznać i zacząć natychmiast uwielbiać :lol:

Pani jest super,bardzo miła,ciepła,serdeczna no i kociara z Niej że hej :!: :ok:

Jej zdaniem "życie bez kota jest puste", "nie ma nic piękniejszego niż głębia kocich oczu" itp a więc Luis-bo tak od dziś proszę zwracać się do Gimliego-będzie miał u Pani malinowe życie !

niektóre koty to mają farta-nawet nie zdążą się zadomowić w dt a już mają super ds :D
Wizyta Marzeni :1luvu: i Joli :1luvu: jutro po południu i jeśli wszystko okaże się ok to albo jutro wieczorem albo pojutrze Luis śmiga do nowego życia :kotek: :ok:

a ja/chyba nawet my, powoli (w ciągu dwóch dni :ryk: ) tak zakochuję/-emy się w Filemonie że będzie problem aby go oddać..jest słodki cudowny i już coraz weselszy :kotek: :love:

Natomiast pani od Kuluni się nie odzywa :( :oops:

(w domu są trzy kobiety-kociary,mama Pani jest w domu cały czas, nie będzie innych zwierząt , będzie absolutnie kotem niewychodzącym bo "jest zbyt cenny aby go na cokolwiek narażać ! "

smarti

Post » Wto lut 07, 2012 20:15 Re: DT Smarti 8 ......

Wow super!
Pani już od pierwszej rozmowy wydawała się ciepła, taka trochę narwana gaduła, ale człowiek odpowiedzialny i kochający zwierzęta.
Też przeżywała wizytę w schronie.
To ja trzymam kciuki :ok: :ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lut 07, 2012 20:26 Re: DT Smarti 8 ......

Iwonko jeżeli chcesz to mogę wstawiać zdjęcia, robić ogłoszenia i bazarki :mrgreen:
Oprócz tego weekendu, jadę do stolicy :D
joanna3113

Post » Wto lut 07, 2012 21:35 Re: DT Smarti 8 ......

Obrazek

Zapraszamy do konkursu na Miss i Mistera lutego! viewtopic.php?f=20&t=138699
GŁOSOWANIE OD 13 LUTEGO! NO!
Ostatnio edytowano Śro lut 08, 2012 10:35 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 07, 2012 23:46 Re: DT Smarti 8 ......

może dzisiaj uda mi się iść wcześniej spać :roll:
jeszcze tylko rozdać mięsko szarańczy i pa luli :D

smarti

Post » Śro lut 08, 2012 10:16 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:dziś najważniejszym kotem w naszym DT jest Gimli,pardon Luis :D

Specjalnie dla niego żwirek z lidla nabyty.
póki co sioo do kuwety z tymże żwirkiem było na oczach Pani która przyjechała go poznać i zacząć natychmiast uwielbiać :lol:

Pani jest super,bardzo miła,ciepła,serdeczna no i kociara z Niej że hej :!: :ok:

Jej zdaniem "życie bez kota jest puste", "nie ma nic piękniejszego niż głębia kocich oczu" itp a więc Luis-bo tak od dziś proszę zwracać się do Gimliego-będzie miał u Pani malinowe życie !

niektóre koty to mają farta-nawet nie zdążą się zadomowić w dt a już mają super ds :D
Wizyta Marzeni :1luvu: i Joli :1luvu: jutro po południu i jeśli wszystko okaże się ok to albo jutro wieczorem albo pojutrze Luis śmiga do nowego życia :kotek: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: no i wielkie :ok:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lut 08, 2012 10:58 Re: DT Smarti 8 ......

no, Lui! trzymamy tu mocno kciuki :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro lut 08, 2012 11:07 Re: DT Smarti 8 ......

no i ku... jakbym coś czuła :evil:
mówiłam Adzi - nie cieszyć się jeszcze :mrgreen:

pani zadzwoniła,że mama pani się rozpłakała bo to jeszcze za wcześnie (Billy odszedł w 19-go grudnia-miał 15 lat) i pani musi nad mamą popracować.
Tak więc Gimli kibluje u mnie i nie wie właściwie jak ma na imię-Gimli czy Luis :roll: :kotek: :roll: po weekendzie Pani da znać :(

smarti

Post » Śro lut 08, 2012 11:14 Re: DT Smarti 8 ......

a pamiętasz co mi mówiłas po stracie lali - może i ona Pani powinna tych argumentów użyć wobec swojej mamy :?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 08, 2012 11:32 Re: DT Smarti 8 ......

EdytaB_a pisze:a pamiętasz co mi mówiłas po stracie lali - może i ona Pani powinna tych argumentów użyć wobec swojej mamy :?

masz rację.
ale znowu przypomniała mi się Lalunia a to wywołuje we mnie wciąż tę samą reakcję.. :cry: :cry: :cry:

smarti

Post » Śro lut 08, 2012 17:40 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze: no to musicie między sobą rozstrzygnąć czy Marzenia jest czy nie jest poza konkurencją.
I zostaje jeszcze problem jak dostarczyć nagrody?

Upsszzejmnie donoszem ze nagrody za wytropienie wontku czesci 8 som jusz w centrum Warszafy
do ozdobisssstego odbioru przez:
iwona66
Mruśkowo
joanna3113

niom :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 08, 2012 17:48 Re: DT Smarti 8 ......

A kto pojechał do głównej siedziby dostał dużo nagród chociaż nie brał udziału w konkursie :|
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]