PODKARPACIE KOTY PROSZĄ O WSPARCIE I DOMKI

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 8:28 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

Rene010, jak żyjecie? Mróz bardzo daje Wam się we znaki? Doczytałam, że dziś odbierasz koteczki po sterylce, biedaczki, a tu takie zimno.
Głaski dla urwisa Czorcika przesyłam :D

Edit: zjadłam literkę.
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2012 12:45 przez Madziulla, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Pon lut 06, 2012 12:56 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

Obrazek

Kotka, ruda pręgowana, wiek ok 1 roku, zadbana, łagodna czeka na adopcję.

Szczegółowe informację pod nr tel. 787 095 497

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pon lut 06, 2012 13:17 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

Madziulla pisze:Rene010, ja żyjecie? Mróz bardzo daje Wam się we znaki? Doczytałam, że dziś odbierasz koteczki po sterylce, biedaczki, a tu takie zimno.
Głaski dla urwisa Czorcika przesyłam :D

dziękuję za głaski :1luvu:
oj zimno zimno ciociu. wogóle nie pora na podróż z futerkiem.
transporterek został zabezpieczony, cały otulony kocykiem i włożony do torby podróżnej a do środka pod tyłek pod kocyk termofor.
W sobote dwa futerka oderane jedno zawiezione na sterylkę prawdopodobnie zaciążona modlę sie oby nie :?

No pancia sie nadzwigała ale przynajmniej ciepło sie mi zrobiło.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon lut 06, 2012 13:25 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

krist pisze:Obrazek

Kotka, ruda pręgowana, wiek ok 1 roku, zadbana, łagodna czeka na adopcję.

Szczegółowe informację pod nr tel. 787 095 497

Dziękuję za umieszczenie zdjęcia.
Pani Marta bardzo prosi o pomoc sprawa pilna.

Kotka została znaleziona prawdopodobnie gwiazdkowy prezent niewypał .Była strasznie przemarznięta widać że była domowa jest zadbana i bardzo lgnie do ludzi. Niewiem jakim trzeba być człowiekiem by w tak mrożne dni wyrzucić domowego Zwierzaka.
Bardzo prosimy o domek dla koteczkii
ObrazekObrazek

rene010

Post » Wto lut 07, 2012 9:35 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

Ależ piękna ta rudaska :1luvu: I jeszcze kotka? Gdzieś czytałam, że kocice w tym kolorze to podobno rzadkość? Straszna historia, jak można wyrzucić zwierzaka :( A jeszcze w taką pogodę, nie do zrozumienia dla mnie :| A może jednak komuś zaginęła? Może warto w sklepie, w lecznicy, szkole wywiesić ogłoszenia?
Myślę, że trzeba jej zrobić kilka dobrych zdjęć i ogłoszenia, założyć nowy, osobny watek tu na "kociarni' a oprócz tego ogłoszenia w sieci. Odpłatnie aż 130 ogłoszeń na różnych portalach robi forumowiczka, o tu: viewtopic.php?f=27&t=117559
Koteczka migiem znajdzie dom.
Obrazek

Madziulla

Post » Wto lut 07, 2012 10:26 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

ogłoszenia w sieć od Catangel już poszły, myślę że jeśli ktoś jej szuka to je zobaczy i się zgłosi, można ewentualnie porozmawiać ze schroniskiem żeby ogłosili, ale tam jest już ponad 200 psów które "się zgubiły"
W zeszłym roku ogłaszałem piekne szczenię doga niemieckiego, nie mogliśmy uwierzyć że ktoś rasowego szczeniaka wyrzucił, myśleliśmy że szuka go rodzina, potem sie okazało że dostał kopa z czarnego bmw na Monte w Przemyślu.
Myśle że i ta kotka dostała eksmisję jak sie znudziła.

krist

Post » Wto lut 07, 2012 10:48 Re: Potrącona kotka [*] :-((. Potrzebna pomoc dla maluchów.

Widzę, że prężnie działacie z ogłoszeniami :ok: A może zmienić tytuł tego wątku, np. 'ruda kotka do adopcji'? Śliczna jest, niech szybko znajdzie dobry, troskliwy dom :ok:
Obrazek

Madziulla

Post » Wto lut 07, 2012 15:27 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Wątek zmieniony :ok:

Panie Krzysztofie dziekuję za pomoc w ogłoszeniach.

Przed chwilą rozmawiałam z Panią Martą bardzo proszę o karmę dla koteczków jest bardzo ciężko. Zima doskwiera futerkom marzną w piwnicach. Pani Marta chodzi co dziennie i dokarmia niestety niema już z czego.
Nawet 10, 20 zł to jest bardzo dużo bo w rosmanie można kupić już troszkę na głodne brzuszki.
Ja dopiero w sobotę coś podrzucę

Dziękuję wszystkim którzy pamiętają .
ObrazekObrazek

rene010

Post » Wto lut 07, 2012 21:33 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Symboliczne 20 zł poleciało. Niech ta zima się skończy już.

