Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 12:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dnia 1-02-2012 o godz. 13:31 ala jaśkiel napisał(a):
> Hej, Marlena dzwoniła do mnie starsza Pani z Oruni Górnej,kiedyś byłam w Patrolu
> to jej pomagałam i ma ona pod opieką 10 kotów,ale żyje z renty i ciężko
> jej bo koty nie tylko trzeba karmic wiadomo,dlatego mam pytanie czy
> ewentualnie PKDT może jej przekazać jakąś karmę bo wiem,że czasami
> wspieracie takie osoby.Pozdrawiam Ala.
Hej,
tak mozemy pomoc tej pani przekazujac scuha karme, zkontaktuj sie z kims kto jezdzi do gdanska, monika kwaitkowska, monika paczkowska, aga marczak - najlepiej napisz na forum.miau.pl w naszym watku PKDT 11
Pozdrawiam Marlena
Dzięki Marlena,podam nr.telefonu P.Szymańskiej,ona karmi koty na Oruni Górnej,jeżeli ktoś może podrzucic jej karmę to dzięki ,jej nr.516988527 lub mogę gdzieś po nią podjechać,proszę ewentualnie wiadomość na pw .

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Pt lut 03, 2012 14:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

do sprawdzenia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 38143.html
kupie lub przyjme kotkaCena: 500 zł
Gatunek: kot
dane kontaktowe:
ewa

E-mail: ewahof@wp.pl
Miasto: gdansk
Tel./fax: 792427007
kupie rasowego kotka do 500zl lub przyjme nie rasowego malego kotka najlepiej rudego bo takiego mielismy i synek sie przyzwyczail prosze o maila lub sms

numer ogłoszenia: 4638143
ogłoszenie wprowadzono: 2012-02-03 11:51:59
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 3

oraz problem/nie problem...
chyba jednak do wyjasnienia:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 34905.html
Odnosnie ogloszenia o ciezarnej kotceGatunek: kot
Miasto: Gdańsk
Dzielnica: Stogi
dane kontaktowe:
osoba
E-mail: portugeza@wp.pl
Miasto: Gdansk
Jakis czas temu dalam ogloszenie o ciezarnej kotce . W ZWIAZKU Z TYM OGLOSZENIEM PANIE KTORE SZUMNIE TWIERDZA ZE POMAGAJA BEZDOMNYM KOTOM chodzi mi o te ktore tak bardzo dyskutowaly na forum Miau Tymczasowego Pomorskiego Kociego Domu ze te kotke trzeba wysterylizowac Dodam fakt ze kicia jest w ostatniej fazie ciazy i ma sie dobrze A PANIE NIE OBRAZAJCIE SWOIMI GLUPIMI TEKSTAMI MOJEJ OSOBY BO ZRAZACIE TAKIM PODLYM SWOIM ZACHOWANIEM POTENCJALNYCH LUDZI DOBREGO SERCA KTORZY NIOSA POMOC I POMAGAJA BEZDOMNYM ZWIERZAKOM CO WY ZROBILYSCIE W TEJ SPRAWIE ?????? absolutnie NIC Sterylizacja ciezarnej kotki ktora lada dzien wykoci sie niesie za soba tez ryzyko dla kotki ponadto trzeba jej zapewnic conajmiej 3 dni opieki wiaze sie to tez z kosztami itd.itd.
Pytanie kieruje do tych ktore prowadzily na forum niepotrzebna nikomu dyskusje - A CO WY ZROBILYSCIE W TEJ SPRAWIE - ABSOLUTNIE NIC - NIE SZTUKA JEST GADAC ALE DZIALAC A WAM TEGO ZABRAKLO ZAROWNO JEDNEGO I DRUGIEGO BO NAWET GADAC NALEZY DO RZECZY .... CO DO KICI .. BEDZIE MIALA DOM WRAZ Z MALUCHAMI A KIEDY MALUCHY BEDA ODCHOWANE ZOSTANIE WYSTERYLIZOWANA

numer ogłoszenia: 4634905
ogłoszenie wprowadzono: 2012-02-02 23:27:24
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 41

do sprawdzenia;
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 34563.html
Przyjmę małego kotkaGatunek: kot
dane kontaktowe:
Asia

E-mail: ciacho@ny.pl
Miasto: Trójmiasto
Witam, przyjmę małego(zdrowego) kotka - samca. Informacje proszę kierować na adres ciacho@ny.pl

numer ogłoszenia: 4634563
ogłoszenie wprowadzono: 2012-02-02 20:03:45
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 7

oraz
potrzebna pomoc dla schroniska w Hajnówce (może ktos zechce)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 32703.html

darmowe czipowanie psów:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 29506.html
Program darmowej identyfikacji psów!Gatunek: pies
dane kontaktowe:
Schronisko Promyk

E-mail: identyfikacja@schroniskopromyk.pl
Tel./fax: 58 522 37 80
Właścicielu! Zaczipuj swojego psa!

