WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 18:54 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- Pirat i Kacper już w DS

[quote="Randa"]I Buraska, także przytulanka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to seria dwóch kotek . Nr 2 i 3 z ruda plamą na czole, nr1 i 4 -bez plamki. Ta Szara od Burej to rózni się też tym, że jedna ( ta z ruda plamą) ma przy nosku rozjasnione futerko, druga zdecydowanie bure. Ae która jest która? :roll:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie lut 05, 2012 18:58 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Buraska ma rozjaśnione przy nosku i rdzawe futerko nad prawą brwią. I jeszcze Szara ma na tylnych łapkach "wyższe" białe skarpetki :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lut 05, 2012 19:06 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- Pirat i Kacper już w DS

zjawka pisze:
Randa pisze:Szara też przytulanka :D ma skośne oczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TU mamy zdjęcia Szarej - z rudą plamą na czole - to ten dodatek rudego ma Szara czy Buraska - bo jak przejrzałam inne foty to raz jest tak a raz siak...A może to bez znaczenia? I tak o szaro/bure nikt nie pyta?

Issey - czyli cała ta seria powyżej to Buraska- nie Szara, tak?
A co do kasy- tez mam poczucie, że to nie moje wpłata robi tę nadwyżke ( to co kiedyś wpłaciłam to na paliwo dla pinokio_ miało być..)więc średnio uprawiona się czuję, ale jestem za tym, że jak pilnie trzeba było wspomóc Panią Teresę, to trzeba było i już! A co do reszty - moze zapas jedzenia jakiś zrobic,puszeczki jakie...

zjawka

Post » Nie lut 05, 2012 19:13 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Witam ponownie....ja z poprzedniej setki...
Jak tu fajnie-znów nie wiadomo, czy ten kot- to własnie ten kot,którego mamy na myśli ,czy inny :ryk: :ryk: :ryk:

Odnośnie zdjęć Nutki i Cytry- gdyby coś było nie tak z rozdzielczością, mogę wstawić na imageshack ( tylko nie empik pilssss)

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Nie lut 05, 2012 19:15 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Według mnie ta szara od burej (lub bura od szarej :ryk: ) różni się jasniejszymi obwódkami wokół oczu. I to jest chyba dodatkowa-i najłatwiejsza do zapamiętania- bardzo istotna cecha.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie lut 05, 2012 19:25 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

mgj pisze:Według mnie ta szara od burej (lub bura od szarej :ryk: ) różni się jasniejszymi obwódkami wokół oczu. I to jest chyba dodatkowa-i najłatwiejsza do zapamiętania- bardzo istotna cecha.

Noo, jasne obwódki przy oczach, jasne przy nosku i inne skarpetki... no, nie można się pomylic :wink:
a jeszcze Myszka się w zasadzie fograficznie nie objawiła, ciekawe czy jak już tu zaistnieje, to sie połapiemy :?:

zjawka

Post » Nie lut 05, 2012 19:54 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- Pirat i Kacper już w DS

zjawka pisze:
zjawka pisze:
Randa pisze:Szara też przytulanka :D ma skośne oczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TU mamy zdjęcia Szarej - z rudą plamą na czole - to ten dodatek rudego ma Szara czy Buraska - bo jak przejrzałam inne foty to raz jest tak a raz siak...A może to bez znaczenia? I tak o szaro/bure nikt nie pyta?

Issey - czyli cała ta seria powyżej to Buraska- nie Szara, tak?
A co do kasy- tez mam poczucie, że to nie moje wpłata robi tę nadwyżke ( to co kiedyś wpłaciłam to na paliwo dla pinokio_ miało być..)więc średnio uprawiona się czuję, ale jestem za tym, że jak pilnie trzeba było wspomóc Panią Teresę, to trzeba było i już! A co do reszty - moze zapas jedzenia jakiś zrobic,puszeczki jakie...

Wg mnie ta to Buraska, nie Szara, ale ja się jeszcze przyjrzę 8) A z Myszką to nie ma problemu, bo ona nie ma białych skarpetek i jako jedyna ma czarne futerko między paluszkami i czarne pazurki :mrgreen:

issey32

Post » Nie lut 05, 2012 22:03 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Moim zdaniem zasadnicza różnica tkwi w dodatku białego krawata i brzuszka z dodatkiem białego, Szara ma tego białego więcej:

Obrazek

Buraska mniej, poza tym Buraska ma futro szare w wielu miejscach z dodatkami rudego

Obrazek

....dobrze może, że tym razem Myszki nie było(też szara) :mrgreen:
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie lut 05, 2012 22:24 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Jak dobrze, że "moi" chłopcy tacy charakterystyczni :mrgreen:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Nie lut 05, 2012 22:31 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Duża von Focha pisze:Jak dobrze, że "moi" chłopcy tacy charakterystyczni :mrgreen:

No nie wiem ... Groszek może tak, ale z Milusiem to już nie tak na pewno- z pysia do Mandarynki podobny :wink:
Co prawda " od zadka" się różnią, ale tego na fotkach nie widać :ryk:

zjawka

Post » Nie lut 05, 2012 22:52 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Randa pisze:Moim zdaniem zasadnicza różnica tkwi w dodatku białego krawata i brzuszka z dodatkiem białego, Szara ma tego białego więcej:

Obrazek

Buraska mniej, poza tym Buraska ma futro szare w wielu miejscach z dodatkami rudego

Obrazek

....dobrze może, że tym razem Myszki nie było(też szara) :mrgreen:

Zasadnicza różnica tkwi w skarpetkach, które wg opisu Patmol na pierwszej stronie, ma Szara, a ta na powyższych zdjęciach nie ma.
Podsumowując:
1 białe skarpetki na tylnych łapkach i białe stopki na przednich ma Szara
2 rdzawą plamkę nad prawym oczkiem ma Buraska
3 czarne pazurki (jako jedyna) ma Myszka :mrgreen:

issey32

Post » Nie lut 05, 2012 23:33 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Przekopałam jeszcze pierwszą setkę i odnośnie szaroburaskowych zagadek swoje powyższe stwierdzenia oparłam na zdjęciach Szarej ze strony 32 poprzedniej części :roll:
Dobranoc wszystkim.

issey32

Post » Nie lut 05, 2012 23:52 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

Taa, spokojnej, dobrej nocy ..mogę nawet zanucicić: aaa, kotki dwa, szarobure obydwa :ryk:

zjawka

Post » Pon lut 06, 2012 8:15 Re: Wólka Zaleska 11 kotów - częśc II- NOWE ZDjęcia str.3

a ja chciałam przypomnieć 8) (może akurat ktoś ma pomysł jakiś)
że
u pinokio_ sa dwie suki z Wólki na DT -one szukają domu stałego
Nutka z Wólki..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]