PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 12:04 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Wczoraj do DS trafiła Elenka.
Tak, że zostałam już tylko z 11 tymczasami i swoją piątką co daje tylko 16 kotów.
Wiem, że "tylko" w tym kontekście dziwnie brzmi ale w porównaniu do momentu gdy było całkiem niedawno 23 szt. to juz czuję różnicę.
Chociaż i tak tyle kotów w mieszkaniu to wariactwo, codziennie gdy zaczynam dzień od sprzątania, ścierania sików z różnych dziwnych miejsc, sprzątania kuwet, to się zastanawiam jak mogłoby wyglądać moje życie gdybym się tak w te koty nie wpakowała...
W dni weekendowe ze 3 - 4 h schodzi mi dziennie na sprzątaniu, bo musze nadrobić zaległości całego tygodnia, skóra mi już złazi z rąk (nie lubię bardzo rękawiczek do sprzątania), a w dni powszednie gdy jadę do pracy mój poranek wygląda tak: wstaje dwie godziny przed planowanym przybyciem do pracy, czyli najczęściej o 7.00 gdy mam pracę na 9.00, z tych 2 godzin:
- 1h 20min na obsługę kotów: posprzątanie kuwet, nakarmienie, pomycie misek, nalanie świeżej wody do picia, zapodanie lekarstw/zakropienie oczu/smarowanie grzybów ...czy co tam akurat jest na topie, ogarnięcie mieszkania: pościeranie jakichś sików, hafcików, czy innego rodzaju śladów nocnej działalności kotów....itp
- 0 min. na moje śniadanie - trudno musze wytrzymać, dopiero w pracy piję kawę i jem śniadanie
- 10 min. dla mnie na ubranie się, uczesanie i ogólnie ogarnięcie się do wyjącia
- 30 min. zajmuje dojazd do pracy

i pomyśleć, że to wszystko na własne życzenie :wink:
w dodatku syzyfowa praca, posprzątane może być dziś "na błysk" a jutro wszystko od nowa...

A jak już się człowiek natyra z tym sprzątaniem to nawet usiąść nie ma gdzie:
Obrazek

... ani skrawka wolnej kanapy :?

Świetne zdjęcie :1luvu:

A mówiłam :roll: mogę wpaść posprzątać :wink:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto sty 31, 2012 22:48 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ehh, soso, lepiej umówmy sie na jakieś piwo/wino/wódkę to mi lepiej pomoże, ze sprzątaniem sobie radzę, wiesz człwoiek wejdzie już w pewien kierat to ciągnie ten wózek, ja i tak jestem taki typ, że za lekko mieć nie mogę, nie potrafię, zawsze sobie wymyślę jak życie skomplikować :lol: .
Czasem sobie ponarzekam ale jest OK :wink:

Narzekam na te koty, na tą harówkę, ale tak naprawdę cieszę się, że mogę robić to co chcę robić, wbrew pozorom to duży luksus i doceniam to.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 01, 2012 7:54 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Ehh, soso, lepiej umówmy sie na jakieś piwo/wino/wódkę to mi lepiej pomoże, ze sprzątaniem sobie radzę, wiesz człwoiek wejdzie już w pewien kierat to ciągnie ten wózek, ja i tak jestem taki typ, że za lekko mieć nie mogę, nie potrafię, zawsze sobie wymyślę jak życie skomplikować :lol: .

Narzekam na te koty, na tą harówkę, ale tak naprawdę cieszę się, że mogę robić to co chcę robić, wbrew pozorom to duży luksus i doceniam to.

Daj znać kiedy Wam pasuje :) Mówiłam Adamowi, że byliście w Norwegii i zzieleniał lekko z zazdrości ;-) Wino i ciacho po naszej stronie, stado kotów i widoki po Waszej :piwa:
Obrazek Obrazek

soso

Post » Czw lut 02, 2012 21:21 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Pomysł świetny! Coś wymyślimy niedługo - damy znać :piwa: , ale to będzie na pewno w wekend któryś bo w tygodniu mam syf w chałupie i jestem potwornie zmęczona, a w weekend można coś wymyśleć :ok: .