Wszelkie szczegóły na stronie gdańskiego schroniska Promyk:

http://schroniskopromyk.pl/identyfikacj ... -zwierzat/

Czipowanie psów i kotów polega na wszczepieniu pod skórę zwierzęcia czipu – mikroprocesora wielkości ziarna ryżu z zakodowanym unikalnym numerem identyfikacyjnym. Czip umieszcza się po lewej strony szyi zwierzęcia za pomocą specjalnej strzykawki. Jest to zabieg szybki (trwa około minuty), bezbolesny i nie powoduje uszkodzenia skóry. Sam implant jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia zwierzęcia. Nie wywołuje uczucia dyskomfortu, reakcji alergicznych, szkodliwego działania na ani w żaden sposób nie ogranicza normalnej aktywności pupila. Implant wszczepia się raz na całe życie. Znakować elektronicznie można także ptaki.
Czip umieszczony pod skórą zwierzęcia umożliwia identyfikację pupila, gdy się zgubi lub zostanie skradziony. W czipie znajduje się unikalny numer, któremu przyporządkowane są dane o zwierzęciu oraz podstawowe dane właściciela. Te informacje podaje się lekarzowi weterynarii po wszczepieniu implantu, a ten z kolei przesyła je do Ogólnopolskiej Bazy Danych Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji.

numer ogłoszenia: 4629506
ogłoszenie wprowadzono: 2012-02-01 11:33:35
ostatnia aktualizacja: 2012-02-01 11:37:34
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 19
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lut 03, 2012 15:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Cieszę się,że podzielacie moje zdanie :piwa:
Myślę,że trzeba zebrać,spisać całą karmę i wtedy dzielić.Każda z nas może pomóc w liczeniu,odbieraniu,przechowywaniu.Można się dogadać.
Marlena mogłaby to koordynować,tzn gdzie kto jedzie,może być przy każdej zbiórce aby nie było wątpliwości bo to jest duża kasa żarty się skończyły :lol:

To co zostało już odebrane nie daje nam żadnego obrazu, były święta, ludzie byli hojni,cholera wie ile teraz przez 2 mc się zbierze, uważam, że powinno być rozdzielone na ilość tymczasów, np 1 puszka na 4 tymczasy dziennie, informacja o karmie z koszy tez nie wystarcza jesli chodzi o ilosc kg - ile puszek ile suchej daje lepszy obraz, jaka sucha, jaka mokra, wiadomo ze dla stoczni nie kupimy royala (chociaz go uwielbiaja), ale dla chorych tymczasow juz tak. Nie jestem w stanie przechowywac wiecej karmy niz teraz na stocznie, nie mozemy tez np odebrac czy kupic i zawiezc np do Ciebie Aga bo ja potem za paliwo do Ciebie zaplace 50 zl, takie wyjazdy do gdanska tak mnie kosztuja niestety.

Omówmy to na zebraniu a dalej z 3 pozostalych sklepow zglaszajcie zamowienia na cokolwiek i umawiajcie sie ze mna w marketach, troche mam tez dosyc dzwigania.

zebranie 12 luty, godzina 17 caffe aniol!

Co do ogloszenia, to same wiecie co pisalyscie tu na ten temat, nie wszystkie z PKDT mialy w tym udzial, nie bylo chyba nic obrazliwego, jak tak skasujcie posta, a Pani Gabriela moze skasuje ogloszenie. To w ogole jakies nieporozumienie jest... Mam dosyc.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt lut 03, 2012 15:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:[...]
Pytanie kieruje do tych ktore prowadzily na forum niepotrzebna nikomu dyskusje - A CO WY ZROBILYSCIE W TEJ SPRAWIE - ABSOLUTNIE NIC - NIE SZTUKA JEST GADAC ALE DZIALAC A WAM TEGO ZABRAKLO ZAROWNO JEDNEGO I DRUGIEGO BO NAWET GADAC NALEZY DO RZECZY .... CO DO KICI .. BEDZIE MIALA DOM WRAZ Z MALUCHAMI A KIEDY MALUCHY BEDA ODCHOWANE ZOSTANIE WYSTERYLIZOWANA

