S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 02, 2012 21:30 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Matko, piękne te koteczki. Zal mi zwierząt bezdomnych, jak one przeżyją te mrozy?...

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Czw lut 02, 2012 21:44 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

sisay pisze:Cześć, czy to ktos od Was zamieścił to ogłoszenie?

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z351227939
ja zamieściłam na fb niekochanych ale dopiero około godzinę temu :oops: . Czemu pytasz? nieaktualne?
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lut 02, 2012 21:47 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

KUBUŚ
Trafił do schroniska wraz z Leosiem z powodu śmieci opiekuna. Na początku przygnębiony i przerażony nie interesował się co dzieje się wokoło. Teraz jest lepiej. Kubuś ten z białymi skarpetkami to domowy i oswojony pięcioletni kocurek który szuka domku wraz z braciszkiem. Żywotny i wesoły. Łagodny o zalotnym spojrzeniu uwielbia towarzystwo ludzi. Otwarty i miziasty wywala brzusio do głaskania zapraszając do wspólnej zabawy przybierając minę łobuziaka. W trakcie głaskania potrafi przybrać coraz to nowsze figury. Mruczy przy tym głośno spoglądając ufnie w twoją stronę. I jak tu się nie oprzeć? Kubuś jest zaszczepiony, wykastrowany, w katowickim schronisku od 14ego stycznia 2012 roku.

LEOŚ
Kocurek trafił do katowickiego schroniska wraz z braciszkiem po śmierci swego opiekuna. Pierwsze momenty w schronisku dla kocurka były ciężkie, lecz tęsknota za domem i przerażenie powoli zaczęły ustępować i w zamian pojawiły się zaciekawienie i otwartość. Leoś to siedmioletni kocurek szukający domku wraz z Kubusiem. Domowy i oswojony ceni sobie spokój. Burasek jest przepięknym i pokaźnym kocurkiem uwielbiającym ludzi. Zamyślony i poważny barankuje subtelnie ale zdecydowanie dając do zrozumienia: ''przysiądź na chwilę ze mną, zwolnij i odpocznij. Lepiej?'' Tak zdecydowanie lepiej - odpowiesz szybko bo Leoś tak działa. Burasek jest zaszczepiony, wykastrowany, przebywa obecnie w katowickim schronisku od 14ego schroniska 2012 roku.

zdj Korciaczek :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 02, 2012 21:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:
sisay pisze:Cześć, czy to ktos od Was zamieścił to ogłoszenie?

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z351227939
ja zamieściłam na fb niekochanych ale dopiero około godzinę temu :oops: . Czemu pytasz? nieaktualne?

Nie, skomentowałam zdjecie na FB ale niecierpliwa jestem :) chce jej pomóc.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 02, 2012 21:54 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

XAgaX pisze:nie mam pomysłu, dlatego wstawiam :(

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z351227939 tel. 790771618

Szukam domu wielu kotom,ale tej najbardziej mi żal -bo jest w tej chwili -na mrozie.Kotka nie musi iść do domu ,wystarczy żeby ją wziąć do siebie na podwórko i choć komórkę udostępnić i regularne jedzenie -to będzie i tak o niebo lepsze życie niż to jakie ma w tej chwili -na osiedlu,na mrozie,w ciągłym strachu.
XAgaX podała nam link byśmy przekazali dalej oprócz tego co pisze i nr tel i że jest to w Katowicach sama nie wiem nic więcej
może pw jej wyślij :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 02, 2012 22:05 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ok to skontaktuję się przez ogłoszenie :) dzięki.

sisay

Post » Czw lut 02, 2012 22:10 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Czy ma ktoś zdjęcie Karios i Andy - dwóch czarnulek?? tak zimno, one uparcie w boksach a ogłoszenie by się przydało...
W sobotę Korciaczki, Charm będziecie? Może im kilka zdjęć zrobicie?? :oops:
W Sob pracuję więc nie będzie mnie w schr :roll: :x Ale jak będą zdjęcia to ogłoszę na fb chociaż :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 02, 2012 22:57 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Nawiązałam kontakt, kotka jest w Częstochowie... ma dosc zawiłą historię, ale bardzo potrzebuje pomocy, tu pełny tekst:
http://tablica.pl/oferta/biala-kotka-IDI6k9.html

Czy macie może jakąś możliwość pomóc w transporcie kici z Częstochowy albo okolic , do Gliwic?
Ta pani na pewno dowiezie ją kawałek, może jakoś da się wykombinować?

