Szczytno 6. Kocie dzieci w schronie. BEZ DT ODEJDĄ !!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 31, 2012 21:44 Re: Szczytno 6. Matwiej znów w schronisku :(

joanna3113 pisze:Czy jest szansa na odpowiedź, przecież sa takie mrozy skoro ACHA13 napisała że Przylepa ma szanse na pojechanie do KŚ w poprzedni weekend to co się stało pojechała, czy nie. Jeżeli nie to dlaczego. Mam nadzieję że ACHA13 potrafi odpowiedzieć na pytanie skoro to była jej wypowiedź a nie pojawia się tylko w w "wyjątkowych sytuacjach" żeby wesprzeć biedną osobę. To jest kot on nie zna żadnych układów, był ktoś żeby mu pomóc, czy nikt sie nie pofatygował bo nie miał czasu i liczy że nie przeżyje.

Joanna, no to są już chyba zbyt mocna słowa :roll:
po_prostu_kaska

Post » Wto sty 31, 2012 21:51 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Przykro się coś takiego czyta.Jeżeli innym się nie ufa i uważa ,że robią źle można zawsze pójść i zrobić samemu lepiej.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto sty 31, 2012 22:04 Re: Szczytno 6. Matwiej znów w schronisku :(

po_prostu_kaska pisze:
joanna3113 pisze:Czy jest szansa na odpowiedź, przecież sa takie mrozy skoro ACHA13 napisała że Przylepa ma szanse na pojechanie do KŚ w poprzedni weekend to co się stało pojechała, czy nie. Jeżeli nie to dlaczego. Mam nadzieję że ACHA13 potrafi odpowiedzieć na pytanie skoro to była jej wypowiedź a nie pojawia się tylko w w "wyjątkowych sytuacjach" żeby wesprzeć biedną osobę. To jest kot on nie zna żadnych układów, był ktoś żeby mu pomóc, czy nikt sie nie pofatygował bo nie miał czasu i liczy że nie przeżyje.

Joanna, no to są już chyba zbyt mocna słowa :roll:

Co jest zbyt mocnym słowem, mróz i że kot może nie przeżyć, czy fakt że może nie przeżyć w temperaturze - 20 - 25 stopni.
joanna3113

Post » Wto sty 31, 2012 22:23 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

horacy 7 pisze:Przykro się coś takiego czyta.Jeżeli innym się nie ufa i uważa ,że robią źle można zawsze pójść i zrobić samemu lepiej.

Nie rozumiem co sie czytać przykro i komu nie ufa i kto robi źle. Przylepa miała pojechać w sobotę lub niedzielę do KŚ jeżeli tam trafiła to bardzo przepraszam, jeżeli nie to dlaczego. Zadałam proste pytanie i oczekuję odpowiedzi, jest w KŚ czy nie.

Zadam jeszcze raz pytanie mam nadzieję że nikogo oprócz kota nie obrażę.
Czy Przylepa jest w schronisku w Szczytnie?
Czy Przylepa jest w KŚ?
Jeżeli jest w schronisku w Szczytnie to dla czego?
Żeby zrobić samu to trzeba wiedzieć dlaczego kota nie można wyciągnąć, oprócz dlatego że nie. Jeżeli samemu nie można wyciągnąć kota przez 7 miesięcy należy się przyznać, bo nie daję rady, ale nie chcę żeby inni uważali mnie za osobę która nie jest wszystkomogącą, koty tego nie wiedzą. Czasami wystarczy pomysleć o kotach i przyznać się do niemocy, to takie ludzkie, a koty na pewno to zrozumieją i na pewno będą wdzięczne gwarantuję.
Ostatnio edytowano Wto sty 31, 2012 22:43 przez joanna3113, łącznie edytowano 1 raz
joanna3113

