Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 2:25 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś - szukamy cudnego domku :)

Kurcze, ależ Miś się dzisiaj bawił piórkiem, a ściślej: szczątkami piórka pawiego na patyku i na sznurku. Cudny widok - dwa czarne koty z mojej lewej, Miś z prawej i te łebki reagujące na moje machanie wędką a w końcu polowanie i skok - Miś podskakuje, wybija się z czterech łap, wywraca na grzbiet i wystawia brzuchol machając łapami w powietrzu aby pióro upolować, przyczaja sięi skacze jak kociak. Trudno to opisać, przekazać - trzeba po prostu zobaczyć. A przy tym sapie i ciężko oddycha, bo tak już ma, tak go poorało życie ale w ogole nie przeszkadza mu to w zabawie.

Niesamowity kot - radosny, inteligentny, z błyskiem w oku, cwaniak, kombinator. Wspólnie z Miką zawsze kradnie mięso z deski z szafki, gdy ja w tym czasie myję miski - oczywiście Misiek zjada, a Mika stoi na czujkach :mrgreen: umie się cieszyć z życia, taki wyluzowany jest choć znów, poorane życie mu nakazuje nie ufać do końca człowiekowi i ciągle jest w nim strach przed... no właśnie, czego boi się Miś w kontakcie z ludźmi? Nie wiem. I nawet nie mam pomysłu.

Jedno wiem, było warto. Dlatego dziękuję Izie za upór i determinację w wyciągnięciu Misia ze schronu gdy wszyscy, dosłownie wszyscy byli przeciwko, a ja milczałam i się tylko modliłam o jakąś siłę i rozwiązanie gdy okaże się że ma fiv, felv i pnn. Bo tak wyglądał, bo o tym byli wszyscy przekonani. bardzo dziękuję A59 za opiekę nad Misiem przez te miesiące gdy ja musiałam ustalać hierarchię priorytetów czego nie umiem robić a co jest niezwykle frustrujące.
Dziękuję wszystkim którzy w jakikolwiek sposob pomagają mi w opiece nad Misiem - przez bezpośrednią pomoc finansową, fanty na bazarki, zakupy na bazarkach, ogłoszenia Miśka. Dziękuję za zaufanie do mnie, ze Waszą pomoc spozytkuję w odpowiedni, najlepszy dla Misia sposób.

Kurcze, nawet nie wiecie jaki to jest super fajny kot :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: A jak dzisiaj na niego patrzę, jak widzę fruwającą napuszoną biało-rudą kitę śmigającą w tę i z powrotem, oczywiście zadartą w górze to się przeogromnie wzruszam... stąd ten post.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lut 07, 2012 7:29 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Cześć Super Kocie! :1luvu:
Jak się dziś miewasz? Nocka minęła spokojnie czy na szaleństwach?

Marzenia, daj znać co z paczką - sorry, że tak przypominam, ale boję się, żeby nie odesłali do mnie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 07, 2012 8:23 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Cały czas kibicuję Misiaczkowi :ok:
Marzenia to chyba nie mowa pożegnalna :mrgreen:
joanna3113

Post » Wto lut 07, 2012 10:22 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

cmokamy z rana niesamowitego Kota.
nie wiem jak u Ciebie, ale ja jak gdzieś wychwalę mój Zwierzyniec, moje zaraz mi coś zmajstrują/zepsują na ten dowód :P
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto lut 07, 2012 11:35 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Ja zupełnie z innej, nie kociej beczki - może ktoś mi może pomóc?

viewtopic.php?f=27&t=138827
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 16:54 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

turkusowa pisze:cmokamy z rana niesamowitego Kota.
nie wiem jak u Ciebie, ale ja jak gdzieś wychwalę mój Zwierzyniec, moje zaraz mi coś zmajstrują/zepsują na ten dowód :P

no Mis spoko, pewnie dlatego że własnie go pochwaliłam za majstrowanie :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 16:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Erin pisze:Cześć Super Kocie! :1luvu:
Jak się dziś miewasz? Nocka minęła spokojnie czy na szaleństwach?

Marzenia, daj znać co z paczką - sorry, że tak przypominam, ale boję się, żeby nie odesłali do mnie.

Nocka spokojna, super szaleństwa się własnie zaczynają.

Paczuszka doszła :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa: właśnie ją odebrałam i od razu z poczty zaniosłam do pani Renaty - dziękii! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 18:05 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Już wiem, ale i tu napiszę, że się cieszę :piwa: :ok:

Erin

Post » Śro lut 08, 2012 22:57 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

No Miś kontynuuje swoje wyluzowane harce :mrgreen: np. wczoraj ....mnie uwodził 8O :ryk: :ryk: :ryk: siedzę sobie na wersalce a Miś w przedpokoju intensywnie wpatrzony we mnie - nagle wysuwa delikatnie do przodu jedną łapę, po chwili powoli dostawia do niej drugą łapę (ciąśgle wpatrzony we mnie) po czym rozpoczyna szalone podskoki wybijając się z czterech łap w gorę w moim kierunku i tuż przede mną zatrzymuje się, ogon w górze przepięknie napuszony demonstruje, odwraca się i ucieka :ryk: :ryk: :ryk: oczywiście robiąc dokładnie to samo względem kolejnej... ekhm - kotki (?) :ryk: :ryk: :ryk:

A dzisiaj rano, gdy Nutusia przyszła na przytulanki Miś siedział bliziutko, schowany za krzesłem tak, ze wystawały mu tylko oczyska i tak patrzył i patrzył na to co ona robi... uczy się, chłopak, oj uczy :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lut 09, 2012 1:19 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Własnie trwa "wołowina show" w wykonaniu Misia :mrgreen:
Dzisiaj nawet przyjął mój obyczaj pogłaskania każdego kota przed ktorym stawiam miseczkę z kolacją - ale jak z radości pogłaskałam go drugi raz to się już wściekł że mu w jedzeniu mięska przeszkadzam :mrgreen: i majtał poprzecznie ogonem.

O 5 pobudka i zabieram wszystkie michy - jutro wet: pobieranie krwi i echo serca. Mis spędzi troszkę czasu w lecznicy gdyż w międzyczasie mam godzinne spotkanie stację metra dalej więc Miś będzie czekał w lecznicy. Dzwoniłam dzisiaj i mam się nie martwić bo się Misiem zaopiekują. Czyli wiozę chłpaka na 13.30, pobieramy krew, daję michę i pędzę na 14 na spotkanie i wracam na 15.15 na echo i konsultację z panią kardiolog ktora trwa ok. godzinę. Ech... chyba się już z lekka denerwuję jak to wszystko ogarnę. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lut 09, 2012 1:28 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

o już doczytałam..
słodki Miś :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 09, 2012 7:33 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Cześć Misiaczku :P
Jak się miewasz?

Erin

Post » Czw lut 09, 2012 8:10 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Za Misiaczka żeby wszystko było dobrze :ok: :ok: :ok:
joanna3113

Post » Czw lut 09, 2012 10:21 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Misiacdzek sapie trochę bardziej niż wczoraj i nawet dał się pogłaskać w oczekiwaniu na chrupki a tu wredna pańcia nic nie dała w nagrodę za cierpliwość :evil: położyl się i duma nad tym: kto gwizdnął miseczki z chrupkami?

Marzenia11

Post » Czw lut 09, 2012 18:07 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

No i co - jakie wyniki :?: :?: :?: :?:

Marzenia napisz, bo z nerwów ledwo żyję ..........

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

[poprzednia][następna]