Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 17:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Już rozmawiałam z Panią, jesteśmy z nią umówione na poniedziałek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lut 05, 2012 2:03 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Dzisiaj Ryś był na kontroli.
Wygląda, że jest ok, ale szwy po przepuklinie troszkę rozlizał, dlatego ma bezwzględny nakaz chodzenia w kołnierzu.
To Go bardzo unieszczęśliwia :(

Po wizycie u weta i odwiezieniu Rysia do piwniczki, MartaK, itaka i ja pojechałyśmy na łapankę na PKS.
Efekt łapanki:
Mama Pandy, Czarny Maluszek i Bella.
Niestety nie udało nam się złapać Buraski - siostry Czarnego Maluszka, chociaż było blisko.
Była w niezbyt dobrym stanie, ale po nieudanym podejściu zwiała i nie pokazała się już.

Mama Pandy generalnie bardzo wściekła, przy próbie odpchlenia w piwniczce, chciała zjeść mi rękę, dlatego odpuściłyśmy i wstawiłyśmy Ją do klatki.
Po włożeniu do klatki, od razu wyszła z transportera i zaczęła jeść mokrą karmę.
Może nie będzie z Nią tak źle.

Maluszek był przestraszony, wcisnął się w kąt transportera, ale nie ma w Nim za grosz agresji.
Dał się ładnie spryskać Frontlinem.
Bella najbardziej chyba oswojona, bo dała się spryskać i nie schowała się w transporterze.

W poniedziałek chcemy zabrać je do weta, ale tutaj jeszcze musimy dogadać szczegóły, co i jak i kto może.
moorland na pewno zabierze w pn Zuzię do weta, ale sama nie poradzi sobie z tyloma kotami.
Ja pracuję co najmniej do 18-tej.
Zatem jeszcze będziemy kombinować tak, żeby jak najszybciej wetki obejrzały nowe towarzystwo.

itaka - dzięki za dzisiejszą pomoc transportową!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie lut 05, 2012 10:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

[quote="kasia_5000"]Dzisiaj Ryś był na kontroli.
Wygląda, że jest ok, ale szwy po przepuklinie troszkę rozlizał, dlatego ma bezwzględny nakaz chodzenia w kołnierzu.
To Go bardzo unieszczęśliwia :(

Po wizycie u weta i odwiezieniu Rysia do piwniczki, MartaK, itaka i ja pojechałyśmy na łapankę na PKS.
Efekt łapanki:
Mama Pandy, Czarny Maluszek i Bella.
Niestety nie udało nam się złapać Buraski - siostry Czarnego Maluszka, chociaż było blisko.
Była w niezbyt dobrym stanie, ale po nieudanym podejściu zwiała i nie pokazała się już.

Mama Pandy generalnie bardzo wściekła, przy próbie odpchlenia w piwniczce, chciała zjeść mi rękę, dlatego odpuściłyśmy i wstawiłyśmy Ją do klatki.
Po włożeniu do klatki, od razu wyszła z transportera i zaczęła jeść mokrą karmę.
Może nie będzie z Nią tak źle.

Maluszek był przestraszony, wcisnął się w kąt transportera, ale nie ma w Nim za grosz agresji.
Dał się ładnie spryskać Frontlinem.
Bella najbardziej chyba oswojona, bo dała się spryskać i nie schowała się w transporterze.

W poniedziałek chcemy zabrać je do weta, ale tutaj jeszcze musimy dogadać szczegóły, co i jak i kto może.
moorland na pewno zabierze w pn Zuzię do weta, ale sama nie poradzi sobie z tyloma kotami.
Ja pracuję co najmniej do 18-tej.
Zatem jeszcze będziemy kombinować tak, żeby jak najszybciej wetki obejrzały nowe towarzystwo.

itaka - dzięki za dzisiejszą pomoc transportową![/q

A gdzie jedziecie do wetka? mogę Wam jutro pomóc z transportem i w ogóle. Na 12 mam spotkanie ale myślę że ok 14 już będę wolna także piszcie jakby co :) MartaK ma do mnie telefon :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie lut 05, 2012 10:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

A gdzie jedziecie do wetka? mogę Wam jutro pomóc z transportem i w ogóle. Na 12 mam spotkanie ale myślę że ok 14 już będę wolna także piszcie jakby co :) MartaK ma do mnie telefon :)

paula_kropcia

Post » Nie lut 05, 2012 11:49 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

To jednak wtedy wypuszczenie Belli wyszło Jej na dobre, bo to Ona była wcześniej przez Was łapana na sterylkę, czyż nie? Kiedyś zachowywała się w klatce jak Dzikus a teraz Miziak chociaż czasami łapką uderzy. A co będzie z ta siostra Czarnulka, to jest ta co się krztusiła. A kot Mozaika i ten bez kawałka futerka były wczoraj?
Widziałam, że Pandzior ma ogłoszenia to jednak nie pojechał do swojego domku?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Nie lut 05, 2012 12:56 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

paula_kropcia pisze:A gdzie jedziecie do wetka? mogę Wam jutro pomóc z transportem i w ogóle. Na 12 mam spotkanie ale myślę że ok 14 już będę wolna także piszcie jakby co :) MartaK ma do mnie telefon :)