Dulka właśnie już od ponad godziny ogląda telewizję 8O
Na tvn meteo ciało coś o ptakach, pająkach, nietoperzach... normalnie powinni robić jakies kanały tv specjalnie dla kotów :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 03, 2012 8:13 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

soso pisze:
mpacz78 pisze:Ehh, soso, lepiej umówmy sie na jakieś piwo/wino/wódkę to mi lepiej pomoże, ze sprzątaniem sobie radzę, wiesz człwoiek wejdzie już w pewien kierat to ciągnie ten wózek, ja i tak jestem taki typ, że za lekko mieć nie mogę, nie potrafię, zawsze sobie wymyślę jak życie skomplikować :lol: .

Daj znać kiedy Wam pasuje :) Mówiłam Adamowi, że byliście w Norwegii i zzieleniał lekko z zazdrości ;-) Wino i ciacho po naszej stronie, stado kotów i widoki po Waszej :piwa:

Soso i Monika
mam prośbę
mam kalendarz dla Soso
wiec bym jakoś przekazała, szkoda na znaczki wydawać
dajcie prosze znac co i jak ;-)
a moze bym mgj go dała? a ona na Witawie do Moniki ma bllisko ;-)
pytam bo bede ja jakos w tygodniu widzieć?
czy to nie za póżno?

edit:
mam jeszcze błuszczykdo ust dla Ani Kaleidostar, Monika dasz rade kiedys tam do skrzynki jej podrzucić?
:kotek:
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lut 03, 2012 9:51 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Mnie pasuje 8)
Obrazek Obrazek

soso

Post » Pt lut 03, 2012 11:06 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

soso pisze:Mnie pasuje 8)

zobaczymy co Monika odpowie ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Pt lut 03, 2012 11:16 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ja też mam kalendarze, to mogę dać soso z moich o chyba bez róznicy ?
Maria zresztą ja i tak będę musiała do Ciebie podjechać jutro lub pojutrze zawieźć Ci faktury wtedy wezmę błyszczyk dla Kaleido i jakoś jej podrzucę do pracy lub do domu.
Soso, co do spotkania dam jeszcze znać, na pewno musi ono być w weekend, tylko nie jestem pewna czy w ten czy w następny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 03, 2012 11:23 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Ja też mam kalendarze, to mogę dać soso z moich o chyba bez róznicy ?
Maria zresztą ja i tak będę musiała do Ciebie podjechać jutro lub pojutrze zawieźć Ci faktury wtedy wezmę błyszczyk dla Kaleido i jakoś jej podrzucę do pracy lub do domu.
Soso, co do spotkania dam jeszcze znać, na pewno musi ono być w weekend, tylko nie jestem pewna czy w ten czy w następny.

soso wybrała jeszcze inny kalendarz, przygotuje dla niej ;-)

w weekend od 9 do wieczorka mam szkole, ale będzie Paweł w domu albo włozysz do szafki a ja swoje też tam zostawie ;-) zobaczymy co i jak
Obrazek

maria_kania

Post » Pt lut 03, 2012 11:40 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ok to podjadę - zrobimy wymianę szafkową :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 03, 2012 11:58 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Ok to podjadę - zrobimy wymianę szafkową :ok:

głupio mi, że zamiast kawy proponuje szafkę, ale dobrze że ona jest ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Pt lut 03, 2012 14:22 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monika spoko, jak będziecie mieli czas, nam się nie spieszy :) Ten weekend i tak mamy już zajęty ;)
Obrazek Obrazek

soso

Post » Sob lut 04, 2012 14:27 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Jak Alciunia ? Grzeczna ??
Nie kaszle ??

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lut 04, 2012 19:57 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Grzeczna, nie kaszle, wszystko ok.
Jutro wkleję fotkę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 05, 2012 11:39 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Witam ,niewiem czy dobrze tutaj akurat piszę ale spróbuje.Od jakiegoś czasu zaopserwowałam u mnie na osiedlu kotka bezdomnego caly czas siedzi pod sklepem 2 mps/9 pawilon spóldzielni Bałtyk na dole jest sklep spozywczy obok Gzella i piekarnia to pod tymi sklepami siedzi sobie,panie akspediętki go dokarmiają (wydaje mi się że to kocur bo jest dość duży kotek) niewiem może ktoś by go podejrzał czy jest wszystko oki ?? Pozdrawiam :kotek:

Asieńka29

Od: Czw sty 19, 2012 9:20

[poprzednia][następna]