Uratowana od śmierci 9letnia persica Już w DS ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 21:05 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Szejbal pisze:
OlaLola pisze:(...) ma niedobór mikroelementów, przez co zjadała własną kupeczkę

Kupę czy żwirek? Zróbcie jej koniecznie morfologię, bo może mieć anemię. Bo takie witaminy mogą nie wystarczyć. Żeby nie było za późno na pomoc.

Kupę. Puchata załatwia się tylko pustej kuwety, lub na podłogę jeśli kuweta nie jest sprzątnięta ( tak zdarza się w nocy) mimo, że ma drugą pustą kuwetę do niej nie zrobi...

Odnośnie badań:

OlaLola pisze:Wyniki badań krwi Gadżet:
Mocznik - 47
Alat - 39
Kreatynina - 0,9

Cukier w dzień gdy do mnie trafiła (19.01.br)miała 280, a dwa dni temu 148.

Kotkins zaraz wyślę PW Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw lut 02, 2012 21:12 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

OlaLola, piszę o morfologii. Ty przytoczyłaś biochemię (niepełną, bo nie ma parametrów wątrobowych):
OlaLola pisze:Odnośnie badań:

OlaLola napisał(a):
Wyniki badań krwi Gadżet:
Mocznik - 47
Alat - 39
Kreatynina - 0,9

Cukier w dzień gdy do mnie trafiła (19.01.br)miała 280, a dwa dni temu 148.

Wiem, że nie ma kasy, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć :|
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Czw lut 02, 2012 21:22 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Nie doczytałam, sorki. Będę się widziałam z naszym fundacyjnym wetem w weekend i dokładnie przegadam z nim jakie badania zrobić. Nie wiemy czy kotka jest po sterylizacji, czy nie ( podczas kąpieli nie było widać żadnego śladu po ewentualnej sterylizacji) więc prawdopodobnie będzie miała robione badanie krwi pod kątem hormonów, więc może wtedy przy okazji zrobiłoby się morfologię. Ogólnie jak na kota 9 letniego to ona jest w bardzo dobrej formie, no i uwielbia bawić się zabawkami :)

OlaLola

Post » Czw lut 02, 2012 21:44 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Tez się dziwie dlaczego tak okrojone te badania lek.wet zrobił. Z cała pewnością koleżankę pod kątem krwi przebadamy gruntowniej. Zwłaszcza, że najprawdopodobniej czeka ją zabieg sterylizacji.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt lut 03, 2012 11:46 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Gadżet załatwiła się w kuwecie ze żwirkiem. Nie zakopała siuśków, jak załatwia się do pustej kuwety, to sprząta w niej, drapie i drapie :ryk: Pogoniła też dziś Krawata, zaszła go od tyłu i pacnęła prosto w dupkę :ryk:

OlaLola

Post » Sob lut 04, 2012 13:24 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

ślicznotka z niej, i taka dostojna pani:)
chętni zaopiekujemy się nią jak tylko będzie gotowa do adopcji
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Sob lut 04, 2012 13:26 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

OlaLola pisze:Gadżet załatwiła się w kuwecie ze żwirkiem. Nie zakopała siuśków, jak załatwia się do pustej kuwety, to sprząta w niej, drapie i drapie :ryk: Pogoniła też dziś Krawata, zaszła go od tyłu i pacnęła prosto w dupkę :ryk:

:ok: Dzielna panna! :mrgreen:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob lut 04, 2012 13:39 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Moje obydwie siczków nie zakopują, sporo persów,dziewczyny zwłaszcza nie robi tego.Grunt,że trafia do kuwetki.

U mnie zasypuje bri,po dziewczynach i po sobie.
To w/g mnie wcale nie wada:))

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lut 04, 2012 14:32 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

kotkins pisze:Moje obydwie siczków nie zakopują, sporo persów,dziewczyny zwłaszcza nie robi tego.Grunt,że trafia do kuwetki.

U mnie zasypuje bri,po dziewczynach i po sobie.
To w/g mnie wcale nie wada:))

To chyba jakaś wrodzona "zaleta" persów :lol: Moja też nie zakopuje po sobie żadnego urobku. Ma swoje sługi, które to robią za nią . No cóż, chyba takie wysokie mniemanie o sobie :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 04, 2012 14:35 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

OlaLola pisze:prawdopodobnie będzie miała robione badanie krwi pod kątem hormonów, więc może wtedy przy okazji zrobiłoby się morfologię.

Podeślij nr konta, wspomożemy :)
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Sob lut 04, 2012 14:37 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

CzArNaM pisze:ślicznotka z niej, i taka dostojna pani:)
chętni zaopiekujemy się nią jak tylko będzie gotowa do adopcji

Cieszę się, że weszłaś na wątek :) Zaraz wyślę PW :)
Ulubione zajęcie Gadżet to aktualnie spanie i bicie Krawacia... upatrzyła go sobie dziewczyna :roll: Koty zabierają jej zabawki, więc biedna nie ma się czym bawić... :roll:

A jeśli chodzi o kuwetę, to ona jak robiła do pustej kuwety, to zakopywała, a teraz jak się przeniosła do kuwety ze żwirkiem to nie zakopuje.... Pusta kuweta nadal stoi, ale póki co nie załatwia się do niej... Myślę, że w nowym domu też na początku nie będzie robiła do normalnej kuwety, dopiero jak się przyzwyczai/zaaklimatyzuje.

OlaLola

Post » Sob lut 04, 2012 14:40 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

OlaLola pisze:Pusta kuweta nadal stoi, ale póki co nie załatwia się do niej... Myślę, że w nowym domu też na początku nie będzie robiła do normalnej kuwety, dopiero jak się przyzwyczai/zaaklimatyzuje.

Damy radę, wstawimy dodatkową kuwetę z wiórkami, może to jej się spodoba, trzeba kombinować :mrgreen:
moje koty nie lubią zabawek - wolą gonić fretkę, więc myślę że będzie miała spory zapas tylko dla siebie :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Sob lut 04, 2012 15:30 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Widzę że macie "kilka" kotów,a Gadżet chyba niespecjalnie za nimi przepada... ?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob lut 04, 2012 15:41 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

mamy kilka zwierzaków, wszystkie są po "przejściach", są bardzo spokojne i tolerancyjne
mam nadzieję że persiczka się zaklimatyzuje, trzeba próbować :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Nie lut 05, 2012 18:51 Re: Uratowana od śmierci 9letnia persica po przejściachBrak Kasy

Gadżet się rozpanoszyła, biła i goniła dzisiaj rano koty... mnie nie było, mama mi mówiła jak przyszłam to rozciągnięta na łóżku sobie drzemała, po czym przyszła do mnie zrobiła oczy kota ze Shrecka i słyszę "miau" - czyli "jeść" :ryk:

OlaLola

[poprzednia][następna]