Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 12:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

O..Sabina i Maria w Radio Gdańsk...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob lut 04, 2012 13:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:[b]JESZCZE TEN WEEKEND MAMY NA SPRZEDAŻ KALENDARZA WYBIERZ MIŚKA W ZOOKARINACH, ZOSTAŁO 50 SZTUK, JA JADE JUTRO NA RUMIE I CHYLONIE, CZY KTÓRAŚ Z WAS MOŻE DO INNYCH MARKETÓW? SZADÓŁKI, MORENA, CHEŁM??? w weekend jest dużo klientów!

Ja się mogę wybrać dziś, mam kaca i i tak do niczego bardziej skomplikowanego się nie nadaję :wink:
Tylko pozmywam podłogę i się kulnę do Gda, na Morenę np.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lut 04, 2012 14:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:O..Sabina i Maria w Radio Gdańsk...

tak byłam na dwie grupy,
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob lut 04, 2012 14:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja dziś i jutro postaram się pójść do Tesco na Karinach sprzedawać kalendarze, choć jestem chora /// ;/

JEST ZAPOTRZEBOWANIE na MAŁEGO KOCURKA - młodego kilkutygodniowego, najlepiej buraska lub rudzielca.
Dom adopcyjny bardzo dobry, sprawdzony ;) Dziewczyna wzięła już ode mnie jedną koteczkę Ciuciu (Harley) i na zdjęciach na fb widzę, że kicia ma tam jak u pana boga za piecem ;)
Ja mam tylko dwie kocice, więc proszę dziewczyny skontaktujcie się ze mną jeśli macie jakiegoś malca.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Sob lut 04, 2012 19:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Byłam na Morenie było 6 kalendarzy, sprzedałam wszystkie :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 04, 2012 20:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Byłam na Morenie było 6 kalendarzy, sprzedałam wszystkie :ok:

:ok:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob lut 04, 2012 21:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

bylam w tesco na karwinach ale tylko przez godzine... slaaaaby ruch.
Sprzedałam 2 kalendarze, 3 zostały, idę jeszcze jutro.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Sob lut 04, 2012 23:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pozwole sobie wkleić nowy banerek do LISIARNI, bo stary padł- zapraszam :kotek:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hjsxc][IMG]http://i.imgur.com/GuFFb.gif[/IMG][/url]

...no i sobie jeden banerek pożyczyłam z wątku pkdt;-)

Gratuluje akcji kalendarzowej :ok:
super, że duża siec sklepów włączyła sie w pomoc- życzę pełnych skarbonek przez okragły rok :D
Mam pytanie: Czy ustawienie skarbonki w pojedynczym sklepie (prywatnym) wymaga takich samych pozwoleń i umowy jakiejś z viva?....sorki ale nie mam o tym pojęcia a mam osobę chętną aby w małej skali ale pomóc nam w taki własnie sposób
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie lut 05, 2012 1:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Nie wiem jak to działa, ale myślę sobie tak - w knajpach np..są puszki/kufle na napiwki. To coś jakby ta sama skala, nie? I nie sądzę, żeby musieli mieć na to pozwolenie. Jeśli p. Marzena chce u siebie postawić taką puchę, bo sklep jej jej prywatny..to..może się da ot tak. Byloby super...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie lut 05, 2012 9:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:Nie wiem jak to działa, ale myślę sobie tak - w knajpach np..są puszki/kufle na napiwki. To coś jakby ta sama skala, nie? I nie sądzę, żeby musieli mieć na to pozwolenie. Jeśli p. Marzena chce u siebie postawić taką puchę, bo sklep jej jej prywatny..to..może się da ot tak. Byloby super...

