Bardzo dużo super książek Dawidka>KONIEC Dziękujemy

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 15:37 Bardzo dużo super książek Dawidka>KONIEC Dziękujemy

obniżamy ceny o połowe
:)
Witajcie
To jest bazarek z którego środki zostaną przeznaczone na sfinansowanie leczenia kotka Dawika

Obrazek
Obrazek

Dawidek przebywa pod opieką stowarzyszenia NnD
Link do wątku :)

Obrazek

Kotek został znaleziony obok wejścia do zabytkowej Synagogi w Będzinie , stąd nietypowe imię .
Jest to dorosły , kastrowany kocurek - miał więc kiedyś dom który stracił w nieznanych okolicznościach.Kotek fatalnie zlamal sobie lapke, został zoperowany ,ma w łapce kilkunastocentymetrowy sztyft metalowy ale czeka go jeszcze druga operacja rehabilitacja i moze dalsze leczenie.
Mimo wypadku , dlugiego czekania na pomoc i przebytej kilkugodzinnej operacji kociak jest wspanialy . Obecnie przebywa bezpiecznie kociej chatce . Ma niezwykle lagodny charakter , jest przymilny jak male kociatko, od razu zyskal sympatie dyzurujacych, sie jak moze, pompuje lapkami , barankuje a nawet zdarza mu sie usilowac cmokac nasze dyzurantki
Niestety przed nim jeszcze kosztowne leczenie, dlatego chcialam zaprosic do udzialu w dwoch bazarkach z ktorych srodki przeznaczone beda na leczenie i utrzymanie Dawidka w kociej chatce , beda to bazarek ksiazkowy oraz bazarek z filmami na DVD. Ceny na bazarkach beda przystepne a do sprzedania jest ogolem az 70 fantow.
Bazarki sa w opcji " kup teraz" . Do kosztow zakupu kazdego fantaprosze doliczyc koszt przesyki zakupu listem poleconym oraz koperty - ogolem 6 zl .

UWAGA
Dla kazdej osoby ktora kupi wiecej niz 3 rzeczy nogolem z jednego albo drugiego bazarku wysylka jest gratis !!! oczywiscie mozliwy jest tez odbior kupionego fanta z kociej chatki- wtedy odpadaja koszty przesylki .
Wplaty prosimy kierowac bezposrednio na rachunek stowarzyszenia Nadzieja na Dom

STOWARZYSZENIE OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI "NADZIEJA NA DOM"
PKO BP SA
80 1020 2313 0000 3502 0381 9133

z adnotacja " darowzna na cele statutowe stowarzyszenia" na dowodzie wplaty bardzo prosze dopisac literki DD bedzie nam wtedy latwiej odroznic te bazarkowe wplaty od innych.
Dane adresowe do wysylki prosze podawac prowadzacemu bazarek po dokonaniu wplaty.
Serdecznie zapraszam do zakupow i pomocy dla bezdomnego kotka Dawidka , slodziaka jakich malo :)

Bazarek potrwa do 29.02. do godziny 22:00

SERDECZNIE ZAPRASZAMY I ZACHĘCAMY DO POMOCY DAWIDKOWI :)
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2012 12:06 przez MarKotek, łącznie edytowano 4 razy
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lut 03, 2012 16:12 Re: ROBI SIE -PROSZE NIE PISAC!!!!!!!!!!!!!

1."Kwiaty sliwy w zlotym wazonie" chinska opowiesc z epoki cesarskiej dynastii Ming, upadek obyczajow , intrygi , grzechy do wyboru do koloru -prawie 800 stron dobrze napisanej powiesci ktorej autor nie jest znany. Porownywana do wloskiego "dekamerona" ksiazka dla osob ciekawych wschodu.
terenia1 kupila ja od gosikot na bazarku przeczytala i rekomenduje jako bardzo dobra.
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow:Cookie1706 :lol:

2.Coś dla młodej czytelniczki , "Panienka z okienka " Deotymy , śliczna książeczka dla młodych dziewcząt, może jednak nie wszystkie chcą być kopią lolitki Hannah Montana ?
CENA 10 ZŁ.