Przepiękne umaszczenie ma ta ruda kotka. A ma imię?
Obrazek

Madziulla

Post » Śro lut 08, 2012 16:31 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

jest zapytanie Warszawy o rudą, wkleje tutaj bo nie wiem co odpowiedzieć:
Mam Kota jedynaka dla którego chciałabym znależć towarzystwo.
Jest bardzo istotne, czy potrafią zachować czystość i czy trafiają do
kuwety. Muszę sie upewnić czy kotka nie jest chora i nie zarazi mojego
kota, nie znam sie dokładnie na tym, jakie badania powinny przejść,
ale czy była badane pod kątem kocich chorób zaraźnych, np.: kocia
białaczka, kocie hiv czy toksoplazmoza?

krist

Post » Czw lut 09, 2012 8:11 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

krist pisze:jest zapytanie Warszawy o rudą, wkleje tutaj bo nie wiem co odpowiedzieć:
Mam Kota jedynaka dla którego chciałabym znależć towarzystwo.
Jest bardzo istotne, czy potrafią zachować czystość i czy trafiają do
kuwety. Muszę sie upewnić czy kotka nie jest chora i nie zarazi mojego
kota, nie znam sie dokładnie na tym, jakie badania powinny przejść,
ale czy była badane pod kątem kocich chorób zaraźnych, np.: kocia
białaczka, kocie hiv czy toksoplazmoza?

Szczegółowe informację pod nr tel. 787 095 497 Pani Marta dogląda koteczkę wiec trzeba się z nią skontaktować, myśle że z przebadaniem koteczki nie będzie problemu,
Wiem tylko tyle że jest strasznie miziasta, kuwetkowa i widać że była domową kotką.

Ludziska trzymajcie kciuki :ok: :ok: było by wspaniale gdyby kicia znalazła domek.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Czw lut 09, 2012 8:16 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Madziulla pisze:Symboliczne 20 zł poleciało. Niech ta zima się skończy już.

Przepiękne umaszczenie ma ta ruda kotka. A ma imię?

:1luvu: :1luvu:

Kicia z tego co wiem niema imienia.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pt lut 10, 2012 0:21 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Ponożej ogłoszenia kociaków p.Marty

Czorcik - kot z rogatą duszą

Młody kocurek, czarny, wiek ok 3-4 miesięcy, czeka na adopcję.
Czorcik ma niesamowicie zadziorny charakter, jest ciekawski, zaczepia i zachęca do diabelskich figli.
Ma krótkie gęste futerko, cieniutkie łapki i ogonek, ale na pewno wyrośnie z niego pełnokrwisty diabełek.
Zdobywa serca błyskawicznie, poradzi sobie sam ale też z w domu z innymi zwierzętami. Małe dzieci ze względu na to że to taka żywa iskierka raczej nie, takie całkiem małe bo zabawa może być zbyt intensywna.
Jest zaszczepiony i odrobaczony, jest zdrowy, na zdjęciach widać że ma resztki przeziębienia, na żywo wygląda to dużo lepiej i za pare dni będzie już po temacie.
Szczegółowe informacje pod nr tel. 787 095 497 - Marta
Kontakt mailowy na krist7@wp.pl, ale szczegóły co do kotka tylko pod telefonem.
Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotki, obowiązuje umowa adopcyjna

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Balbina - słodki tygrys

Młoda kotka, szarobury tygrysek, wiek ok 6-8 miesięcy, czeka na adopcję.
Balbinka jest bardzo ufna, nie boi się ludzi, świetnie się dogaduje z innymi zwierzakami.
Zdobywa serca błyskawicznie, poradzi sobie sama ale też z w domu z innymi zwierzętami. Byłaby świetna z małymi dziećmi - jest łagodna i nie wyciąga pazurków w zabawie.
Jest zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona, jeszcze nie jest po sterylce ale jest na kolejce.
Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotki, obowiązuje umowa adopcyjna

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Biszkopt - podpalany tygrysek kanapowy
Młody kocurek, szarobury ale o bardzo jasnym futerku, ma ok 5-6 miesięcy, czeka na adopcję.
Biszkopcik jest słodki i zabawowy, lubi inne koty i ludzi. Nie jest specjalnie wylewny, nie będzie sie narzucał ale zawsze chętny do figli i przytulania. Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony, bezbłędnie trafia do kuwety. Czeka na amatora biszkoptów i kocich głasków.
Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotka, obowiązuje umowa adopcyjna.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ptyś - mały kotek o wielkim serduchu.
Młody kocurek, szarobury jak wiele podobnych kotków, ma mniej więcej pół roku, czeka na swój stały dom.
Ptyś jest drobnym sympatycznym kotem, bardzo lubi zabawy z innymi kotami, będzie świetnym towarzyszem i dokacaczem. Na zdjęciach bawi się z czarnym kocurkiem Czorcikiem, zasmarkanym diabełkiem o ostrych pazurkach, również dostępnym do adopcji. Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony, nauczony czystości i kuwetkowy.
Na terenie Podkarpacia możliwy transport kotka, obowiązuje umowa adopcyjna.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

imiona to moje fantazje kulinarne, oprócz czorcika, pewnie sporo namieszałem ale treść i zdjęcia mniej więcej się pokrywają mam nadzieję

krist

Post » Pt lut 10, 2012 9:44 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

Te ogłoszenia to można kopiować i zamieszczać?
Się zapytowywuję na wszelki wypadek :)
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt lut 10, 2012 9:56 Re: Podkarpacie prosimy o pomoc - karma . Rudaska pilne str.16

praw autorskich nie ma :)
poprosiłem Catangel o przesłanie na serwisy ogłoszeniowe, ale można by to jeszcze umieścić gdzie się tylko da.

krist

[poprzednia][następna]