Oj, chyba nie. Byłabym z tym ostrozna..
W knajpach jest jasne, że datki tam zostawione sa dla pracowników. I kto wrzuca jest świadom tego dla kogo sa przeznaczone.
W przypadku zbierania kasy na pomoc dla kogoś innego, zawsze będą wątpliwości czy to nie "inicjatywa własna" właściciela na podreperowania własnego budżetu. I niepewność czy pieniądze dotra tam gdzie powinny. W związku z tym hojność na pewno mniejsza.
Piszę to , jak wg mnie to widać od strony potencjalnych "sponsorów" (niczego nie insynuuje w stosunku do osoby, którą tą pomoc zaoferowała). Tak, że oficjalne wsparcie jakiejś fundacji wydaje mi się, że powinno być. Dla komfortu psychicznego zarówno właściciela sklepu, jak i darczyńców.
I nie wiem czy to nie podpada pod zbiórke publiczną, a na taka zgodę chyba trzeba miec nawet.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie lut 05, 2012 9:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mgj pisze:
KaleidoStar pisze:Nie wiem jak to działa, ale myślę sobie tak - w knajpach np..są puszki/kufle na napiwki. To coś jakby ta sama skala, nie? I nie sądzę, żeby musieli mieć na to pozwolenie. Jeśli p. Marzena chce u siebie postawić taką puchę, bo sklep jej jej prywatny..to..może się da ot tak. Byloby super...

Oj, chyba nie. Byłabym z tym ostrozna..
I nie wiem czy to nie podpada pod zbiórke publiczną, a na taka zgodę chyba trzeba miec nawet.

Pani od dawna zbiera dla nas, ale to ryzyko, pucha nie może stac na wierzchu, nie można sobie od tak zbierać...stąd datki bardzo małe, pucha dla wtajemniczonych tylko. Pytała czy wiem jak można to zrobić "oficjalnie"- stąd moje pytanie i tak jak mgj mówi trzeba być ostrożnym w stawianiu puch "od tak" bo to zabronione chyba. :?:
Ostatnio edytowano Nie lut 05, 2012 10:20 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie lut 05, 2012 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja odpisałam tylko na sugestię Kleidostar. Zrozumiałam Twoje pytanie.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie lut 05, 2012 11:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wczoraj Joanna Niezgoda zwiozła do lecznicy Kasprzyków kocura spod jej bloku, próbowałyśmy go złapać już w czwartek, niestety nie udawało się bo kot jest płochliwy, dzikus, a żarciem nie interesował się.
To kot wolnożyjący, Joanna go dokarmia, w te mrozy strasznie sie pochorował, kichał, w drogach oddechowych aż mu gulgotało, przestał jeść :( .
Jak tylko uda się go w lecznicy wyleczyć, jak wydobrzeje, to go wypuścimy, bo na pewno nieadopcyjny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 05, 2012 12:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:Mam pytanie: Czy ustawienie skarbonki w pojedynczym sklepie (prywatnym) wymaga takich samych pozwoleń i umowy jakiejś z viva?....sorki ale nie mam o tym pojęcia a mam osobę chętną aby w małej skali ale pomóc nam w taki własnie sposób

Umowy z Viva to raczej na pewno nie. Ale podpada to pod zbiórkę publiczną.
PKDT ma pozwolenie na zbiórkę publiczną w woj. pomorskim (na części terenu: Gdańsk, Gdynia, Żukowo, Rumia).
Nie wiem, czy są jeszcze jakieś wolne skarbonki, zapytaj Marlenę.
Pewnie dałoby się ostawić skarbonkę, Pani mogłaby dostać kopię pozwolenia na zbiórki. Tylko że to wymaga dokładnego rozliczenia: ile kasy zebrano i na co dokładnie kasa została wydana (faktury!).
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie lut 05, 2012 12:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:Nie wiem, czy są jeszcze jakieś wolne skarbonki, zapytaj Marlenę.

Jedną skarbonkę mamy my z doro, miała stanąć na Elbląskiej ale okazało się w rozmowie z Ulewiczem, że "nie bardzo". Mamy plan pogadać o współpracy u Makowskich we Wrzeszczu, może tam byśmy ją postawiły, a jak nie to można gdzie indziej ją dać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]