Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 12:44 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Ale cudownie to czytać. Też dziś byłam u Abi, ale tylko chwilę. Próbowałam ją wyjąć, ale nie udało mi się, bo się zapierała tymi chudymi łapkami, a ja jak to ja nie chciałam nalegać;) Widzę postęp - wygląda z domku i już nie syczy kiedy zbliżam do niej rękę. Pójdę do niej jeszcze po południu. Super sposób z tym drugim kotem;) I jak wspaniale, że mruuuczy!
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lut 06, 2012 14:01 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Ja też idę po południu. Dowiem się, co z tą kotką po sterylce. Fajnie, gdyby mogły być w jednej klatce.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 06, 2012 19:47 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Krówcia , którą nazwałam Nela już po sterylce.Odpoczywa w dużym transporterku.Dałam jej mięciutką podusię, do której się słodko przytuliła.Nie wiem, czy oswojona, czy tylko przestraszona.Zobaczymy.Na pewno nie zdecyduję się na długie oswajanie.
Złapałyśmy mamę Abi, piękną szylkrecię.Dobrze, że Katalina była akurat w lecznicy i mogłyśmy pojechać, nastawić klatkę-łapkę i przywieźć kotkę.Kasiu, dzięki bardzo za pomoc :1luvu: Kotka bardzo jest zdenerwowana, zostanie jutro zbadana i okaże się, czy tylko sterylka i wraca na stare śmieci, czy szukamy domu, bo kotka się do tego nadaje.Została jeszcze krówka, którą Ania podejrzewa, że jest w ciąży.Tę trzeba złapać jak najszybciej.Tym sposobem podwórko byłoby zrobione, nie byłoby kociąt na wiosnę.
Abi na pewno poszukamy domu.To takie słodkie, kochane stworzonko.Ona ma mnie chyba dosyć, bo przytulam ją, głaszczę, jest jak taka pluszowa zabawka.Pyszczek ma przesłodki :1luvu:
Jutro coś więcej napiszę.A moje koty chyba się wyprowadzą :mrgreen: , naprawdę mam dla nich mało czasu.
A oto Nela.Ładne to, prawda?
Obrazek

ewar

Post » Pon lut 06, 2012 20:15 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

O, dobre wieści. Dobrze, że malutka będzie miała towarzystwo. Na pewno płakała, jak zostawała sama :(

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pon lut 06, 2012 20:22 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Ona kocha koty, bardzo potrzebuje ich towarzystwa.Taka była Tosia, zawsze musiała się przytulić do którejś z moich kotek, czy im się to podobało, czy nie.Kiedy uciekła w Warszawie, okazało się, że znalazła miejsce, gdzie podkarmiano koty i znalazła też kocura do towarzystwa.Ludzi nie lubiła na początku, dzisiaj to słodki miziaczek.Abi też taka będzie.

ewar

Post » Pon lut 06, 2012 20:42 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

trzymam kciuki :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Wto lut 07, 2012 11:44 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Dziękujemy :1luvu:
Obiecałam i piszę, co następuje.Otóż, Abi jest fantastyczna.Wetka przyprowadziła Tonio ( to jej kocur, przywieziony z Węgier).Abi natychmiast wyszła i za wszelką cenę chciała z nim nawiązać bliższy kontakt.Ona naprawdę kocha koty.Teraz awansowała do klatki "na piętrze", pod sobą ma Nelę, a obok szylkrecię.To ponoć jej mama.Szylcia na razie siedzi w dużym transporterze, ma tam kuwetkę, posłanko i miseczki.Jest bardzo zestresowana, wetka więc postanowiła dać jej spokój, jutro ją zbada i zobaczy jak się będzie zachowywała.Nela jest też wystraszona, jeszcze musiałam ją trzymać w rękawicach, kiedy dostawała zastrzyk.Ona do oswojenia, tak myślę.Ma już obcięte pazurki, siedzi sobie w domku tekturowym w klatce.Niosłam ją na rękach z gabinetu do pomieszczenia dla kotów i jakoś specjalnie się nie wyrywała.Ona nie bardzo ma dokąd wrócić, stąd ważne jest, aby się oswoiła.Testy na FeLV/FIV ujemne.Nie robiłam żadnych zdjęć, nie chciałam kotów denerwować i świecić im lampą po oczach.

ewar

Post » Wto lut 07, 2012 14:25 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

przepraszam za OT, ale jesteście z Podkarpacia więc macie lepsze rozeznanie. Nie znacie jakiegoś szpitalika lub hoteliku w okolicy gdzie można przetrzymać kocurka? Jest ranny, przebywa w piwnicy jednego z bloków w Mielcu, szkoda biedaka :( poniżej wątek

viewtopic.php?f=13&t=138813&p=8540432#p8540432
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lut 07, 2012 14:45 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Czytałam :cry: Ja nie mam już jak, a lecznica teraz zapchana :cry: A w Rzeszowie? Ale to kawałek :cry: No i koszt pobytu chyba spory.

ewar

Post » Wto lut 07, 2012 14:46 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

A nie kojarzycie jakiegoś szpitalika w województwie?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lut 07, 2012 16:34 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

A ja dzisiaj po południu nie idę do lecznicy, dopiero jutro rano.Nela musi dostać zastrzyk, no i trzeba zbadać szylcię.Mam nadzieję, że już trochę spokojniejsza.Aha, Abi powtórnie odrobaczona, za kilka dni sterylka.