Ja myśląc, że ciężarna kotka bytuje na działkach (tak wynikało z ogłoszenia pani) oferowałam zawiezienie kotki na sterylkę i potem wzięcie na DT, i gotowa byłam to zrobić, moja deklaracja padła na forum dnia 22.01.2012. Dzwoniłam do pani, ale pani "nie mogła ze mną rozmawiać", potem dowiedziałam się od innej osoby, która z tą panią rozmawiała, właśnie że "BEDZIE MIALA DOM WRAZ Z MALUCHAMI A KIEDY MALUCHY BEDA ODCHOWANE ZOSTANIE WYSTERYLIZOWANA", więc zaprzestałam działań w tej sprawie. To tyle, nie wiem w czym jest problem, chciałyśmy pomóc, pani powiedziała, że sama sobie poradzi ze znalezieniem kociakom i kotce domów, więc nie było konieczności pomocy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lut 03, 2012 15:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:oraz problem/nie problem...
chyba jednak do wyjasnienia:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 34905.html
Odnosnie ogloszenia o ciezarnej kotceGatunek: kot
Dzielnica: Stogi
dane kontaktowe:
osoba
E-mail: portugeza@wp.pl
Miasto: Gdansk
Jakis czas temu dalam ogloszenie o ciezarnej kotce . W ZWIAZKU Z TYM OGLOSZENIEM PANIE KTORE SZUMNIE TWIERDZA ZE POMAGAJA BEZDOMNYM KOTOM chodzi mi o te ktore tak bardzo dyskutowaly na forum Miau Tymczasowego Pomorskiego Kociego Domu ze te kotke trzeba wysterylizowac Dodam fakt ze kicia jest w ostatniej fazie ciazy i ma sie dobrze A PANIE NIE OBRAZAJCIE SWOIMI GLUPIMI TEKSTAMI MOJEJ OSOBY BO ZRAZACIE TAKIM PODLYM SWOIM ZACHOWANIEM POTENCJALNYCH LUDZI DOBREGO SERCA KTORZY NIOSA POMOC I POMAGAJA BEZDOMNYM ZWIERZAKOM CO WY ZROBILYSCIE W TEJ SPRAWIE ?????? absolutnie NIC Sterylizacja ciezarnej kotki ktora lada dzien wykoci sie niesie za soba tez ryzyko dla kotki ponadto trzeba jej zapewnic conajmiej 3 dni opieki wiaze sie to tez z kosztami itd.itd.

numer ogłoszenia: 4634905
ogłoszenie wprowadzono: 2012-02-02 23:27:24
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 41

Ja bym to skomentowała - szczególnie, że moim zdaniem warto zawalczyć, żeby kotka nie urodziła, a już zgłosiłam (ogłoszenie, nie Twój wpis :)) do moderacji.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lut 03, 2012 16:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:
Myślę,że trzeba zebrać,spisać całą karmę i wtedy dzielić.Każda z nas może pomóc w liczeniu,odbieraniu,przechowywaniu.Można się dogadać.
Marlena mogłaby to koordynować,tzn gdzie kto jedzie,może być przy każdej zbiórce aby nie było wątpliwości bo to jest duża kasa żarty się skończyły :lol:

To co zostało już odebrane nie daje nam żadnego obrazu, były święta, ludzie byli hojni,cholera wie ile teraz przez 2 mc się zbierze, uważam, że powinno być rozdzielone na ilość tymczasów, np 1 puszka na 4 tymczasy dziennie, informacja o karmie z koszy tez nie wystarcza jesli chodzi o ilosc kg - ile puszek ile suchej daje lepszy obraz, jaka sucha, jaka mokra, wiadomo ze dla stoczni nie kupimy royala (chociaz go uwielbiaja), ale dla chorych tymczasow juz tak. Nie jestem w stanie przechowywac wiecej karmy niz teraz na stocznie, nie mozemy tez np odebrac czy kupic i zawiezc np do Ciebie Aga bo ja potem za paliwo do Ciebie zaplace 50 zl, takie wyjazdy do gdanska tak mnie kosztuja niestety.

Omówmy to na zebraniu a dalej z 3 pozostalych sklepow zglaszajcie zamowienia na cokolwiek i umawiajcie sie ze mna w marketach, troche mam tez dosyc dzwigania.

