Marsz "Za krzywdy wyrządzone przez człowieka..." 9.11.2014r.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 20:36 Re: Animal Security - Poznań - Budujemy kociarnię!!! Pomóżcie!

saggi pisze:O naszej kociarni - nie będzie wsparcia od miasta, musimy radzić sobie sami :(
http://epoznan.pl/news-news-30197

to jest wsparcie czy nie?
przegapiliśmy coś?

Mam jeszcze jedną bardzo ważną wiadomość; nasza „walka” o to, aby Poznań miał schronisko dla kotów i nasza okupacja gabinetu prezydenta -z małą kotką na kolanach-, uświadomiła władzom miasta, konieczność opieki nad tymi zwierzętami. Władze miasta zatwierdziły na ten rok dotację dla bratniej organizacji, która podjęła się opieki nad kotami. „Zwierzęta i my” zakupiła domek dla kotów (za 8.000,- zł). Stanął on na działce kochającej zwierzęta osoby, a bratnia organizacja podjęła się prowadzić tam schronisko. Radni -CHWAŁA IM ZA TO !!!- przyznali fundusze na prowadzenie tego przytuliska.

Jest to cytat ze strony ZiM http://zwierzetaimy.pl/2012/01/sprawozd ... -2011-rok/

Wiem, że to dziwnie wygląda - ja naprawdę się Was nie czepiam, tylko ledwo zaczęłyście działać, a już jest sporo pytań i niejasności. Dostaję od znajomych zapytania na temat tego, co się dzieje w Poznaniu w kocim temacie i czasami ciężko mi odpowiadać - ja mówię że kasy na kociarnie nie ma, a dostaję link z informację, że jednak jest :roll:
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pon sty 30, 2012 21:57 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię!!! SPOTKANIE 7.02.

Anno, ten artykul zostal napisany na podstawie informacji od osob prywatnych, gdy pytalam redaktora o zrodlo informacji, niestety nie uslyszalam zeby ktokolwiek z UM przekazal mu takie informacje.
Bądź co bądź, schronisko dostalo 150 000 zl za sprawa tego ze oblegalismy UM na roznych posiedzeniach i sesjach - to chyba najlepszy dowod na to ze nie zamierzamy przejac schroniska.
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 30, 2012 22:01 Re: Animal Security - Poznań - Budujemy kociarnię!!! Pomóżcie!

fuerstathos pisze:
saggi pisze:O naszej kociarni - nie będzie wsparcia od miasta, musimy radzić sobie sami :(
http://epoznan.pl/news-news-30197

to jest wsparcie czy nie?
przegapiliśmy coś?

Mam jeszcze jedną bardzo ważną wiadomość; nasza „walka” o to, aby Poznań miał schronisko dla kotów i nasza okupacja gabinetu prezydenta -z małą kotką na kolanach-, uświadomiła władzom miasta, konieczność opieki nad tymi zwierzętami. Władze miasta zatwierdziły na ten rok dotację dla bratniej organizacji, która podjęła się opieki nad kotami. „Zwierzęta i my” zakupiła domek dla kotów (za 8.000,- zł). Stanął on na działce kochającej zwierzęta osoby, a bratnia organizacja podjęła się prowadzić tam schronisko. Radni -CHWAŁA IM ZA TO !!!- przyznali fundusze na prowadzenie tego przytuliska.

