SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 13:16 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Ma ktoś link do dogo?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 31, 2012 13:24 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Zofia&Sasza pisze:Ma ktoś link do dogo?

http://www.dogomania.pl/threads/222085- ... tczak-zachęca-do-rozmnażania-nierasowych-kotów-SKANDAL!!?p=18516511
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sty 31, 2012 14:31 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

XAgaX pisze:coś ciekawego? :twisted:

W skrócie: dowiedziałam się, że na podstawie nieporozumienia krytykuję świetlaną postać, która tyle dobrego zrobiła dla zwierząt, a w 2004, 2005 i 2009 nawet napisała coś o sterylizacji...

Edit: moja korespondencja z panem Antczakiem bujnie się rozwinęła :twisted:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto sty 31, 2012 15:55 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Hyh, dopisałam komentarz na znanylekarz.pl, ciekawe, czy się pokaże :twisted: Podałam linki do skanów artykułu z tego wątku, mam nadzieję, że nikomu nie wlazłam w szkodę :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto sty 31, 2012 16:10 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Zaznaczam...
No co jak co, ale na takiego weta jeszcze nie trafiłam uff....

Jak coś gdzieś rozesłać, podpisać to chętnie.
Albo tej pani wet podesłać kocięta/szczeniaki z takich dla zdrowotności miotów...
najszczesliwsza

Post » Wto sty 31, 2012 16:17 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Smutne jest to, że jest mnóstwo osób, które przecież nie znają się na 'tych' sprawach, myślą, że idą do specjalisty, który dobrze im poradzi, a potem słyszą takie kwiatki i w to wierzą.
Tej pani chyba brak wyobraźni albo odpowiedniego kształcenia :?
Obrazek

Gosia&Mruczki

Od: Pon sty 30, 2012 22:45

Post » Wto sty 31, 2012 16:55 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Przeczytajcie poradę owej lecznicy

http://www.zako.wroclaw.pl/faq.php

Czy sterylizować kota?

Mam 5-letniego kota, mieszańca persa, niekastrowanego. Uwielbia wycieczki poza dom i choć zawsze wraca boję się, że może go kiedyś spotkać cos złego. Czy kastracja zapobiegnie wychodzeniu kota?

Sterylizacja, czyli chirurgiczne pozbawienie kota płodności może zmniejszyć częstotliwość wycieczek, ale nie zapobiegnie im całkowicie.

Wychodzenie kota poza teren mieszkania, nie wynika jedynie z chęci zaspokojenia instynktu płciowego. Bardzo silną motywacją dla tego drapieżcy jest także potrzeba łowienia, polowania.

Gdyby kastrację wykonało się u bardzo młodego, kilkumiesięcznego kotka i nie pozwoliło mu od początku na samotne wycieczki, efekt byłby pewny.

U kota wykastrowanego w wieku dojrzałym, z utrwalonymi nawykami w zachowaniu nie należy oczekiwać radykalnej poprawy.

A gdzie mowa o niekontrolowanym kryciu kotek ?

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto sty 31, 2012 17:15 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

seidhee pisze:
XAgaX pisze:coś ciekawego? :twisted:

W skrócie: dowiedziałam się, że na podstawie nieporozumienia krytykuję świetlaną postać, która tyle dobrego zrobiła dla zwierząt, a w 2004, 2005 i 2009 nawet napisała coś o sterylizacji...

Edit: moja korespondencja z panem Antczakiem bujnie się rozwinęła :twisted:

Tiaaa, Jacek zawsze pisał dłuuuugoo i obficie ;) Ja dostałam odpowiedź z lecznicy. Podobno w sobotę będzie odpowiedź na mojego maila w gazecie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 31, 2012 17:28 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

dorobella pisze:Przeczytajcie poradę owej lecznicy

Czy sterylizować kota?

Mam 5-letniego kota, mieszańca persa, niekastrowanego. Uwielbia wycieczki poza dom i choć zawsze wraca boję się, że może go kiedyś spotkać cos złego. Czy kastracja zapobiegnie wychodzeniu kota?

Sterylizacja, czyli chirurgiczne pozbawienie kota płodności może zmniejszyć częstotliwość wycieczek, ale nie zapobiegnie im całkowicie.

Wychodzenie kota poza teren mieszkania, nie wynika jedynie z chęci zaspokojenia instynktu płciowego. Bardzo silną motywacją dla tego drapieżcy jest także potrzeba łowienia, polowania.

Gdyby kastrację wykonało się u bardzo młodego, kilkumiesięcznego kotka i nie pozwoliło mu od początku na samotne wycieczki, efekt byłby pewny.

