BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA wyniki w miarę ja spanikowałam :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 22:33 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

dolazłam :wink:
a na klatce czuje smród kocura 8O i to jaki :strach: ,chyba mamy dzikiego lokatora w piwnicy .
Teraz nie pójdę zobaczyć bo się o...m ze strachu :oops: ale rano zajrzę .
Psiochy moje na dworzu taniec indiański i sik w locie ,kup w locie i do domku :lol:

w miejscu gdzie Iza karmi ,w jednej z budek siedzi tchórzofretka ,nie może jej wyjąć bo ta ją chce zjeść :?
jutro idę na przeszpiegi
.
Ederlezi pisze: Chyba będę musiała z mamą jakąś nalewkę obrócić. Drogie Panie - za wszystkie Nasze koty! I psy!

na zdrowie :piwa:
dobranoc,mam nadzieje że po wczorajszej histerii lękowej :oops: dziś będę spała .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lut 03, 2012 22:54 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

spokojnej nocy :1luvu:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Sob lut 04, 2012 8:42 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

witam o poranku :1luvu: Dorcia nie zamarzłaś???????????????????ja już po obchodzie- koty nakarmione te wewnątrz i te na zewnątrz, mój stary pies o dziwo na zimnie śmiga a nie jak zawsze utyka na tylne łapki. Chyba ma krioterapię :o . Nie mogę nawet myśleć jak te zwierzęta sobie radzą na takim mrozie............Do tego nasze schronisko błaga,żeby nie wyrzucać psów na mróz bo codziennie znajdują po kilka wywalonych z domu zamarzniętych szczeniaczków. Niech sie wreszcie skończy to zimno.
\pozdrawiam wszystkich ogrzewczo. Dorobella a co u Ciebie? Nic sie nie odzywasz kochana
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Sob lut 04, 2012 11:23 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

Madziu chora jestem, wpadam z doskoku. Psy kichają, wypływ z oczu, młody chory. Pozarażałam, ale na razie leczę się w domu sama, pójdę do lekarza i 100 zł w aptece. Na razie z moją sprawą - jesteśmy po wizycie u jednego biegłego sądowego - w poniedziałek muszę się ustosunkować do jego opinii, bo się facio pomylił. Mam jeszcze 3 biegłych. Nie wiem czy do czerwca odbędzie się sprawa. Szkoda, ze jak ci niedouczeni lekarze uzdrawiają ludzi, robią to tylko na papierku, w realu już takiej mocy nie mają. Pomijam, ze mają moje niepełnosprawne dziecko w d...., łącznie z jego stanem zdrowia. Jeszcze na autyzm cudownej tabletki nie wynaleźli.

Dorcia podaj nam numer do tych fachmanów co cię olewają, będziemy tam dzwonić w sprawie tej pani ze Świerszcza. Może po 20 telefonie z całej Polski- przyjdą.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob lut 04, 2012 12:26 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

witam :1luvu:
usnęłam bardzo wczesnie ,obudziło mnie stukanie do drzwi ,Bartek wrócił z nocy ,czyli spałam jak nigdy :D
Kabina prysznicowa cała w lodzie ,nic nie puszcza ,w kuchni zimnica okropna ,rachunki za gaz pewnie będą kolosalne :cry: czyli dla tego mieszkania nie ma ogrzewania :?

Psy zdrowe tfutfutfu .
Koty wszystkie kichają ale nic poza tym ,więc na razie nie interweniuje .
jedzą ,bawią się ,oby przeszło samo.
Wiadomo ,mają wirusa który się uaktywnia.

Ja sama tu mnie boli tam mnie strzyka ,czyli normalne życie tetryka :lol:

Pracy nadal brak.to martwi najbardziej.
Co do dzwonienia dorobella ,oni maja tak strasznie dużo zgłoszeń ,są tak okropne sytuacje gdzie mieszkają ludzie z dziećmi ,b.starsi im jest gorzej ,nas dwoje ,poczekamy ,damy radę.
chyba :oops:

martwi mnie Baja ,od czasu wyrwania ząbków co jakis czas podczas jedzenia suchego ma jakby dławienie ,przestaje jeśc ,kuli się ,drży ,kaszle ,rzęzi i już dziś na pewno nic nie zje ,chyba że mokre :cry:
Od pierwszego takiego incydentu ona zdecydowanie mniej je.
Kiedyś nabierała cała paszczą i niosła na łóżko ,teraz je po ziarenku ,z ręki ,boi się :?:
Mokre zje ,aż będzie się trzęsła.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 04, 2012 13:28 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

Dorciu a gdyby tak wstawic między ściane kaloryfer styropian (styropian od strony sciany - ilolacja) pokryty z jednej strony srebrna folią (folia od strony kaloryferów) to miałabyś wieej ciepła z kaloryfera.
Taki cienki styropian pokryty po jednej stronie folią kupuje sie na metry w sklepach budowlanych. To naprawde działa TZ sprawdził kiedys u siebie w pracy.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob lut 04, 2012 14:10 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

A skąd ta pewność Dorotko, oni jeżdżą do tych, co głośniej się awanturują, że mają przyjechać. Tych co milczą zostawią sobie na koniec.

Może mała ma zostawioną płytkę kostną w dziąśle, albo korzeń.

dorobella

Post » Sob lut 04, 2012 14:39 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

LimLim pisze:Dorciu a gdyby tak wstawic między ściane kaloryfer styropian (styropian od strony sciany - ilolacja) pokryty z jednej strony srebrna folią (folia od strony kaloryferów) to miałabyś wieej ciepła z kaloryfera.

Tylko, że tu mieszkanie wychładza mieszkania z dołu, które jest niezamieszkane.
Tego się niestety nie przeskoczy.
Dorota grzejąc siebie dogrzewa pustostany, które wychłodzone ciągną ciepło aż miło :?