KUPIONE :arrow: Alienor :lol:

3.I jeszcze jedna pozycja dla mlodego czytelnika ( patrzcie jaka ze mnie optymistka , wierze gleboko ze sa jeszcze mlodzi czytelnicy " Oko Proroka" siedemnastowieczna opowiesc o przygodach chlopca Hanusza ktory wybiera sie w niebezpieczna podroz aby uwolnic ojca z tureckiej niewoli, przy okazji jest jeszcze skarb ktorego szuka czarny charakter, sporo sie dzieje. Powiesc byla przed laty zekranizowana.
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

4.A teraz mocne uderzenie , poradnik dla kobiet " Grzeczne dziewczynki ida do nieba - niegrzeczne tam gdzie chca" no, chybatytul mowi sam za siebie , nie muszetlumaczy o czym jest ksiazka ?
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow: Iweta :lol:

5."Miasto i Psy" pierwsza powiesc Mario Vargas Llosy - peruwianskiego "wybitnego pisarza"
demaskujaca anachronicznosc kastowosc spoleczenstwa hierarchii wojskowej ktora odzwirciedla te same cechy calego spoleczenstwa . bardzo ladne wydanie , twarda okladka.
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow:EwKo :lol:

6.Bardzo fajna powiesc Mario Vargas Llosa , jak chcesz sie dowiedziec kim sa tytulowe "Wizytantki" to kup ksiazeczke i pomoz Dawidkowi :)
CENA 10 ZŁ.

7.Galapagos , powieść uznanego pisarza Kurta Vonneguta , co by było gdyby ludzie przetrwali tylko na Galapagos jako endemiczny gatunek ?
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow: Madziulla :lol:

8.Syreny z Tytana -futurystycza powieść znanego pisarza Kurta Vonneguta , pełna refleksji na temat kondycji rasy ludzkiej - dla wyrobionego czytelnika , książeczka malutka ale za to bardzo treściwa.
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

9.Spadkobiercy. Wiliama Goldinga. Wyjaśniam, że nie jest to relacja z kabaretowego serialika serwowanego przez TV naśladującego modę na sukces. Jest to powieść o grupie rodzinnej neandertalczyków próbujących przetrwać wobec spotkania na swojej drodze przedstawicieli naszego gatunku. Powieść otwiera w głwoie różne zapomniane szufladki , naprawdę warto przeczytać.
CENA 10 ZŁ.

10.Bardzo współczesna powieść Jakuba Żulczyka pt. "Zrób mi jakąś krzywdę" nietypowa i zwariowana historia miłosna z happy endem, opowiada o nagłym i niespodziewanym uczuciu studenta do sporo młodszej u dziewczyny. Dużo trafnych refleksji na temat miłości w ogóle , fajne zakończenie.
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

11."Świat według Garpa" Johna Irvinga - już sama okoliczności hmm... powstania samego Garpa są tak niecodzienne , że warto przeczytać jak jego Mama która chciała mieć dziecko i była pielęgniarką w szpitalu wojskowym po prostu ...chcesz wiedzieć ? kup ! , bardzo dobrze napisana , znana współczesna powieść.
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

12."Chudszy" Stephena Kinga , znanego autora horrorów. Opowieść o klątwie cygańskiej i fatalnych zbiegach okolicznosci, ktorych czesto nie mozemy uniknac.
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

13."Janice Gentle i Seks" - czytadełko dla kobiet załącznik do gazety "Twój styl"
CENA 5 ZŁ.