U kota wykastrowanego w wieku dojrzałym, z utrwalonymi nawykami w zachowaniu nie należy oczekiwać radykalnej poprawy.

I o chorobach przenoszonych drogą płciową, o znacznie wiekszym w przypadku niekastrowanego kocura ryzyku wdawania sie w bójki z innymi kotami itd...?
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto sty 31, 2012 19:28 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

ulvhedinn pisze:
dorobella pisze:Przeczytajcie poradę owej lecznicy

Czy sterylizować kota?

I o chorobach przenoszonych drogą płciową, o znacznie wiekszym w przypadku niekastrowanego kocura ryzyku wdawania sie w bójki z innymi kotami itd...?

O funduszu alimentacyjnym dla kota kociaków nie wspomnieli i obowiązkach dziadków :roll:

Ręce załamać z takimi radami. Gdzie tu zapobieganie bezdomności. Jako weci mają (chyba) z tym do czynienia. Ale czy chcą to widzieć?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 31, 2012 19:53 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Dział porady

dr Riwana Antczak

10. Marcowe amory

"Marcowe amory

Moja siedmiomiesięczna kotka Fruzia od dwóch dni dziwnie się zachowuje. Głośno, przeciągle miauczy, wygina grzbiet, natarczywie domaga się pieszczot. Czasami wywija na ziemi dziwne fikołki. Zdarza się, że chodzi z zadem blisko ziemi, na przykurczonych nogach jak gdyby miała niedowład. Co może być tego powodem, czy to objaw jakiejś choroby kręgosłupa?
Pana pupilka jest zdrowa. Takie objawy są typowe dla rui, czyli okresu w którym kotka może zajść w ciąże. Pierwszy raz występuje ona u kocic w momencie osiągnięcia dojrzałości płciowej, w 7-8 miesiącu życia, najczęściej na przełomie lutego i marca. Nie bez powodu 14 lutego to dzień Walentynek. Nadchodząca wiosnę i jej pobudzający wpływ na organizm odczuwają w tym czasie nie tylko ludzie.
Wszystkie opisywane objawy są sygnałami wysyłanymi do dorosłych kocurów i mają charakter zalotów. Wabienie głosem, pozą, zachęcającą pozycją ciała, zapachem ma służyć czytelnej dla kotów komunikacji.- Jestem gotowa do miłości.
Ruja u kotek trwa kilka dni. Jeśli samica nie ma w tym czasie kontaktu z samcem przemija, ale w sezonie wiosennym może powtarzać się co dwa tygodnie.
Kotka w rui może przejawiać także bardziej uciążliwe zachowania. Dość często w tym okresie zdarza im się załatwiać poza kuwetą. Niekiedy podobnie jak dojrzałe płciowo kocury znaczą moczem buty i torebki gości. Ich przeciągłe, wabiące krzyki bywają tak uciążliwe, że niekiedy tylko z tego powodu właściciele kotek trafiają do lecznic w poszukiwaniu tabletek uspokajających dla swojej pupilki i znerwicowanych sąsiadów. Na ruję takie leki nie pomogą. Jedynym skuteczny sposobem jest podanie pigułek lub zastrzyków, które ją przerwą."

Po co sterylizować :evil:

dorobella

Post » Śro lut 01, 2012 15:49 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

PumaIM pisze:Hyh, dopisałam komentarz na znanylekarz.pl, ciekawe, czy się pokaże :twisted: Podałam linki do skanów artykułu z tego wątku, mam nadzieję, że nikomu nie wlazłam w szkodę :wink:

Oczywiście, komentarz nie został zaakceptowany :twisted: No ale czego się spodziewałam :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lut 01, 2012 18:14 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

A później się miseczki albo posłanka sprzeda. Kotki oczywiście w gratisie :roll:
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Czw lut 02, 2012 12:50 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

I jakie pozytywy o lecznicy można wyczytać na wetach polecanych "Wecia Riwana Antczak-zakocona!"

dorobella

Post » Czw lut 02, 2012 13:18 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Pan Antczak napisał mi, że przecież "wszyscy czytelnicy wiedzą", że pani Antczak w swojej rubryce opisuje przypadki z praktyki weterynaryjnej, a nie własne historie. Czyli - to nie była ich kotka. To tłumaczy tę dziwną formę "zobaczono, zrobiono" w tym artykule. Ale faktem jest, że nigdzie przy tym artykule nie było napisane, że to nie jest jej własna historia, tylko cudza. No i nie zmienia to w żaden sposób szkodliwości publikowania tego rodzaju historyjek w rubryce poświęconej przecież opiece nad zwierzętami domowymi :evil:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

[poprzednia][następna]