Po prawej stronie w dolnym rogu swojego postu masz takie coś jak edycja :) Jak coś zapomniałaś napisać wystarczy edytować. Tak piszę bo widzę, że piszesz post pod postem no i jesteś tu nowa może nie wiesz :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lut 05, 2012 14:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

itaka pisze:
paula_kropcia pisze:A gdzie jedziecie do wetka? mogę Wam jutro pomóc z transportem i w ogóle. Na 12 mam spotkanie ale myślę że ok 14 już będę wolna także piszcie jakby co :) MartaK ma do mnie telefon :)

Po prawej stronie w dolnym rogu swojego postu masz takie coś jak edycja :) Jak coś zapomniałaś napisać wystarczy edytować. Tak piszę bo widzę, że piszesz post pod postem no i jesteś tu nowa może nie wiesz :oops:

o Dzięki :)

paula_kropcia

Post » Nie lut 05, 2012 14:30 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Na pierwszą stronę wrzuciłam aktualny grafik.
itaka - wt i czw na Składowej karmi TŻ KMagdy.
Ponieważ na czwartek w tym tyg. zgłosiła się Zorlis, to TŻ KMagdy wpisałam tylko na wt.
paula_kropcia - koty pojada do weta na Rolniczą.
Jeszcze moorland ma sprawdzić, o której przyjmuje nasza wetka jutro i wtedy sie odezwiemy.
Dzięki za ofertę! :kotek:

miki27 pisze:To jednak wtedy wypuszczenie Belli wyszło Jej na dobre, bo to Ona była wcześniej przez Was łapana na sterylkę, czyż nie? Kiedyś zachowywała się w klatce jak Dzikus a teraz Miziak chociaż czasami łapką uderzy. A co będzie z ta siostra Czarnulka, to jest ta co się krztusiła. A kot Mozaika i ten bez kawałka futerka były wczoraj?
Widziałam, że Pandzior ma ogłoszenia to jednak nie pojechał do swojego domku?

Bella to jest inna koteczka.
Ta, która wcześniej została złapana, była wczoraj. Ale nie dała się pogłaskać.
Czy pisząc "siostra Czarnulka", miałaś na myśli siostrę Radka?
Jeśli tak, to niestety została tam jeszcze :(
Kot Mozaika był, ale nie zbliżał się do nas. Kota bez futerka ja nie zauważyłam, ale może MartaK albo itaka Go widziały...?
Panda nie pojechał do domku - właściciel mieszkania się rozmyślił i nie pozwolił tym ludziom na kota, chociaż zamówili już wyprawkę.
Dziwne to, bo na spotkaniu pytałyśmy, czy właściciel się zgadza...

kasia_5000

Post » Nie lut 05, 2012 14:56 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Ta zlapana trojka jest do sterylki i potem do wypuszczenia czy zostaja w piwniczce??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie lut 05, 2012 15:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Zostają w piwniczce, mam nadzieję, że wszystkie będą do oswojenia...
Na tym terenie nie możemy już wypuszczać kotów, ponieważ za chwilę wjeżdża tam ciężki sprzęt i rozpoczyna się budowa galerii handlowej...

kasia_5000

Post » Nie lut 05, 2012 15:09 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

no i co się stało z banerkiem znowu?
Czemu on cały czas znika?

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lut 05, 2012 20:02 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Mam jutro dyżur na pks, proszę o info ile czego zabieracie z opisem ile w którym miejscu zostawiacie. Dzięki z góry.
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Nie lut 05, 2012 20:12 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

chciałam zapytać o Radka
On rozumiem urodził się na tzw "wolnosci"
to nie jest domowy wyrzucony kot?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Nie lut 05, 2012 20:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

marinella pisze:chciałam zapytać o Radka

To tylko Radek wie ;-) Ja obstawiam, że urodził się na wolności.

EDIT: merka, na PKS mniej więcej 4 puszki i dobry kilogram chrupków. Stoi tam taka czarna skrzynka, pod którą trzeba zostawić suche i wodę, żeby nie zamokło i żeby sroki nie wyjadały. To w zagajniku. Drugie miejsce, to schody tego wysokiego budynku do wyburzenia.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie lut 05, 2012 20:25 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

MartaK pisze:
marinella pisze:chciałam zapytać o Radka

To tylko Radek wie ;-) Ja obstawiam, że urodził się na wolności.

EDIT: merka, na PKS mniej więcej 4 puszki i dobry kilogram chrupków. Stoi tam taka czarna skrzynka, pod którą trzeba zostawić suche i wodę, żeby nie zamokło i żeby sroki nie wyjadały. To w zagajniku. Drugie miejsce, to schody tego wysokiego budynku do wyburzenia.

jest niesamowicie proludzki :1luvu:
od kilku dni przychodzi do mnie, kładzie się obok mojej nogi i mruczy
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

[poprzednia][następna]