Promon Vet!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 18:20 Promon Vet!!!

Witam!
Wczoraj za tabletkę Promon Vet Pan Doktor policzył sobie 8zł!Cena grudniowa 3zł!
Pozdrawiam Beata.
To jest miłość do zwierzaków,koń by się uśmiał .....

Beata46

Od: Wto sty 31, 2012 14:54

Post » Wto sty 31, 2012 18:41 Re: Promon Vet!!!

Beata46 pisze:Witam!
Wczoraj za tabletkę Promon Vet Pan Doktor policzył sobie 8zł!Cena grudniowa 3zł!
Pozdrawiam Beata.
To jest miłość do zwierzaków,koń by się uśmiał .....

A czemu kotki nie wysterylizujesz?
Na pewno sterylka byłaby mniej obciążająca niż faszerowanie hormonami.
I tu się właśnie kłania miłość do zwierzaków...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sty 31, 2012 19:47 Re: Promon Vet!!!

Chyba należy się czasami zastanowić co się pisze!!!!!!!
Wiem drogi forumowiczu co to sterylizacja i co się wiąże z podawaniem hormonów,ale tak się składa,że zwyczajnie w świecie nie mam pieniędzy na zabieg,a nie mogę pozwolić kotce posikiwać wszędzie!!!!!!Nawet w jedynych butach!!!!
Jeszcze jakieś słodkie komentarze????
Nie zmienia to faktu że Pan Doktor zwyczajnie orżnął mnie i to na niezłe pieniądze!!!
Chyba jednak pomyliłam się szukając .......nie wiem czego w internecie!
Pozdrawiam wszystkich słodkich forumowiczów kochających zwierzęta :1luvu:

Beata46

Od: Wto sty 31, 2012 14:54

Post » Wto sty 31, 2012 20:16 Re: Promon Vet!!!

Beata, ja w kwestii tego hormonu, podawałam go kotce co tydzień, a z tego co piszesz podajesz jedną tabletkę na miesiąc. to trochę dziwne, cena oczywiście też. Acha, ja blokowałam kotkę(jestem hodowcą), bo za często rujkowała, ale nie mam dobrych opinii o tym leku. Jednak wynika to z faktu, ze moje kotki miały po nim problemy z ciążami. Jeżeli nie planujesz rozmnażania kotki, a chwilowo brak kasy na sterylkę(jak to w życiu), może zorientuj się, czy jakieś lecznice( nie wiem, gdzie mieszkasz), nie prowadzą bezpłatnych akcji. A jeżeli nie, to po prostu poczekaj9biorac lek). :)

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Wto sty 31, 2012 20:18 Re: Promon Vet!!!

No cóż, a nie łatwiej było zapytać, skąd nowa cena? Może lek zwyczajnie podrożał w hurtowni? Moim zdaniem dość pochopnie wyciągnęłaś wnioski, że skoro cena wyższa, to weterynarz cię "orżnął". Niestety od nowego roku podrożało wiele produktów, koszta utrzymania lecznicy też stale rosną. Trzeba się pogodzić z tym, że za ta same rzeczy trzeba płacić coraz więcej.

Zbliża się wiosna, niedługo w wielu miastach rozpoczną się akcje promujące sterylizacje zwierząt domowych. Wiele lecznic oferuje w tym okresie zabiegi w promocyjnych cenach. Zorientuj się, jak się sporawy mają w Twojej okolicy, odłóż trochę pieniędzy i wysterylizuj kotkę. Jej to wyjdzie na zdrowie, Tobie w dłuższej perspektywie oszczędzi nerwów i wydatków.
Obrazek Obrazek + Kosmicia i Migotka
Moje koty żywię BARFem.

alukah

Od: Wto maja 31, 2005 15:16

Post » Wto sty 31, 2012 20:20 Re: Promon Vet!!!

Może warto było by poszukać, gdzie można taniej kotkę wysterylizować, są organizowane różne akcje sterylkowe.
I dobrze wiem co piszę, zastanawiać się nie muszę.
Ciekawe co zrobisz jak kotka dostanie ropomacicza...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sty 31, 2012 20:21 Re: Promon Vet!!!

Hm...Promon Vet podajesz co tydzień.
Rok ma 52 tygodnie.
8 zł x 52 = 416 zł.
Wydaje mi się, że sterylka jednak taniej wyjdzie.
Szczególnie jeśli doliczysz zniszczone zasikane rzeczy, dodatkowe pranie i środki czyszczące.

Poza tym, podawanie hormonów to prosta droga do ropomacicza. Wtedy trzeba będzie kotkę operować natychmiast, zeby jej uratować życie. Myślę, że taka ratująca życie operacja plus leczenie będzie jeszcze droższa niż planowa sterylka zdrowej kotki.

W marcu będzie miesiąc sterylizacji i wiele lecznic sterylizuje kotki za pół ceny. Myślę, że warto się tym zainteresować.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46