Dorciu byłaś w urzędzie dzielnicy w sprawie mieszkania?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Sob lut 04, 2012 14:40 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

dorcia44 pisze:witam :1luvu:
usnęłam bardzo wczesnie ,obudziło mnie stukanie do drzwi ,Bartek wrócił z nocy ,czyli spałam jak nigdy :D
Kabina prysznicowa cała w lodzie ,nic nie puszcza ,w kuchni zimnica okropna ,rachunki za gaz pewnie będą kolosalne :cry: czyli dla tego mieszkania nie ma ogrzewania :?

Psy zdrowe tfutfutfu .
Koty wszystkie kichają ale nic poza tym ,więc na razie nie interweniuje .
jedzą ,bawią się ,oby przeszło samo.
Wiadomo ,mają wirusa który się uaktywnia.

Ja sama tu mnie boli tam mnie strzyka ,czyli normalne życie tetryka :lol:

Pracy nadal brak.to martwi najbardziej.
Co do dzwonienia dorobella ,oni maja tak strasznie dużo zgłoszeń ,są tak okropne sytuacje gdzie mieszkają ludzie z dziećmi ,b.starsi im jest gorzej ,nas dwoje ,poczekamy ,damy radę.
chyba :oops:

martwi mnie Baja ,od czasu wyrwania ząbków co jakis czas podczas jedzenia suchego ma jakby dławienie ,przestaje jeśc ,kuli się ,drży ,kaszle ,rzęzi i już dziś na pewno nic nie zje ,chyba że mokre :cry:
Od pierwszego takiego incydentu ona zdecydowanie mniej je.
Kiedyś nabierała cała paszczą i niosła na łóżko ,teraz je po ziarenku ,z ręki ,boi się :?:
Mokre zje ,aż będzie się trzęsła.

Fredzia ma en sam odruch-obadana ,wywrócona przez lekarza na drugą stronę-nic zdrowa.
Podobno to psychika. Lekarz kazał moczyc karmę w rosołku .....Fredzia je chętnie.
Kupiłam w Rossmanie miękkie chrupeczki pt dieta optymalna. Doktor zaakceptował-bez szału ale da sie jeść.Może to Baji podpasuje?
Dorotko jak chesz to Ci kupie tylko z Miodowej ktos musiałby odebrać albo Filipem poslę ok?????
:D
Serniczek

Post » Sob lut 04, 2012 14:48 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

bibuś ,twoje dokarmiane koty witają cię w komplecie ? zima niestety zbiera straszne żniwo :cry:
byłam teraz w aptece ,gadzina znów chory ,gardło :?
facet spaceruje z mini psiakami ,gołymi z pół godziny :evil: on sam ciepło ubrany ,psy pokulone :cry:
mówi mi one kochają spacery ,ja że na pewno tylko proszę spojrzeć czy teraz sprawia im to przyjemność
odp. oj to mysli pani że powinienem wrócić już do domu ? nie obrażą się na mnie ?

:roll:

dorobella ,nie ,ja widzę co się dzieje we Włochach ,poczekam na swoją kolej :oops:

byłam u wetki ,zadzwoniła do mnie że ma dla mnie trochę przeterminowanej karmy .
Mam parę kg. Hillsa dla szczeniaków :D

dobrze że moja koleżanka była w domu ,bo bym nie zatargała :wink:
troszkę karmy już mi się uzbierało ,pojedzie do Klembowa ,zawsze to coś.

Limlimku ,tak mi też poradziła Iza ,zwłaszcza w miejscu gdzie są panele.

karolinah ,byłam tak jak mówiłam ,poleciałam po dentyście bo to jedno koło drugiego.

niestety pustostan na doli i na górze ,pośrodku ja :cry:

poszłam po sąsiadach prosić o wodę ,był tylko mój podopieczny ,oprócz wody dostałam wiązkę kabanosów i 3 pęta kiełbasy ,specjalnie dla pani kupiłem .
Wspomniałam o pieniądzach to się mało nie obraził :|
muszę jakoś obiad ugotować.
tylko co ?
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 04, 2012 15:14 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

zgłosiłam Praksede do Krakvetu ,bardzo potrzebuje pomocy .ale jak czytam wątek zgłoszeniowy każdy kandydat tej pomocy potrzebuje .
Nie ukrywam że Prakseda jest mi najbliższa ,nawet pomyślałam że mogła by połączyć siły z Wolskimi kotami (cmentarz wolski ),.
Zobaczymy .
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 04, 2012 16:41 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

Serniczku ,dziękuję .
ale Bajka nie moze jeść karmy ze zbożami itp. ma alergie .swędza ją łapki ,oczy i do tego ma okropny wyciek z oczu.
Dlatego jest na Acanie ,moczonej nie chce jeść.
Otworzyłam jedną próbkę PURINA VETERINARY HA pożarła garść ,bez mrugnięcia okiem :roll:
Mam 3 próbki tej karmy ,zobaczymy czy po niej tez będą problemy swędzeniowe.

a Hillem podzielę się jednak z Praksedą ,to karma drobniutka ,dla szczeniąt ,myślę że koty powinny chętnie ją jeść.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 04, 2012 16:47 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

Mój Bazyl jak miał problemy z jedzeniem był na RC dla szczeniąt.

A co z tchórzofretką ?

dorobella

Post » Sob lut 04, 2012 17:03 Re: KLEMBÓW DZIĘKUJE :) I PROSI- NIE ZAPOMINAJCIE O NAS !!!

dziś jej nie było :cry:
ja nie mogę dawać rc. po tym to dopiero się z oczu leje i swędzi oj swędzi .
Problemy tylko u 2 ,ale nie mogę każdej dawać co innego .
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]