Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 15:24 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:
OKI pisze:Nooo, widzisz, całkiem szybko przeszła z 1,5 do 3 miechów. Jeszcze tylko trochę pracy :twisted:

ja tam dalej uważam, że taki kociak superenergia w tyłku to niezbyt dobry model na dokacanie takiej kocicy, która jest u niej, no ale :P

Nie-e. Superenergia to on będzie za kolejne 3 miechy :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lut 07, 2012 15:39 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

OKI, ja się dzisiaj rozejrzę po korytarzu u Aśki - zielona nieporęczna tam stoi na bank, bo ją wczoraj widziałam, może i jakaś druga tam się kryje.
Albo przedzwoń do lecznicy, mnie się na serio wydaje, że jakąś klatkę w kociarni widziałam (ale kiedy widziałam i czy nadal tam stoi, to już nie wiem ;)).

Klauduska, ja nie umiem na razie nic powiedzieć o dzisiejszym dniu. No i nie wiem gdzie te rzeczy zrzucić - przecież nie u Aśki w salonie ;-) Ewentualnie do naszego boksu, ale jak tego jest pół samochodu (jak dużego?), to nie wiem czy się pomieścimy.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lut 07, 2012 15:46 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Aleba, to choć się do niej później odezwij plz. bo szkoda, żeby to komuś innemu oddała. najwyżej może to do mnie przywieźć i walnąć do mojego drugiego pokoju czyt totalnej graciarni [do której jeszcze trochę i nie dam rady wejść :roll: ]

OKI pisze:Nie-e. Superenergia to on będzie za kolejne 3 miechy :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

no toć właśnie o tym mówię :twisted:

no i kolejne rzeczy wg pani:
Zwróciłam już uwagę na kotka o imieniu Narcyz - jest przepiękny, ale myślę, ze niestety nie dla mnie ze względu na moją kocicę, jak miałaby się z nim dogadać, jak on nie słyszy :(
(pogrubione moje)
ano pisząc na kartce, to co chce mu powiedzieć :twisted: :twisted:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto lut 07, 2012 15:51 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

No ale to akurat fakt. Kot głuchy przez to, że nie słyszy prychania, syczenia itd. zupełnie inaczej reaguje.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 07, 2012 15:52 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Klauduska, daj mi na pw numer do niej.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto lut 07, 2012 15:53 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

A klatkę to chcecie łapkę?
Ja mam, stoi i się kurzy, może postać w dniach następnych pod Pałacem i się pomrozić (ale na dziś wieczór mi potrzebna, przywożę tego połamańca spod Wawy).

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 07, 2012 15:54 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:Aleba, to choć się do niej później odezwij plz. bo szkoda, żeby to komuś innemu oddała. najwyżej może to do mnie przywieźć i walnąć do mojego drugiego pokoju czyt totalnej graciarni [do której jeszcze trochę i nie dam rady wejść :roll: ]

OKI pisze:Nie-e. Superenergia to on będzie za kolejne 3 miechy :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

no toć właśnie o tym mówię :twisted:

no i kolejne rzeczy wg pani:
Zwróciłam już uwagę na kotka o imieniu Narcyz - jest przepiękny, ale myślę, ze niestety nie dla mnie ze względu na moją kocicę, jak miałaby się z nim dogadać, jak on nie słyszy :(
(pogrubione moje)
ano pisząc na kartce, to co chce mu powiedzieć :twisted: :twisted:

Klauduska, ta pani ma persa - o kotach niewiele wie :twisted:
Ale wydaje się, że rzeczowe argumenty do niej trafiają, a to już dużo ;)

Aleba, dzwoniłam, jest klatka w lecznicy, jutro ją zgarnę. Za zieloną dziękuję - za zimno, żeby się z tym grzmotem użerać :mrgreen:
A ta druga z Suzina to do wyjęcia jest, czy nie da rady?

Carmen201 pisze:A klatkę to chcecie łapkę?
Ja mam, stoi i się kurzy, może postać w dniach następnych pod Pałacem i się pomrozić (ale na dziś wieczór mi potrzebna, przywożę tego połamańca spod Wawy).

