Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 22:56 Re: Mój świat według Bejbi

karola7 pisze:No, ale dlaczego nie wolno ? Jakie jest konkretne przeciwwskazanie ? Bo to, że nie ciacha się w rui ok , to że lepiej zaczekać te kilka dni po rui, żeby macica się obkurczyła też ok, ale żeby czekać miesiąc - po co i dlaczego ?

Nie wiem,zapytaj wetów,a Milę wysterylizowałaś?zdążyłaś?Jutro jak pisałam dowiem się więcej bo teraz o tej porze nie będę komuś do domu dzwonić z pytaniami.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 31, 2012 23:02 Re: Mój świat według Bejbi

Vailet, ja byłam głupia i też pozwoliłam podać rok temu Pixi zastrzyk z hormonami bo naiwnie liczyłam, że to zadziała szybciej niż tabletka, a ona dostała ruję chyba tydzień po tym jak u mnie zamieszkała i naprawdę mocno się męczyła i chciałam jej jakoś pomóc. Zastrzyk zadziałał po 2 dniach, ruja zniknęła, odczekałam 5 dni i ją wysterylizowałam, nie czekałam miesiąc bo i po co ? Miałam czekać aż zastrzyk przestanie działać i znowu będzie miała kolejną ruję ? Podanie hormonu nie jest przeciwwskazaniem do sterylizacji, o ile kota nie ma już rui.
Mila będzie sterylizowana na dniach, nie miała jeszcze pierwszej rui.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto sty 31, 2012 23:06 Re: Mój świat według Bejbi

karola7 pisze:Vailet, ja byłam głupia i też pozwoliłam podać rok temu Pixi zastrzyk z hormonami bo naiwnie liczyłam, że to zadziała szybciej niż tabletka, a ona dostała ruję chyba tydzień po tym jak u mnie zamieszkała i naprawdę mocno się męczyła i chciałam jej jakoś pomóc. Zastrzyk zadziałał po 2 dniach, ruja zniknęła, odczekałam 5 dni i ją wysterylizowałam, nie czekałam miesiąc bo i po co ? Miałam czekać aż zastrzyk przestanie działać i znowu będzie miała kolejną ruję ? Podanie hormonu nie jest przeciwwskazaniem do sterylizacji, o ile kota nie ma już rui.
Mila będzie sterylizowana na dniach, nie miała jeszcze pierwszej rui.

Dopytam dokładniej jutro i wyjaśnię na wącie co wet na to.Może da się przekonać :roll:by po rui ciachać.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 23:14 Re: Mój świat według Bejbi

Echh Micia ma tak od dziś ale bardzo wrzeszczy dobrze że mieszkam w domku :roll: Ociera się o koty a te uciekają,tylko Kaps jest cierpliwy :wink:
Gosiara

Post » Wto sty 31, 2012 23:20 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze:Echh Micia ma tak od dziś ale bardzo wrzeszczy dobrze że mieszkam w domku :roll: Ociera się o koty a te uciekają,tylko Kaps jest cierpliwy :wink:

Kurcze ja chciałam odczekać od tego antybiotyku 10 dni bo takie było zalecenie.Miała znowu zapalenie gardła.Chciałam zaszczepić bo mimo wszystko boję się że coś złapie i nie udało się bo pewnie rujki będą co chwilę teraz już :( Czy potem można szczepić po sterylce jak dojdzie do siebie?
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 23:20 Re: Mój świat według Bejbi

Sama jestem ciekawa jakie to mogą być przeciwwskazania :roll: , skoro sam wet Ci mówił, żeby Bejbi obserwować czy nie ma jakiegoś wycieku bo istnieje ryzyko ropomacicza, więc chyba lepiej ciachać w najszybszym możliwym terminie. I żaden producent zastrzyków hormonalnych dla zwierząt nie ma w ulotce informacji, że podanie zastrzyku jest równoznaczne z tym, że takiego zwierzaka nie może wysterylizować przed upływem założonego terminu działania tego środka.
W myśl tej zasady samice którym podaje się hormony w tabletkach też nie powinny być poddane zabiegowi bo to również są silne hormony, tylko podawane w innej formie, szkodzą równie mocno i ten kto daje hormony długoterminowo bardzo ryzykuje.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto sty 31, 2012 23:23 Re: Mój świat według Bejbi

karola7 pisze:Sama jestem ciekawa jakie to mogą być przeciwwskazania :roll: , skoro sam wet Ci mówił, żeby Bejbi obserwować czy nie ma jakiegoś wycieku bo istnieje ryzyko ropomacicza, więc chyba lepiej ciachać w najszybszym możliwym terminie. I żaden producent zastrzyków hormonalnych dla zwierząt nie ma w ulotce informacji, że podanie zastrzyku jest równoznaczne z tym, że takiego zwierzaka nie może wysterylizować przed upływem założonego terminu działania tego środka.
W myśl tej zasady samice którym podaje się hormony w tabletkach też nie powinny być poddane zabiegowi bo to również są silne hormony, tylko podawane w innej formie, szkodzą równie mocno i ten kto daje hormony długoterminowo bardzo ryzykuje.

karola7 zapewniam że już nigdy zastrzyku,ani żadnych hormonów Bejbi nie dostanie.Ciekawe czemu nie chce już wątróbki :roll: odbiegając.Kurczaka w żadnej postaci,ani sparzony,ani gotowany,ani udko,ani pierś.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 2:35 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
Nie mogę spać bo Bejbi po kilka godzin jęczy.Na wspominki mi się zabrało :(
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 3:06 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
:( :(
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 7:37 Re: Mój świat według Bejbi

hejka

Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lut 01, 2012 8:08 Re: Mój świat według Bejbi

Micia przespała całą noc,rano wstała i znowu marauuuuuuuuuuuu :roll:
Gosiara

Post » Śro lut 01, 2012 8:35 Re: Mój świat według Bejbi

na pocieszenie -moja Pixi "śpiewa " pod drzwiami,miauczy w niebogłosy a rujki nie ma no bo po sterylce prawie rok
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro lut 01, 2012 13:10 Re: Mój świat według Bejbi

Bawisz się giterkami nadal, widzę. :P

Witajcie! :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 01, 2012 13:51 Re: Mój świat według Bejbi

Edytka1984 pisze:hejka

Obrazek

Hejka Edytko zimowo :)
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 13:54 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze:Micia przespała całą noc,rano wstała i znowu marauuuuuuuuuuuu :roll:

To nie zazdroszczę :mrgreen:
Bejbi się wyciszyła i już dotykać się nie pozwala.Jest jak dawniej.Chodzi zgarbiona,krewki kropelka w kupce było,ale nie wiele.Nad ranem nastał spokój i się wyspałam :)
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]