Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 19:00 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

No to Parys już zadomowiony :lol: Ma trochę rzeczy, które zna, które mają jego zapach, to zawsze pomaga.To naprawdę wyjątkowy kotek.Mnie się wydaje, że on ma bardzo wysokie IQ.Ten kot rozumie wszystko, tylko nie umie mówić.Kasiu, będą wieści i zdjęcia z domku?
Abi nie ma w sobie agresji, ona się jeszcze boi, ale zaufa Ci, zobaczysz.Po Waszym wyjściu byłam z nią jeszcze chwilę.Dałam jej swoją rękę do powąchania i była spokojna.Nie wolno okazywać strachu, kot to wyczuwa.Ona ma obcięte pazurki, z resztą ani nie gryzie, ani nie próbuje nawet drapać.Czasem tylko syknie i chce uciec, ale na rękach jest spokojna.Nie puszczam jej jeszcze na podłogę, bo na pewno by chciała się schować, ale ona jest w lecznicy dopiero cztery dni, uważam, że i tak jest ogromny postęp.Tak się cieszę, że zdrowiutka, nie trzeba jej podawać żadnych leków.Dostaje dobre jedzonko, nikt jej nie krzywdzi, ma czysto i ciepło, to najważniejsze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 02, 2012 19:25 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Oczywiście będą zdjęcia rudzielca;)
Teraz zamieszczam naszą słodką Abi:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw lut 02, 2012 20:27 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Dzięki :1luvu: No i czyż nie jest śliczna? Wygląda na dzikuskę? Chyba nie, prawda?

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 0:04 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

no żesz ale cudna :lol: przestraszona ale z dziczka nie ma nic :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt lut 03, 2012 0:39 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Niesamowite umaszczenie, jakby oszronione. I jaka wyluzowana na kolanach - pewnie Twoich Ewo :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lut 03, 2012 7:00 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Tak, na moich kolanach i w ramionach Kasi. To jeszcze kocie dziecko, będzie nakolankowa, miziasta, już to wiem.Zdrowiutka, kuwetkowa, już raz odrobaczona.Nie boi się innych kotów, też już to wiem.Za parę dni będzie się bawić i być może nie będzie musiała siedzieć w klatce.Uwielbiam ją :1luvu:
Ciekawa jestem, jak Parysowi minęła noc w nowym domku.To fantastyczny kot.Po prostu nie chce się wierzyć, że te bezdomne, błąkające się i śpiące w piwnicach są takie dobre, mądre i zupełnie nie dzikie, a wręcz przeciwnie.Jak takim nie pomagać?

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 8:15 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Piękny wilczek. I taką buzię ma wdzięczną, okraglutką.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lut 03, 2012 8:17 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

wieści od Parysa:
Pierwsza noc w nowym domu spokojna. Spał sobie grzecznie na kanapie. Do sypialni zajrzał i wrócił do siebie. Cały wieczór się bawił, a chyba jak się już zmęczył, tulił się do swoich nowych dużych;) Kotek grzeczny i kochany;)
Jak będę u Gosi i Rafała, zrobię kilka zdjęć.
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 03, 2012 8:25 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Katalina pisze:wieści od Parysa:
Pierwsza noc w nowym domu spokojna. Spał sobie grzecznie na kanapie. Do sypialni zajrzał i wrócił do siebie. Cały wieczór się bawił, a chyba jak się już zmęczył, tulił się do swoich nowych dużych;) Kotek grzeczny i kochany;)
Jak będę u Gosi i Rafała, zrobię kilka zdjęć.

To czekamy na zdjęcia.
A tak swoją drogą, to niesamowite, jak fantastyczny kotek z tego Parysa. Zero stresu, żadnego chowania się, grzeczny, no po prostu kot podręcznikowy :lol:

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 13:22 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Byłam u Abi.Ponosiłam na rękach po lecznicy, posiedziałyśmy koło okna , a potem zaniosłam do klatki.Nie zamykałam jej, ale usiadłam na podłodze przy klatce , nic nie robiłam tylko siedziałam cicho.Abi się ośmieliła, kilka razy wyszła z domku, dałam jej swoją rękę do powąchania.Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać.Na zabawę jeszcze za wcześnie.
Takie małe OT.Widziałam zdjęcia kotki Pani ze sklepu.Ktoś przyniósł ją do lecznicy.Podobno wyrzucona.Takiego cudu jeszcze nie widziałam. Długowłosa tri w typie syberyjczyka czy norwega, duża, ale młodziutka, nie ma jeszcze roku.Biały pyszczek i kryza, tułów czarno-rudy i ogon 8O , nie pióropusz, a trzy pióropusze.W dodatku miziak jakich mało.

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 13:53 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Super;) Też ją dziś odwiedzę po południu. Mnie jeszcze tak dobrze nie zna, ale może spróbuję ją wziąć na ręce i ponosić. Jak dobrze, że nie siedzi maleństwo na tym mrozie;)
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 03, 2012 14:22 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Kasiu, to ja w takim razie nie pójdę już po południu, dobrze? Jeśli się boisz, poproś wetkę, aby ją wyciągnęła.Na rękach już będzie spokojnie siedziała, zobaczysz.

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 14:38 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Myślę, że dam sobie radę z wyciągnięciem jej. Widzę, że opory z jej strony są tylko na początku, a później siedzi grzecznie. Niech się dziecko przyzwyczaja do noszenia i przytulania;)
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 03, 2012 14:40 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Super! :P

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 17:03 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Parys w nowym domu przespal cala noc , bardzo grzeczny i spokojny...
wymizial sie, wyprzytulal przed spaniem
chyba mu sie podoba....
mamy nadzieje:)

mimi-ko

Od: Pt lut 03, 2012 16:54

[poprzednia][następna]