Obrazek

14."Wierność w stereo" Nicka Hornby - współczesna powieść o facecie który nie chce dorosnąć , dopiero porzucenie przez ukochana kobietę i zetknięcie ze śmiercią znanej mu osoby wywołuje refleksję u mężczyzy, który dotąd porządkował świat tworząc listy : pięciu najlepszych piosenek i płyt wszechczasów , listę kobiet jego życia itp bzdury. Dobrze napisana , współczesna historia , znakomicie oddany " syndrom Piotrusia Pana"
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

15." Jedenaście minut" powieść Paulo Coelho, autor tak znany , że chyba nie muszę zachęcać . Tym razem historia młodej brazylijskiej ...sami sobie przeczytajcie.
CENA 15 ZŁ.

Obrazek

16."Na wpół uśpieni w żabich piżamach " Tom Robbins. Powieść współczesna z naprawdę zwariowanymi postaciami - nie przypominam sobie nikogo normalnego. Jest tarot,pożerana ambicjami młoda maklerka, małpa- złodziej biżuterii, starozytne wierzenia afrykanskiego plemienia Dogonow , szalony japonski wynalaza ... dla osob lubiacych niekonwencjonalne historie
CENA 10 ZŁ.

17."Gawędziarz" powieść Mario Vargas Llosy , skomplikowana , dla wyrobionego czytelnika zainteresowanego nie akcją ( brak) ale odmiennością sposobu myślenia przedstawicieli innych kultur. Trudna, miłośnikom harlequinów z góry dziękujemy.
CENA 8 ZŁ.

18."Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquivel -subtelna opowieść miłosna gdzie wyznaniem jest serwowanie wykwintnych dań ukochanemu który należy do innej
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

19."Pocalunek na Manhattanie" Czytadelko dla pan zalaczone do "Twojego Stylu", zapraszam panie porzebujace rozrywki dla Dawidka :)
CENA 8 ZŁ.

Obrazek

20." Niebianska randka" Alexander Mc Call Smith . Kilka opowiesci o randkach w formie nowel , najfajniejsza o wyjatkowo nieudanej randce na ktorej wyjatkowo niemilego adoratora spotkala rownie niemila niespodzianka nie polecam oddanym milosniczkom rodu meskiego. :twisted:
CENA 10 ZŁ.

KUPIONE :arrow:Miodalik :lol:

21."Moja droga B " - ksiazka Krystyny Jandy, zalacznik do Twojego Stylu , gdzie czesto proponuje sie lekture dla pan jako dodatkowy bonus
CENA 8 ZŁ.

KUPIłA :arrow: Dorota Wojciechowska :lol:

22."Frida " Barbary Mujica. Piękna książka o losach Friedy Kalho, niezwykłej artystki i osoby o dramatycznym życiorysie. Frida w młodości uległa tragicznemu wypadkowi który odebrał jej na zawsze zdrowie i możliwośc posiadania dzieci , co miało znaczący wpływ na jej twórczość i losy . Ksiązka barzdo dobra , pięknie wydana w twadej okładce stan bdb , a dla zainteresowanych mam jeszcze do sprzedania film - ekranizację powieści z Salmą Hayek w roli Friedy, , będzie na dniach wystawiony na bazarku " filmowym "na potrzeby Dawidka
CENA 15 ZŁ.

KUPIŁA :arrow: Bona44 :lol:

23."Egzamin" Julion Cortazara znanego pisarza , jest to powieść o grupie studentów przeżywających dylematy uczuciowe i twórcze w atomosferze wielkiego miasta nad którym wisi groźba katastrofy. przed nimi egzamin , ale czy taki zwykły ?
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow:Zorlis :lol:

24."Jesień Patriarchy" G.G. Marquez znana powieść dla zainteresowanych nie potrzeba rekomendacji
CENA 10 ZŁ.

KUPIŁA :arrow:Zorlis :lol:

25."Dzikość serca" Ta książeczka nie wymaga chyba reklamy, opowieść o szalonej ucieczce Luli i Sailora, rozsławiona przez film z Laurą Dern i bardzo młodym wówczas Nicolasem Cage, do tego południowoamerykańskie wooduu , demoniczna matka Luli ścigająca kochanków swoją nienawiścią ... warto przeczytać
CENA 10 ZŁ.