Jest to cytat ze strony ZiM http://zwierzetaimy.pl/2012/01/sprawozd ... -2011-rok/

Wiem, że to dziwnie wygląda - ja naprawdę się Was nie czepiam, tylko ledwo zaczęłyście działać, a już jest sporo pytań i niejasności. Dostaję od znajomych zapytania na temat tego, co się dzieje w Poznaniu w kocim temacie i czasami ciężko mi odpowiadać - ja mówię że kasy na kociarnie nie ma, a dostaję link z informację, że jednak jest :roll:

Jest sporo pytan, bo dla niektorych to bardzo wygodne ze nas podepną do fundacji mrunio i jej dzialan, ale co komu to da? chyba nic...nie mamy absolutnie nic do ukrycia, jesli ktos bedzie chcial dowiedziec sie od nas bezposrednio jak wyglada sytuacja, chetnie odpowiemy :ok:

Co do kociarni to walczymy caly czas, beda odwolania poniewaz prezydent ma czas do konca marca by rozpisac program zgodny z nowelizacja ustawy. Co z tego wyjdzie zobaczymy ale mamy nadzieje ze jeszcze uda sie wyegzekwowac zlozona przed laty obietnice :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro lut 01, 2012 18:04 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię!!! SPOTKANIE 7.02.

Spotkanie 7.02.2012 o godz. 19:00 odbędzie się w C.H. Panorama na Góreckiej 30 w jedynej kawiarence jaka się tam znajduje na pięterku.
Zapraszamy!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pt lut 03, 2012 14:14 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię!!! SPOTKANIE 7.02.

Szalone dziewczyny:
http://www.youtube.com/watch?v=kn5RTIKzzv0
Labradorka Aza i Malamutka Jesse :)

saggi

Post » Nie lut 05, 2012 14:49 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię!!! SPOTKANIE 7.02.

saggi

Post » Sob mar 10, 2012 17:28 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię! Potrzebujemy wspar

Kociarnia nabiera kształtów, na większości ścian jest już wata, na części mamy też płyty, zbliżamy się powoli do ukończenia i będziemy mogli w środku wyposażać.

Brakuje nam:
- szyb do okienek (21x31 cm) 12 sztuk - może być gruba przezroczysta pleksi lub podwójne szklana szyba.
- regałów o wymiarach półeczek MINIMUM 30x60 - na legowiska dla kotów które będą biegać sobie po kociarni.
- deseczki, listewki, półeczki z których porobimy dodatkowe elementy uatrakcyjniające kotom wnętrze, oraz służące jako "schody" do wyższych legowisk na regałach.
- pojemniki które będą nadawać się na kuwety, kilka większych które będą stały w kociarni i kilka mniejszych takich które zmieszczą się w klateczce.
- drapaki, miski, kocie zabawki

Nowe zdjęcia kociarni można zobaczyć jak zwykle tutaj:
http://animal-security.pl/index.php?opt ... cle&id=187

saggi

Post » Śro kwi 11, 2012 19:43 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię! Potrzebujemy wspar

Niestety okazało się, że jednak materiałów które już posiadamy jest trochę za mało, chodzi o watę szklaną lub wełnę mineralną.

Potrzebujemy jeszcze 25 m waty szklanej lub wełny mineralnej lub ewentualnie styropianu o grubości koniecznie 5cm do wykończenia ocieplenia kociarni.

Potrzebujemy też 30 m2 Styropianu o grubości 8-10 cm do ocieplenia dachu!
Do dachu potrzebujemy również ok. 25m papy termozgrzewanej.

W okna musimy wprawić szyby, szklarz powiedział, że będzie to koszt 180 zł na oba okna (w każdym trzeba wprawić po 6 szyb).

Chcielibyśmy również odmalować kociarnię, także potrzebujemy około 20 litrów farby do drewna lub impregnatu.

Abyśmy mieli światło w kociarni, oraz żebyśmy mogli na zimę ją ogrzewać od środka potrzebujemy prądu. Aby go doprowadzić potrzebujemy 50 metrów przewodu elektrycznego 3x2,5 ^2.