Chyba się nie zrozumiałyśmy, Agnieszko. Moim zdaniem na podstawie obecnej zbiórki można mniej-więcej proporcjonalnie ustalić ile kasy czy karmy przypadnie na jednego kota i na tej podstawie robić zakupy.
Chyba że Marlena sceduje zbieranie kasy i karmy na kogoś innego, kto podejmie się tego zadania, dobierze sobie współpracowników, razem objadą wszystkie sklepy, zbiorą karmę, przeliczą kasę, zrobią zakupy. I podzielą to na liczbę kotów.
Dla mnie rzecz trudno wykonalna. Bo jeszcze trzeba by wziąć pod uwagę jaką karmę czy piasek kto sobie życzy. Przecież nie kupi się dla wszystkich żwirku cb, suchej karmy rc i puszek felixa. Dla mnie taka karma byłaby bezużyteczna, a żwirku cb bardzo nie lubimy, i ja, i koty moje :)
Poza tym, już widzę chętnych do takiej roboty ;)
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt lut 03, 2012 16:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:

zebranie 12 luty, godzina 17 caffe aniol!

Marlena miałyśmy zrobić zebranie u mnie np 19 lub 26
12 pracuję :(

Nie chodzi mi o to abyś jezdziła do mnie i wydawała 50 zł sama mogłabym sobie dowiezć chodzi tylko o to abyś była przy liczeniu i zakupach.Zabierałabyś karmę na stocznię.Ja mogę pomagać w noszeniu,liczeniu i co tam jeszcze tylko muszę mieć wolny dzień
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt lut 03, 2012 17:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:
Marlon pisze:

Chyba się nie zrozumiałyśmy, Agnieszko..
Chyba że Marlena sceduje zbieranie kasy i karmy na kogoś innego, kto podejmie się tego zadania, dobierze sobie współpracowników, razem objadą wszystkie sklepy, zbiorą karmę, przeliczą kasę, zrobią zakupy. I podzielą to na liczbę kotów.
Dla mnie rzecz trudno wykonalna. Bo jeszcze trzeba by wziąć pod uwagę jaką karmę czy piasek kto sobie życzy. Przecież nie kupi się dla wszystkich żwirku cb, suchej karmy rc i puszek felixa. Dla mnie taka karma byłaby bezużyteczna, a żwirku cb bardzo nie lubimy, i ja, i koty moje :)
Poza tym, już widzę chętnych do takiej roboty ;)

Zrozumiałyśmy się :)
Też uważam że nie można obarczać Marleny tym wszystkim to jest bardzo ciężka fizyczna praca,każda z nas powinna być za coś odpowiedzialna,pomagać w liczeniu transporcie itp trzeba to tylko ustalić kto gdzie z kim
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt lut 03, 2012 17:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Przy liczeniu i noszeniu na terenie Gdańska (Chełm, Morena, Szadółki) mogę pomagać. Transportem nie dysponuję ;]
Jeśli macie zbędną rafkę, to się przyda przy liczebiu bilonu, u mnie w pracy deficyt, więc nie mogę pożyczyć :(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt lut 03, 2012 17:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

@ Kaleido - też zaproponowałam pomoc (te same markety) , no może nie do liczenia kasy , bo z tym mam ewidentny problem :lol: , ale prace fizyczne idą mi całkiem nieźle :D.

------------------------------------------------------------------------------------------

Słuchajcie, jako, że produkuję sporo ogłoszeń zauważyłam , że allegro usuwa moje kocie ogłoszenia - czy jest na to jakiś sposób ??? Dotychczas wystawiałam je jako kup teraz, z adnotacją, że aukcja ma charakter informacyjny.

a na tablica.pl z np. 6 zdjęć zostaje 1 :twisted: . Usuwałam takie ogłoszenia i robiłam po np. 2 dniach ponownie i po kilku dniach działo się to samo - 1 zdjęcie zamiast 6 bez możliwości edycji 8O. Wiadomo, że to nie jest atrakcyjne ogłoszenie wtedy :? Notabene nie są to ogłoszenia dublowane, bo takie zaczęli z tablica.pl usuwać. Jakieś 30% ogłoszeń zawiera taką liczbę zdjęć jaką wstawiłam. Czy ma ktoś taki problem ???

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt lut 03, 2012 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:Słuchajcie, jako, że produkuję sporo ogłoszeń zauważyłam , że allegro usuwa moje kocie ogłoszenia - czy jest na to jakiś sposób ??? Dotychczas wystawiałam je jako kup teraz, z adnotacją, że aukcja ma charakter informacyjny.

a na tablica.pl z np. 6 zdjęć zostaje 1 :twisted: . Usuwałam takie ogłoszenia i robiłam po np. 2 dniach ponownie i po kilku dniach działo się to samo - 1 zdjęcie zamiast 6 bez możliwości edycji 8O. Wiadomo, że to nie jest atrakcyjne ogłoszenie wtedy :? Notabene nie są to ogłoszenia dublowane, bo takie zaczęli z tablica.pl usuwać. Jakieś 30% ogłoszeń zawiera taką liczbę zdjęć jaką wstawiłam. Czy ma ktoś taki problem ???

