Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Które trzy Czarownice powinny tworzyć triumwirat i szefować Paktowi?

Ankieta wygasła Czw sty 19, 2012 20:34

AYO
19
20%
Asia_Siunia
29
30%
becia_73
26
27%
Dzyśka
22
23%

Liczba głosów : 96

Post » Śro lut 01, 2012 14:40 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Moze niech Ania sama zdecyduje czy woli karme czy na weta. Juz ide im napisac.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lut 01, 2012 15:02 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Niech sobie chociaż kociki pojedzą, choć nie potrafię skumać jak koty bezdomne sobie radzą w takie mrozy :roll:
Widze czasem z okna samochodu, że jak którys gdzies przemyka to ofutrzony na maksa zimowo :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lut 01, 2012 15:05 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

psiama pisze:choć nie potrafię skumać jak koty bezdomne sobie radzą w takie mrozy :roll:

Tez nie mam pojecia. Tak samo ptaki i inne stworzenia :( . Co roku mam nadzieje ze zima bedzie lagodna.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lut 01, 2012 15:07 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

U mnie jest o tyle dobrze, że niedaleko sąsiad ma nieszczelną stodołę i trochę zwierza może tam się schronić...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lut 01, 2012 15:10 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

a może któraś z Was wie, gdzie kupić na szybko budki dla kotów, Brwinów potrzebuje..
chętnie zasponsoruję 1 lub 2..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lut 01, 2012 15:16 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

dolabra pisze:a może któraś z Was wie, gdzie kupić na szybko budki dla kotów, Brwinów potrzebuje..
chętnie zasponsoruję 1 lub 2..

Nie mam pojecia a z tego co widze na watku nie ma tez chetnych aby budki zrobic :roll: :| .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lut 01, 2012 15:18 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

znalazłam coś takiego..
http://kocia-strefa.pl/pl/domki-styropianowe-dla-kotow
ale dostawa - tydzień
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro lut 01, 2012 15:30 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

:roll: :roll: Za tydzien to juz moze byc po mrozach (miejmy nadzieje).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lut 01, 2012 15:46 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Bardzo serdecznie dziękujemy :1luvu:

dolabra dziękuję ale nie kupuj budek.
Po pierwsze trzeba czekać, to potrzebne na już jest, po drugie drogo.
Takie budki sama mogę zrobić, tylko żebym miała materiał. Na targu nawet moge kupić gotowe styropianowe pojemniki, tylko ocieplić po bokach.
Ja dla Brwinowa sama zrobiłam w tym roku ponad 20 budek, jeżdzę tam pociągiem, karmię....... spróbuje coś zrobić jeszcze sama.
Przepraszam, rozpisałam się, miało być krótko, po żółniersku.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lut 01, 2012 15:48 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Sa takie kartony na allegro. Daj znac jak zobaczysz i beda pasowaly.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro lut 01, 2012 20:28 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

psiama pisze:Niech sobie chociaż kociki pojedzą, choć nie potrafię skumać jak koty bezdomne sobie radzą w takie mrozy :roll:
Widze czasem z okna samochodu, że jak którys gdzies przemyka to ofutrzony na maksa zimowo :ok:

Bodajże dorcia44 pisała, że znalazła 2 martwe kotki :( .
Zamarzły na śmierć mimo schronienia w budzie.

Edytuję.
Kitka polubiła garaż ( wcześniej nie chciała tam siedzieć, a teraz jest na dworze tylko wtedy, gdy jesteśmy w pracy ).
Jak tylko wracamy od razu biegnie do garażu.

Przesiaduje na parapecie nad kaloryferem 8)
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lut 01, 2012 20:42 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Niestety nie mogłam pojechac do nowego weta z mężem - pojechał małż w obstawie z moją 10,5 latką...No i choć wizyta przebiegła ponoć w super atmosferze, Julka kojarzyła żonę weta z wystawy kotów na której byłyśmy z Vill z loteria (przybyli również 2 panowie dzięki którym Vill jest o wystawach informowana :wink: ) to jednak wet całkiem sporo skasował za te 4 zastrzyki (tylko przeciwbólowy+przeciwzapalny) na dodatek pomimo podania książeczki nic do niej nie wpisał. nadal więc nie wiem jaki wet psa mi leczył, co zapodał...małz był pewien, że wet mu coś wpisał ale wpisu niet. na dodatek 3 różnych weterynarzy kiedyś zajmujących się Sonią w Toruniu oglądało jej znamię na łopatce i każdy twierdził, żeby tego nie ruszać - ten od razu się nim zainteresował -zaproponował usunąć w znieczuleniu miejscowym+2 szwy za 120zł... Miłe jest to, że babeczka bardzo dużo z Julka na temat kotów rozmawiała w międzyczasie i zapraszała ja z mamą (mną) do siebie :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw lut 02, 2012 7:43 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

skwareek pisze:
psiama pisze:choć nie potrafię skumać jak koty bezdomne sobie radzą w takie mrozy :roll:

Tez nie mam pojecia. Tak samo ptaki i inne stworzenia :( . Co roku mam nadzieje ze zima bedzie lagodna.

ot własnie na przykład tu...
kocurek uparty, upodobał sobie karmnik ..bo ktos mu postawił -ocieplłyśmy na tyle na ile się dało....jednka nie robi szału, budkę solidniejszą olał całkowicie...koty go przeganiają, a mógłby spokojnie w piwnicy zamieszkać....
Dodatkowo teraz się pracownicy obiektu zainteresowali ,że jakas budka stoi koło wejścia i wygrażają ,że kota wywozą do schronu....o ile wcześniej nie zamarźnie....
Karmicielka załamana ,sama ma kotkę alergiczkę..uczuloną na wszystko praktycznie , kota zabrać nie może...
A zima nie odpuszcza....
Udostępniajcie proszę wydarzenie na FB

http://www.facebook.com/#!/events/339656829400727/
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lut 02, 2012 8:01 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Dziś wypuściłam rano Gosię i Kitkę ( końcówki uszu posmarowałam kremem przeciw mrozom ).
Po 15 minutach wróciły.

Jest -17 stopni, więc zdecydowałam, że zostawię je w domu.

Kitka siedzi w garażu, Gosia w przedpokoju, A Czesio i Czaruś ( niewychodzący ) na salonach.

Jak wrócę, dam im jeść i ( jeśli będzie przyzwoita temperatura ) wypuszczę na dwór.
Na noc obie zabiorę do domu.
Kitkę dam do garażu, a Gosię - jak zwykle - do mojej sypialni.

Mąż już nie protestuje.
Mróz jest taki, że i jemu żal zwierzaków.

Dosypałam słonecznika do karmników, bo w jeden dzień sikorki opróżniły całą butlę 8O ( mam taki karmnik z dozownikiem kupiony w Lidlu )

Trzeba przetrwać.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lut 02, 2012 10:23 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

a ja znów w tyle i nie wiem co się dzieje :D :D :D ale niestety póki nie odzyskam laptopa będę tak tu wpadać raz na jakiś czas ;)

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

[poprzednia][następna]