Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 21:10 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Tilapia jest dobra, bo to ryba z tych o zapachu 7-dniowych skarpetek :-) ja sama lubie tak poddusić w sosie słodko-kwaśnym - pychotka
a co do mięska dla puchatego pulpeta to zawsze myślałam odwrotnie - że najlepsze mięsko to takie czyste, bez żyłek, ścięgien, itp. :? Jak się teraz zastanowię to rzeczywiście - kot z natury gryzie tylko tyle ile musi, żeby przełknąć, a mięsko II kat. wymaga gryzienia :?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon lut 06, 2012 21:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Żartujesz z tą tilapia 8O :ryk: :ryk: :ryk:
wstyd się przyznać że mi smakuje :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 06, 2012 21:22 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Marzenia11 pisze:Żartujesz z tą tilapia 8O :ryk: :ryk: :ryk:
wstyd się przyznać że mi smakuje :mrgreen:

no co ty? tilapia jest pycha, ale pod warunkiem że się lubi takie "zapachowe" ryby :mrgreen: przeciwieństwo - ryba bez zapachu (i smaku) to dla mnie panga.
jak lubisz ryby to polecam przepis "ryba na byle jak - byle szybko" :-) zamrozone ryby wrzucasz na patelnię na 5 min, jak się rozmrożą dodajesz sos ze słoika (lub wersja tania - przecier pomidorowy i przyprawy) i po 5 min. masz gotowe danie :-) dorzucam też warzywa jak mam pod ręką np. z wczorajszego obiadu ;-) można ugotować też ryż, ale wtedy czas przygotowania to AŻ 15 min ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 07, 2012 0:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewar pisze:Mięso powinno być przemrożone i potem sparzone.Kurczak, wołowina, indyk, nie wieprzowina.Ryby rzadko.Moje koty nie lubią podrobów, tylko Czaruś zje serca lub nerki ( te daję wyjątkowo).Słyszałam, że mięso takie jak wołowina powinno mieć trochę twardych części, koty gryząc to czyszczą sobie ząbki.
Odpowiem za Zosię.Muszą się dostosować do terminu p.Marcina.On bywa w Stalowej Woli od czasu do czasu, ale na pewno nie co tydzień.Od niego też więc zależy termin przyjazdu Matwieja.

Przepraszam, ale w jakim celu? Świeżo nabyte daję bez mrożenia, resztę porcjuję i mrożę, a potem podaję po rozmrożeniu. Robię tak od 40 lat i nic się kotom nie dzieje. Nie kumam po co mrozić i jeszcze zaparzać :roll: Kocia zdobycz nie jest ani mrożona ani parzona.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 07, 2012 7:27 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Jeżeli kupuję porcję tylko "na dzisiaj" to tylko sparzam.Kocia zdobycz nie jest mrożona, ani parzona, a koty wolnożyjące są zarobaczone.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 07, 2012 8:41 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Matwiej je każde mięsko jakie mu dałam fileta,wołowine zjadły z prędkoscią swiatła aż zdziwiona byłam bo w domu stała w miskach a Matwiej i Kuro dosłownie zmietli ją z misek.Serca,narki od czasu do czasu też jadł.ja też mięso mroże i później rozmrożone serwuje .Suche też ładnie jedzą ,w suchym najbardziej gustuje Kuro.Matwiej tęskni już do człowieka ,do mieszkania,piwnica to dla niego zbyt mały kontakt z człowiekiem bo ile tam jestem 3-4 razy dziennie po kilka minut. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lut 07, 2012 8:47 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ewo, bardzo dziękuję za "pełnienie honorów domu", czyli informacje natemat transportu, których ja niestety precyzyjniej nie podałam (za co przepraszam).
Przepraszam także za nieobecność (taki kocio-ludkzi los).

Kochani.
Ewar ma 100% racji, że w kwestii transportu Matwiejka okrąglaka do Stalowej Woli jesteśmy uzależnieni od Marcina kolegi Renifera.
Przy okazji jeszcze raz baaaaardzo, baaaardzo dziękuję Ewie za tak szczodrą ofertę przechowania u siebie Matwieja do momentu przekazania grubciowatego kociego spadochroniarza do swojego domku.

Taka ekwilibrystyka ułatwia nam bardzo kwestie Matwiejo-transportowe i nie da się ukryć oszczędza pieniądze.

Jak na razie planujemy (mam nadzieję, że w ten weekend Renifer znowu nie utkwi w jakiejś fabryce a wróci do domu :oops: ), że gdyby udało się w tę niedzielę pojechać do Szczytna, zabrać Matwieja, zamaskować partyzanta u nas w domu do momentu aż Marcin będzie jechał do Stalowej Woli (na razie wiem, że to przyszły tydzień, nie znam precyzyjnego terminu), to przy sprzyjających okolicznościach i żywclziwym uczestnictwie wszystkich ludzkich elementów tego systemu przerzutu... Matwiejasty wylądowałby w Stalowej Woli w przyszłym tygodniu...

Uuuuuffff, ale się popisałam :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto lut 07, 2012 9:36 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

czyli przy najlepszych wiatrach jeszcze co najmniej dwa tygodnie :|
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 07, 2012 9:48 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Dlaczego 2 tygodnie? :roll:

Mniej więcej za tydzień (może ciut więcej) powinien być już w Stalowej Woli.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto lut 07, 2012 9:53 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

dla nas jeszcze ten tydzień i następny do piątku lub soboty, bo dopiero wtedy możemy wybrać się do Stalowej Woli :|
cierpliwość jest cnotą - powtarzaj - cierpliwość jest cnotą - powtarzaj - cierpliwość jest cnotą... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 07, 2012 10:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:cierpliwość jest cnotą - powtarzaj - cierpliwość jest cnotą - powtarzaj - cierpliwość jest cnotą... :mrgreen:

oj tak, doskonale wiem coś o tym :mrgreen: - ale warto :D :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 11:35 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ja zupełnie z innej, nie kociej beczki - może ktoś mi może pomóc?

viewtopic.php?f=27&t=138827

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 11:57 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

W każdym razie czekam na Matwieja.Odbiorę go zaraz, jak tylko p.Marcin podjedzie.Niestety, kot będzie miał do dyspozycji tylko kuchnię, ale nie powinno mu być w niej źle. Dobre jedzonko i mizianki będzie miał zapewnione.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 07, 2012 13:18 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewar pisze:Jeżeli kupuję porcję tylko "na dzisiaj" to tylko sparzam.Kocia zdobycz nie jest mrożona, ani parzona, a koty wolnożyjące są zarobaczone.

Jasne, bo nikt ich nie odrobacza. Swojego domowego możesz odrobaczyć - albo przynajmniej badania na robale zrobić - tyle razy, ile będzie potrzeba.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 07, 2012 16:41 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ciekawa jestem jak Matwiej zareaguje na te przeprowadzki? bidulek już całkiem bedzie zdezorientowany co się z nim robi :?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]