Jeżeli ktoś mógłby nam zapewnić choć część tych materiałów baaaardzo prosimy o pomoc :).

saggi

Post » Czw kwi 19, 2012 21:45 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię! Potrzebujemy wspar

PILNA SPRAWA !!!!!!!!
Dziś dostałam smsa, BARDZO pilnie jedna kicia potrzebuje domu tymczasowego TYLKO NA TYDZIEŃ bo później już ma zapewniony.
Dom tymczasowy na ten tydzień jest potrzebny na JUŻ bo cytuję:
"ma dt dopiero na przyszły tydzień a kot tego moze nie przezyc rope ma w nocie nachodzi juz na oczy nic nie czuje dlatego przestał jesc i ma problemy z oddychaniem pilnie wymaga leczenia leży na trawie niedaleko Orła Białego na terenie jednej z firm"

Jeżeli ktoś się zdeklaruje na DT to klatka wystawowa jest załatwiona, leczenie i karmę zgodziła się pokryć Animalia także żadnych problemów nie będzie, kot w klatce, nie będzie biegał po domu, no i to tylko tydzień później ma załatwiony DT.

Jeśli się znajdzie ktoś chętny dam namiary na dziewczynę która przysłała smsa na priv :)
BAAARDZO PILNA SPRAWA !!!!

saggi

Post » Pon maja 07, 2012 18:44 Re: Animal Security - Budujemy kociarnię! Potrzebujemy wspar

Prześlijcie dalej proszę :)

Witam wszystkich, jeżeli ktoś posiada facebooka, zapraszam do grup Zaginione/Znalezione gdzie można umieszczać linki do ogłoszeń, zdjęcia plakatów i apele odnośnie zwierząt zaginionych i znalezionych. Grupy dotyzą konkretnych okolic, zachęcm do dołączenia do każdej z nich i dodawania swoich znajomych im nas więcej tym większe szanse na odnalezienia zgub. Nawet jeżeli mieszkasz na drugim końcu kraju, może przypadkiem natrafisz gdzieś w necie na ogłoszenie, które możesz wrzucić do odpowiedniej grupy, bądź może ktoś z Twoich znajomych będzie mieć takie informacje.

Najliczniejsza z dotychczasowych grup ma 3474 członków na dzień dzisiejszy, pomóż zwiększyć tą liczbę a zarazem szanse na odnalezienie czworonoga :)

Na dzień dzisiejszy istnieją takie grupy:

Zaginione/Znalezione zwierzęta - TRÓJMIASTO i okolice.

Jeśli zaginął Ci zwierzak na terenie Trójmiasta lub okolic - poinformuj tutaj!
Jeśli znalazłeś zwierzaka na powyższym terenie - poinformuj tutaj!
Jeśli widziałeś błąkającego się zwierzaka - poinformuj tutaj!
Jeżeli widziałeś ogłoszenie, plakat itp o zaginionych, znalezionych lub błąkających się zwierzakach poTrójmieście lub okolicach daj tu linka bądź zdjęcie plakatu.
DZIĘKUJEMY!!

https://www.facebook.com/groups/209768362473608/

Zaginione/Znalezione zwierzęta - POZNAŃ i okolice.

Jeśli zaginął Ci zwierzak na terenie Poznania lub okolic - poinformuj tutaj!
Jeżeli widziałeś ogłoszenie, plakat itp o zaginionych, znalezionych lub błąkających się zwierzakach po Poznaniu lub okolicach daj tu linka bądź zdjęcie plakatu.
DZIĘKUJEMY!!

https://www.facebook.com/groups/307623212630596/

Zaginione/Znalezione zwierzęta - KATOWICE i okolice

Jeśli zaginął Ci zwierzak na terenie śląska(Katowic,Tych,Chorzowa,Sosnowca,Dąbrowy Górniczej itd) lub okolic - poinformuj tutaj!
Jeżeli widziałeś ogłoszenie, plakat itp o zaginionych, znalezionych lub błąkających się zwierzakach po Katowicach,Chorzowie,Tychach,Sosnowcu,Dąbrowie Górniczej lub okolicach daj tu linka bądź zdjęcie plakatu.
DZIĘKUJEMY!!