Post » Wto sty 31, 2012 22:41 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Dlaczego uważamy że nasze dowartościowywanie jest ważniejsze od życia, tego nigdy nie zrozumiem. My jesteśmy wielcy w swoim Ja i wobec innych a koty tracą zycie. Warto, uważam że nie. Czasami próżność zwycięża i tak sobie żyjemy w chwale innych ludzi mając na względzie tych co umierają tylko biedne koty nic o naszych układach nie wiedzą. Niby wszyscy mamy w sercu to samo, ale tylko z pozoru.
Przykro, (może nawet wstyd, wobec nich bo one muszą umierać żeby podbudować nasze ego) naprawdę koty potrzebują pomocy.
joanna3113

Post » Śro lut 01, 2012 9:56 Re: Szczytno 6. Matwiej znów w schronisku :(

A czy jest szansa aby joanna3113 napisała wreszcie na swoim wątku konkretne rozliczenie z prowadzonego dt,napisała o zbiórce pieniędzy w swoim miejscu pracy i o tym,że faktury za leczenie pokrywane są z TOZ-u???Aby ludzie czytający jej wątek nie byli wiecznie wprowadzani w błąd,że nikt jej tu na miejscu nie pomaga???

A co do Przylepy,to skoro interesuje Cię nagle tak bardzo jej los,to dlaczego nie zaproponowałaś żadnej pomocy w jej oswajaniu i łapaniu,aby przyśpieszyć akcję,sama biegałaś kiedyś za nią po całej kociarni bez większego sukcesu więc chyba dobrze wiesz jakie to,,proste,,zadanie!!!

I jeszcze jedno.Skoro masz samochód,który odpala w takie mrozy i możesz jechać 120km to możesz Przylepę zawieźć sama,lub chociaż zaproponować mimimalną pomoc w przetrzymaniu jej w ciepłym do czasu wyjazdu,ale jak widzę Ty tylko oczekujesz,krytykujesz i kręcisz afery.

Aaaaa i zapraszam do schroniska,bo z tego co piszesz jesteś wielką działaczką a jakoś w te mrozy nikt Cię tam nie widział!Ale z ciepłego fotelika w domu łatwo jest oceniać ludzi,prawda???

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro lut 01, 2012 9:59 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

ACHA13 - co z Przylepą?
Nie rozumiem dlaczego zamiast odpowiedzi zaatakowałaś joanna3113. Mnie nie interesują Wasze układy tylko kot i chciałabym wiedzieć czy Przylepa jest w Kocim Świecie i pytam Ciebie, bo Ty napisałaś, ze będzie wycągana ze schronu w ostatnią sobottę.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 01, 2012 10:12 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Dziewczyny, ja myślę, ze lepiej przerwać tą dyskusję o wyciaganiu Przylepy, bo to nie prowadzi do niczego dobrego, tylko do wzajemnych żalów.

Wszyscy robicie bardzo duzo dla kotów i nie ma co porównywać, kto robi więcej i ile jeszcze mógłby zrobić. Jak nie robi, to najwyraźniej nie mógłby, z różnych powodów, których człowiek z zewnątrz nie zna.

Wyciagniecie Przylepy nie jest łatwe zarówno z powodu pomysłów ludzi, jak i samego kota, bylo juz wiele prób różnych osób

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro lut 01, 2012 10:16 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

wat pisze:Dziewczyny, ja myślę, ze lepiej przerwać tą dyskusję o wyciaganiu Przylepy, bo to nie prowadzi do niczego dobrego, tylko do wzajemnych żalów.

Marzenia11 pisze:ACHA13 - co z Przylepą?
chciałabym wiedzieć czy Przylepa jest w Kocim Świecie i pytam Ciebie, bo Ty napisałaś, ze będzie wycągana ze schronu w ostatnią sobottę.

Masz rację, ale ja po prostu zadałam pytanie. Na ktore jest krótka odpowiedź - tak lub nie, to nie jest dyskusja.
I nie rozumiem dlaczego ACHA13 nie może na to pytanie odpowiedzieć skoro ma kontakt bądź nawet może sama probowała złapać kotkę. A Ty rozumiesz?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 10:19 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

wat pisze:Dziewczyny, ja myślę, ze lepiej przerwać tą dyskusję o wyciaganiu Przylepy, bo to nie prowadzi do niczego dobrego, tylko do wzajemnych żalów.