Obrazek

26." Fechmistrz" Arturo Perez -Reverte. Wyrafinowana , stylowa powiesc o tym jak milosc dopadla dojrzalego i skostnialego mistrza fechtunku w osobie ponetnej adeptki machania szpada . Bardzo bogata warstwa historyczna, powiesc byla zekranizowana , w roli tejemniczej panny ze szpada wystapila moja ulubiona Assumpta Serna , nie dosc ze piekna to jeszcze imie ma od wizygockie. Naprawde niech sie schowaja wszystkie amerykanskie "skroty" Mandy, Sandy , Mindy i P....
CENA 10 ZŁ.

KUPIONE :arrow:Miodalik :lol:

27." Ciotka Julia i skryba" Mario Vargas Llosa. Bardzo fajna powie o modym pisarzu zakochanym z wzajemnoscia w znacznie starszej dalekiej krewnej , to prawdziwa historia samego pisarza mlosc spelniona , a oprocz tego pare naprawde ciekawych opowiesci w formie zowel zawartych w samej powiesci . moim zdaniem -perelka .
CENA 10 ZŁ.

KUPIONE :arrow: The Szops :lol:

28."Miłość w czasach zarazy" Znakomita powieść G.G. Marqueza niedawno zekranizowana. Historia miłości trwającej całe życie, która znajduje spełnienie dopiero na starość...
CENA 10 ZŁ.

Ostatnio edytowano Sob lut 18, 2012 18:41 przez MarKotek, łącznie edytowano 13 razy
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 17:14 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Prosze czwóreczke, niech moja grzeczna córeczka przeczyta i wyciągnie wnioski ;) Chociaz może lepiej nie ryzykowac i niech zostanie nadal grzeczną córeczką 8)

(Frida jest dwa razy, zamierzony cel czy pomyłka? )
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lut 03, 2012 17:25 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Iweta pisze:Prosze czwóreczke, niech moja grzeczna córeczka przeczyta i wyciągnie wnioski ;) Chociaz może lepiej nie ryzykowac i niech zostanie nadal grzeczną córeczką 8)

(Frida jest dwa razy, zamierzony cel czy pomyłka? )

dziekujemy :)

(hmmm wklejałam tak jak Gosia mi posłała,napewno to poprawimy jak Gosia sie pojawi :ok: )
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 18:11 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

To ja jedyneczke poproszę :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 03, 2012 18:46 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Cookie1706 pisze:To ja jedyneczke poproszę :mrgreen:

nooooo :mrgreen:
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 19:07 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Hurtem idę, a co!

5,6,9,16,17 i 28.

Podziękował :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt lut 03, 2012 19:16 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

EwKo pisze:Hurtem idę, a co!

5,6,9,16,17 i 28.

Podziękował :)

No to również podziękował :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 19:22 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

22 muszę mieć Frida to moja miłość :1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt lut 03, 2012 19:25 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Bona44 pisze:22 muszę mieć Frida to moja miłość :1luvu:

mowisz i masz :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 19:44 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

23 i 24 poproszę :)

"Przepiórki w płatkach róży" czytałam, od tego zaczęła się moja coraz gorętsza znajomość z literaturą iberoamerykańską, książka na jedną noc - tak wciągająca :1luvu:

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Pt lut 03, 2012 19:45 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Idziecie jak burza 8)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 03, 2012 20:12 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

MartynaP pisze:
Bona44 pisze:22 muszę mieć Frida to moja miłość :1luvu:

mowisz i masz :mrgreen:

no i się cieszę ze moja a mogę zapisać się już na ten film
........... a dla zainteresowanych mam jeszcze do sprzedania film - ekranizację powieści z Salmą Hayek w roli Friedy, , będzie na dniach wystawiony na bazarku " filmowym "na potrzeby Dawidka

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt lut 03, 2012 20:19 Re: Bardzo dużo super książek na leczenie Dawidka>do 29.02

Galapagos proszę :) I kciuki za Dawidka :ok:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Pt lut 03, 2012 20:23 Forum

A ja zaznaczam :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[następna]