https://www.facebook.com/groups/267103206714652/

ZAGINIONE- ZNALEZIONE// PUŁAWY i okolice; LUBLIN; RADOM; GRÓJEC; KOŃSKIE

https://www.facebook.com/groups/429119033783198/

saggi

Post » Pt wrz 07, 2012 16:38 Re: Animal Security - Akcja Sterylizacja kocich stad i lecze

No więc rozpoczynamy po malutku akcję sterylizację kocich stad, w miarę możliwości finansowych i miejsca do przetrzymywania planujemy powoli stadko po stadku sterylizować jakie tylko znajdziemy w Poznaniu i miejscowościach sąsiednich.

Na pierwszy ogień idzie Jasin koło Swarzędza, jest tam stadko kociaków, gdzie okazało się większość maluchów ma świerzb i koci katar, także zanim przejdziemy do sterylizacji najpierw musimy wyleczyć maluchy.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany włączeniem się do akcji zapraszam do wydarzenia na fb:
https://www.facebook.com/events/348083385279699/

A dla osób nie posiadających facebooka informacje na temat akcji znajdują się tutaj:
http://animal-security.pl/index.php?opt ... cle&id=244

Trzymajcie kciuki!! :)

saggi

Post » Pt wrz 07, 2012 17:58 Re: Animal Security - Akcja Sterylizacja kocich stad i lecze

W Centrum Handlowym M1 z tyłu, gdzie są magazyny też jest stado kotów, jak je znalazłam 20.04.12 było 6 kotek kotnych!!! Zrobiłam wtedy wydarzenie na fb, prosiłam o pomoc w zajęciu się tym tematem, ale odzewu nie było. Teraz tam jest pewnie z 20-30 kotów, nie wiem bo tam samej mnie nikt nie wpuści. Nie można tego tak zostawić. Teraz z Weroniką zaczęłyśmy sterylki na dzialkach na drodze Debińskiej, do tej pory z ok. 15kotek, juz nie mamy czasu bo Weronika wkrótce wyjeżdża z Poznania a ja zaczynam nowa prace koło mnie i w Poznaniu byłabym dopiero po skończeniu pracy, czylo ok. 18 a wiadomo że na sterylki trzeba z rana wozić kotki, jest tez duzo kocurów do kastracji, same we 2 nie nadążamy, ciągle rodza się kolejne koty, obecnie wiemy o 14kociętach. Proszę też uwzględnic moją prosbe w strylkach na Drodze Debińskiej bo tu jest sporo pracy a jest coraz zimniej. Pozdrawiam.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt wrz 07, 2012 23:57 Re: Animal Security - Akcja Sterylizacja kocich stad i lecze

Mamy na dzień dzisiejszy 3 klatki wystawowe, pieniążki na sterylki i leczenie staramy zbierać na bieżąco także jeśli tylko będzie miejsce gdzie można przetrzymać kociaki po sterylkach, chociaż w tych klatkach wystawowych to systematycznie na tyle na ile finanse będą pozwalać będziemy sterylizować. Jak tylko skończymy jedno stado, przejdziemy do następnego, taki jest plan długofalowy i mam nadzieję, że uda nam się go zrealizować. Nie damy rady wszystkiego na raz, najpierw skończymy Jasin bo tam jest miejsce gdzie kociaki mogą być trzymane, potem kolejne stado, dopisuje Twoje zgłoszone do listy :).

saggi

Post » Pon wrz 17, 2012 20:18 Re: AnimalSecurity-AkcjaSterylizacja kocich stad-Poznań i ok

Póki co finansowo bardzo kiepsko, udało się podleczyć trzy kociaki :( koszt prawie 4 razy przewyższa to co do tej pory zebraliśmy, także zanim zaczniemy sterylizować musimy spłacić dług w lecznicy. Nie jest lekko :(

saggi

Post » Pon lut 25, 2013 22:34 Re: AnimalSecurity-Poznań - kocurek Blue

saggi

[poprzednia][następna]