Dziś to nie ma komu przejąć, ale jakbyś ją dała radę jutro do Centrum podrzucić, to pewnie się przyda :lol:

OKI

Post » Wto lut 07, 2012 15:56 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Szalony Kot pisze:No ale to akurat fakt. Kot głuchy przez to, że nie słyszy prychania, syczenia itd. zupełnie inaczej reaguje.

ale chyba widzi syczenie? 8) kot trochę inaczej układa pyszczek jak miauczy i jak syczy, no nie? :) (a poza tym koty do siebie nie miauczą, chyba tylko kocięta do matki, potem to [z moich obserwacji] zanika)

ekhm... tak mi się samo nasunęło :twisted: : mój Antymon, mimo że widzi i słyszy, to nigdy nie reaguje na syczenie i prychanie innych kotów :? on chyba po prostu nie rozumie co to znaczy, tylko dalej goni, gryzie, "bawi się" - mimo że ten drugi kot wcale nie ma na to ochoty.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 07, 2012 15:59 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Szalony Kot pisze:No ale to akurat fakt. Kot głuchy przez to, że nie słyszy prychania, syczenia itd. zupełnie inaczej reaguje.

no, ale nie przesadzajmy. musiałby serio cały czas tyłkiem zwrócony do niej chodzić, żeby nie reagować na jej zachowanie. przecież głusi ludzie TEŻ nie słyszą krzyku/śmiechu, a umieją się po mimice dostosować do danego zachowania ;)

OKI pisze:Klauduska, ta pani ma persa - o kotach niewiele wie :twisted:
Ale wydaje się, że rzeczowe argumenty do niej trafiają, a to już dużo ;)

lool
trafiają, trafiają. jak będzie chciała jakiegoś adoptować, to trzeba ją przycisnąć. ja uważam, że powinno się ją na ok półrocznego namówić, bo argument "kocham małe kulki, dlatego chcę takiego małego zaadoptować" do mnie tutaj nie przemawia ;)

Aleba, poszła PMka do ciebie.

klauduska

Post » Wto lut 07, 2012 16:00 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

*anika* pisze:ekhm... tak mi się samo nasunęło :twisted: : mój Antymon, mimo że widzi i słyszy, to nigdy nie reaguje na syczenie i prychanie innych kotów :? on chyba po prostu nie rozumie co to znaczy, tylko dalej goni, gryzie, "bawi się" - mimo że ten drugi kot wcale nie ma na to ochoty.

ja sobie myślę, że Koli jest głuchy w takim razie, bo Socia warczy na niego i się wścieka, a ten dalej swoje dawaj ją gryźć na całego. aż ona dopiero sobie pójdzie obrażona gdzieś daleko, a ten jak ta pałka nie ogarnia co on jej niby zrobił :ryk:

klauduska

Post » Wto lut 07, 2012 16:01 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Olga o której to wieczorem (wiem, zaraz będzie, że mam doczytać, ale nie mam czasu, zarobiona jestem.....)? Nie wiem jak się wyrobię czasowo, TŻ pracuje od wieczora a ja też najpewniej gdzieś muszę być ale Szalony jakby miał wolną chwilę, to trasę do mnie zna :twisted:
Napisz o której, spróbuję coś wydumać.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 07, 2012 16:06 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Carmen201 pisze:Olga o której to wieczorem (wiem, zaraz będzie, że mam doczytać, ale nie mam czasu, zarobiona jestem.....)? Nie wiem jak się wyrobię czasowo, TŻ pracuje od wieczora a ja też najpewniej gdzieś muszę być ale Szalony jakby miał wolną chwilę, to trasę do mnie zna :twisted:

Ja będę w domu po 18, a koło 20tej przemieszczam się pod Pajac :roll: I nie wiem, ile czasu wytrwam ;) Pojutrze takoż samo.
Jak nie da rady, to trudno - u mnie też krucho z czasem :roll:

Donoszę, że moje są wszystkie głuche i tylko dźwięk żarcia odbierają wibrysami :twisted:

OKI

Post » Wto lut 07, 2012 16:09 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Mnie to zawsze że alarm włącza jak słyszę: kocham małe kulki .... A co będzie jak kulka się rozrośnie? I jakoś nie do końca przekonuje mnie fakt że u tej pani jest już jeden dorosły kot :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto lut 07, 2012 16:15 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

piotr568 pisze:Mnie to zawsze że alarm włącza jak słyszę: kocham małe kulki .... A co będzie jak kulka się rozrośnie? I jakoś nie do końca przekonuje mnie fakt że u tej pani jest już jeden dorosły kot :roll:

Piotrze, po pierwszym poście tej pani, to mi się tylko jedno cisnęło na pyszcz :twisted:
Nie bronię jej, ale też nie skreślałabym tak z mety.

OKI

Post » Wto lut 07, 2012 16:18 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Carmen201 pisze:Olga o której to wieczorem (wiem, zaraz będzie, że mam doczytać, ale nie mam czasu, zarobiona jestem.....)? Nie wiem jak się wyrobię czasowo, TŻ pracuje od wieczora a ja też najpewniej gdzieś muszę być ale Szalony jakby miał wolną chwilę, to trasę do mnie zna :twisted:

Carmen, a może zostaw tę klatkę jak będziesz dzisiaj w lecznicy? A OKI by ją jutro przejęła?
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]