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 12:03 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Jak ja kocham tę Abi :1luvu: Ona jest śmieszna jak małe piwo.Nadal udaje, że się boi, ale chyba tak z przyzwyczajenia.Nie syczy, nie drapie, przytula się do mnie.Je za dwóch i jest już taką trochę kluseczką.No, a pysio ma przesłodkie.
Nela to kotka do oswojenia.Musiałam wyciągnąć ją z klatki w rękawicach, ale na stole w gabinecie nie była już taka przerażona.Po zastrzyku schowała się w domku, a kiedy wyszłam pięknie wsunęła całą miseczkę jedzonka.Nela jest kuwetkowa, zaznaczam.Siedziałam trochę przy otwartej klatce, mówiłam do niej spokojnie, a potem włożyłam GOŁĄ rękę do domku i głaskałam kotkę.Podobało się jej chyba, że jest miziana :lol: Nawet nie syknęła, naprawdę! Byłam w siódmym niebie! :lol:
Szylkrecia to młodziutka kotka, nie ma jeszcze dwóch lat.Jeżeli Abi jest jej córką to musiała ją urodzić jako kilkumiesięczna kotka.Ona jest wciąż zestresowana, wetka chce jej dać jeszcze trochę czasu zanim ja ciachnie.Zdaniem wetki to też kotka do oswojenia.Nie wiem, boi się, ale faktycznie mniej niż wczoraj.Aha, załatwia się do kuwetki.Oczka, uszka czyste.Została już raz odrobaczona.
Nie robiłam zdjęć.Poczekam aż Kasia (Katalina) wróci, ona ma lepszy aparat, no i we dwójkę łatwiej zrobić jakieś przyzwoite.Tak wygląda szylcia.To duży transporter, ma tam posłanko i miseczki.
Obrazek

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 15:22 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Dowiedziałam się, że szylcia to mama Abi, a krówka ( ta do złapania) to jej babcia.

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 18:24 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Właśnie wróciłam, kuwety posprzątane, koty nakarmione i wymiziane.
Muszę coś napisać.Były uchylone drzwi do lecznicowej kociarni i pojawił się Tonio, kot wetki.Czarny, przystojny kocur.Wszedł majestatycznym krokiem, ogon do góry, a w dziewczyny coś wstąpiło.Abi i Nela wyszły ze swoich domków, zaczęły się ocierać o kraty klatki, pomiaukiwać, no ewidentnie go podrywały :P .Tonio jednak je zlekceważył, popatrzył tylko, powąchał i poszedł sobie.To cudzoziemiec, Węgier konkretnie, czyżby miało to jakieś znaczenie? :wink:
Abi jest przesłodka, oswojona już jest całkowicie.Ucieka przede mną, bo ją maltretuję :mrgreen: Nie mogę się jednak powstrzymać i miziam, przytulam to słoneczko kochane.Abi już się bawi, ma powieszoną wędkę ze skórzanymi paseczkami, parę przytulanek, nie powinna się nudzić.Kotka pięknie kuwetkuje, sporządniała też, że się tak wyrażę, nie robi już w klatce bałaganu, jak wcześniej.Ma czyściutko, nic nie rozsypane, nie porozlewane.
Nela jest spokojną kotką.Zaakceptowała mnie, bez problemu ją głaszczę, chyba jej się to podoba.Staram się nie robić hałasu, tego koty się boją.Nela przestraszyła się, kiedy niechcący zahaczyłam kuwetą o klatkę.Ona również już niczego nie rozlewa, pięknie je, smakuje jej to, co dostaje.Kuwetka jak najbardziej.Będzie z niej miziak nad miziaki.
Szylcia ( wciąż bezimienna :cry: , ale pomyślę) nadal przestraszona, ale już mniej.Powtórzę to, co napisałam o Abi i Neli, a mianowicie niczego już nie rozlewa, zjada wszystko z miseczek i korzysta z kuwetki.Głaszczę ją, ale na razie w rękawicy, boi się i mnie ostrzega syczeniem, ale robimy postępy.

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 21:50 Re: Parys w DS! Abi, Nela i szylkrecia ( mama Abi) w lecznicy.

Super, że udało się całą grupkę złapać i to przed wiosną, zanim znów zaczęłyby się maluchy. Na prawdę świetna robota.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

[poprzednia][następna]