Ustawa o ochronie zwierząt (zakaz sprzedaży) i łamanie regulaminu allegro (aukcja nie może mieć charakteru informacyjnego, nie może być ogłoszeniem).
Nie ma możliwości ogłaszania kotów na allegro. Pozostaje korzystanie z tablica.pl
Z tym, że na tablicy musi być zaznaczona opcja "oddam za darmo".

Obrazek

magradz

Post » Pt lut 03, 2012 19:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:zebranie 12 luty, godzina 17 caffe aniol!

Marlena miałyśmy zrobić zebranie u mnie np 19 lub 26
12 pracuję :(

Agnieszko, zebranie 12.02 trzeba zrobić przed dniem kota. 19.02 będzie dzień kota, tzn. impreza z okazji dnia kota.
To wiadomość sprzed chwili. Poza tym, na zebranie chcą przyjść dwie osoby z zewnątrz, przynajmniej jedną na pewno szkoda by było stracić :)
Ale przecież spotkanie u Ciebie można też zrobić. To 12.02 będzie bardzo robocze.

Obrazek

magradz

Post » Pt lut 03, 2012 21:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja proszę o benka drobnego 20kg, jeszcze./ Karmy suchej na stocznie mam jeszcze na 2 razy. Będzie brakowało./W sprawie Pani Gabrysi. Znam Panią. Wzięłam ze stogów od niej kotke Tamkę. Potem Pani Gabrysia razem z inna Pania z okolicy zaopiekowaly sie kocietami bez matki. Prosily o ich zabranie przez pkdt, ale my byłyśmy wtedy zalane kotami. Nie było gdzie. Ostatecznie  wyadoptowaly same 1 z 3. Zorganizowały im budki. Panie nie są nieswiadome. Maja prawo miec odmienne zdanie w sprawie kocenia sie kotki w zaawansowanej ciąży. Pani próbuje coś robić na własną rękę. Decyzje o aborcyjnej sterylce tak samo jak usypianie ślepych kociąt nie wszyscy akceptują. Pomimo tego, ze wszystkie argumenty o bezdomności znają. Trochę zrozumienia. Z drugiej strony dziewczyny z pkdt sa jak papier toaletowy - do wszystkiego i wszędzie, bo piszemy i mowimy, ze pomagamy. Nie łatwo jest sprostać oczekiwaniom ludzi. We wcześniejszym ogłoszeniu o kocietach był żal o to, ze ani pkdt ani bz nie ruszyło palcem. To nie był żal do schroniska czy um (instytucji do tego powołanych), ale do nas. My jesteśmy z gumy, nie pracujemy, nie mamy życia osobistego i po 2 kotki!/W sprawie spotkania w urzędzie miasta w Gdańsku. Byłam na pierwszym spotkaniu. Był podany email, pod który należy zgłaszać projekty i uwagi. Pkdt zostało przeze mnie podane, jako grupa zaintersowana współpraca. Nie wiem, kto był na drugim. Musi być ktos, kto na stałe będzie tego pilnował. Nigdy nie zwracaliśmy sie do um Gdanska bezpośrednio, bo brakowało kogoś, kto to poprowadzi. 
Ostatnio edytowano Pt lut 03, 2012 21:31 przez menial, łącznie edytowano 1 raz

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt lut 03, 2012 21:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:Przy liczeniu i noszeniu na terenie Gdańska (Chełm, Morena, Szadółki) mogę pomagać. Transportem nie dysponuję ;]
Jeśli macie zbędną rafkę, to się przyda przy liczebiu bilonu, u mnie w pracy deficyt, więc nie mogę pożyczyć :(

Ja mogę liczyć kasę i nosić karmę na Morenie, transportem też nie dysponuję.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob lut 04, 2012 12:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

JESZCZE TEN WEEKEND MAMY NA SPRZEDAŻ KALENDARZA WYBIERZ MIŚKA W ZOOKARINACH, ZOSTAŁO 50 SZTUK, JA JADE JUTRO NA RUMIE I CHYLONIE, CZY KTÓRAŚ Z WAS MOŻE DO INNYCH MARKETÓW? SZADÓŁKI, MORENA, CHEŁM??? w weekend jest dużo klientów!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]