sisay

Post » Czw lut 02, 2012 23:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

sisay tutaj może być problem bo większość z nas niezmotoryzowana a obecne mrozy naprawdę utrudniają jakiekolwiek dojazdy :|
forumowicze przeczytają posty może ktoś się zgłosi, a czy umawiałaś się już na konkretny dzień, godzinę czy tylko tak wstępnie gdzie kicia przebywa??
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 02, 2012 23:34 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

niebieska-49/12
od 1 02 w schr
piękna ,,niebiesko,,-biała dorosła, zakurzona trochę koteczka
zgarnięta z ulicy Bankowej, domowa
Obrazek

Obrazek

skoro niebieska może nazywać się BLU
od koloru blue oczywiście
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

imię- 48/12
od 1 02 w schr
przekochana biało-bura Krusiopodobna koteczka z ulicy

Obrazek

KARLA
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
imię-47/12
od 1 02 w schr
czarno-biała , miła, dorosła, cała z węgla

ANABELLA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw lut 02, 2012 23:39 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:sisay tutaj może być problem bo większość z nas niezmotoryzowana a obecne mrozy naprawdę utrudniają jakiekolwiek dojazdy :|
forumowicze przeczytają posty może ktoś się zgłosi, a czy umawiałaś się już na konkretny dzień, godzinę czy tylko tak wstępnie gdzie kicia przebywa??

Wstępnie. Wiem że Wy macie pełne ręce roboty, napisałam bo "a nuż" akurat sie trafi okazja :)
Kicia i tak w tej chwili nie chce dac się złapać, więc sprawa jest otwarta.
Widziałam też na FB ze inna fundacja się zgłosiła i jest w kontakcie. Tak czy siak kicia dostanie pomoc. W te mrozy trudno w ogóle sobie wyobrazić, ze jakiekolwiek zwierzę siedzi na dworze.... :cry:

sisay

Post » Pt lut 03, 2012 4:43 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Hej,pisze do Was poniewaz otrzebuje pomocy bo juz nie wiem co robic.Chodzi o Figla. Jest poprostu totalnie niegrzeczny i zadne sposoby na niego nie dzialają. Mam nadzieje,ze ktoras z Was moze pomoze mi znalezc sposob by go troche wychowac bo moj maz chodzi do pracy jak zombie.Ale od poczatku.
Figiel bez wzgledu na to o ktorej pojdzie spac i jak bedzie zmeczony zabawa to budzi sie o godz 3 w nocy. i wtedy sie zaczyna.Drze sie w nieboglosy,przewraca krzesla,drapie je,tlucze to co stoi na szafkach,drapie w drzwi,sika do zlewu ( np wlasnie teraz tak zrobil) lub na sciany,wiesza sie na firankach itp itp...mozna tak w nieskonczonosc...I tak zazwyczaj do rana - potem idzie spac.
Probowalismy juz wszystkiego spryskiwacza z wodą,słowo " nie wolno" to on powinien znac na pamiec - ale jest taka prawidlowosc ,ze im bardziej mu sie czegos zabrania tym intensywniej on to robi.Nie wiem jak do niego dotrzec naprawde.Co no nie spimy tylko latamy i sprzeczamy sie kto tym razem do niego wstaje :)
Uwielbiamy go ,tylko poprostu chcielibysmy zeby dawal nam tez normalnie pospac :) Zwlaszcza jak za kilka miesiecy pojawi sie dziecko to juz wogole nie wiem jak to bedzie :(
Ozi sie pieknie zaaklimayzowal i zakochal w moim mezu :) Jest grzeczny i ma ksywe " meblorz" bo otwiera wszystkie szuflady,szafki itp. Przesypia pieknie cale noce i juz nie daje sie bic Figlowi bo potrafi mu mocno oddac :)
Dziewczyny nie chce zeby to wygladalo ze sie skarze,ale poprostu szukam pomocy bo jestem bezradna,a moze Wy bedziecie mialy jakies sposoby na niepokorne koty?

PS.wlasnie jakims cudem otworzyl szafke i rozwalil kosz na smieci :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt lut 03, 2012 11:57 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:Ja daję w pojemnikach z gorąca wodą a i tak często nie sa w stanie zjeść do końca.

Na mrozie nie dawaj gorącej! Gorąca woda zamarza dużo szybciej niż zimna (jakby to paradoksalnie nie brzmiało).
Polecam bardzo widowiskowy eksperyment, nalać wrzątku do garnka i chlustnąć nim za próg/przez okno/z balkonu - z garnka wylatuje śnieg :)
(jak się komuś nie chce samemu, to tutaj i tutaj są filmiki)
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Pt lut 03, 2012 12:27 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ja daję bezdomniakom gorąca wodę ale z dodatkiem oleju :wink:
Gosiara

Post » Pt lut 03, 2012 12:45 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Tej zimy to umnie woda z olejem zamarza :oops:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

[poprzednia][następna]