Wszyscy robicie bardzo duzo dla kotów i nie ma co porównywać, kto robi więcej i ile jeszcze mógłby zrobić. Jak nie robi, to najwyraźniej nie mógłby, z różnych powodów, których człowiek z zewnątrz nie zna.

Wyciagniecie Przylepy nie jest łatwe zarówno z powodu pomysłów ludzi, jak i samego kota, bylo juz wiele prób różnych osób

Dokładnie,problemem jest także pogoda przez którą osoba jadąca do KŚ przełożyła wyjazd,niestety innego transportu nie mamy więc czekamy.

ACHA13

Post » Śro lut 01, 2012 10:20 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

ACHA13 pisze:

Dokładnie,problemem jest także pogoda przez którą osoba jadąca do KŚ przełożyła wyjazd,niestety innego transportu nie mamy więc czekamy.

O, i to jest odpowiedź. Dzięki. Szkoda że nie mogłaś tak napisac od razu....

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 10:52 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Marzenia11 pisze:Nie rozumiem dlaczego zamiast odpowiedzi zaatakowałaś joanna3113. Mnie nie interesują Wasze układy tylko kot i chciałabym wiedzieć czy Przylepa jest w Kocim Świecie i pytam Ciebie, bo Ty napisałaś, ze będzie wycągana ze schronu w ostatnią sobottę.

Marzeniu11,to nie był atak lecz moja odpowiedź na bardzo ,,miły,, post joanny3113 pod moim adresem.

ACHA13

Post » Śro lut 01, 2012 10:58 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

ACHA13 pisze:
Marzenia11 pisze:Nie rozumiem dlaczego zamiast odpowiedzi zaatakowałaś joanna3113. Mnie nie interesują Wasze układy tylko kot i chciałabym wiedzieć czy Przylepa jest w Kocim Świecie i pytam Ciebie, bo Ty napisałaś, ze będzie wycągana ze schronu w ostatnią sobottę.

Marzeniu11,to nie był atak lecz moja odpowiedź na bardzo ,,miły,, post joanny3113 pod moim adresem.

no tak, ale ja tez zadawałam pytania o Przylepę i mi nie odpowiedziałaś....
Generalnie już od długiego czasu widzę, ze nie mam odpowiedzi na moje pytania albo są one z baaardzo dużym opóźnieniem, nawet na te ktore dotyczyły organizowania surowicy... nie chcę tego interpretować tak jak mi to do głowy przychodzi...

Marzenia11

Post » Śro lut 01, 2012 13:46 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Marzenia11 pisze:
ACHA13 pisze:

no tak, ale ja tez zadawałam pytania o Przylepę i mi nie odpowiedziałaś....
Generalnie już od długiego czasu widzę, ze nie mam odpowiedzi na moje pytania albo są one z baaardzo dużym opóźnieniem, nawet na te ktore dotyczyły organizowania surowicy... nie chcę tego interpretować tak jak mi to do głowy przychodzi...

Marzenia, nie snujmy teorii spiskowych. Sama pewnie zauważyłaś, że ACHA13 nie bywa często na miau.pl. A układów chyba wystarczy nam w TV, nie dorabiajmy teorii spiskowych do tego co robimy na miau.

Róbmy swoje jak kto potrafi najlepiej. Cel mimo wszystko mamy ten sam.
Miłego dnia życzę i podrap Mikę za uszkiem :)
po_prostu_kaska

Post » Śro lut 01, 2012 13:58 Re: Szczytno 6. Matwiej, Kuro, Fiodor, Brygida w DT

Mika dziekuje za drapki za uszkiem ale łepek schowała między ścianę i ciepłe rury i nie zamierza go narazie wystawiać.
Mimo grzejnikow na full i nowych okien u mnie zimnawo i koty poznajdowały sobie ciepłe azyle... Mróz straszny - ledwo przemiesciłam się z domu do biura a naprawdę mało byłam na zewnątrz ... :roll:

Marzenia11

[poprzednia][następna]