KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 18:11 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

o rany, Aga :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 25, 2012 9:12 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

no niestety pan Jurek teraz będzie musiał bardzo uważać, najgorzej szkoda kotów z parkingu, one nawet nie mają porobionych budek, mam nadzieję, że u kogoś pod balkonem koczują, córka pana Jurka je dokarmia, a jak pan Jerzy wyjdzie ze szpitala, to sam będzie dokarmiał....
śnieg sypie i sypie, końca nie widać, dziś przed pracą chcę wejść za siatkę, koleżanka zrobiła nowy domek, przyniosłyśmy drewanianą płytę i kawał dachówki metalowej, mam też folię muszę jakoś z tego zrobić zadaszenie przed śniegiem i deszczem, biedne koty upominają się o jedzenie, rano dałam puszkę trochę mięska i wątróbki, potem wyszłam po pracy a one znów stoją koło budki-jadalni z nadzieją w oczach.... :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw sty 26, 2012 10:32 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

zapraszam na bazar na jedzonko :) viewtopic.php?f=20&t=138359

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Czw sty 26, 2012 13:16 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Patrycja dzięki, już nie mamy suchej karmy dziś kupiłam w Biedronce Whiskasa 2 kg i puszkę, mielonego mięsa tłustego bo idą mrozy, w nocy było z -10 a ma być nawet do -16, dziś zamierzam przed pracą zrobić zadaszenie, zobaczymy jak mi to wyjdzie....
byłam u pana Jerzego, zrobiłam mu zakupy, bo prosił, człowiek załamany jest po prostu swoją chorobą, trudno się dziwić, wiem, bo moja mama też zrobiła się bardzo nerwowa i niespokojna :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 26, 2012 14:00 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

http://www.swiatkarm.pl/p,josera-josica ... 5,102.html

ta karmą sporo ludzi karmi bezdomniaki, jak olejem podlejesz - będzie syta bardziej, cena dobra a jakość na pewno w miarę, choć wiem, to nie jest "wypas" ale sensowna alternatywa bez kolorowych dodatków
dostarczą za darmo od 50 zł.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 26, 2012 17:15 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Dołączam się z :ok: :ok: i pozdrawiam wszystkich rekonwalescentów.
We wtorek (może nawet poniedziałek?) spodziewaj się paczki z suchą karmą. Mam nadzieję, że kotom posmakuje i pójdzie im na zdrowie, szczególnie, że pogoda nie rozpieszcza.
Pozdrawiam.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Pt sty 27, 2012 23:06 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

drobiazg :oops:
zapraszam na drugą część bazarku
viewtopic.php?f=20&t=138428&p=8496027#p8496027

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Sob sty 28, 2012 21:50 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

uwaga na hakerów, na portalu fb podczas logowania zaczęto zadawać pytania odnośnie weryfikacji konta na fb, nieczujna dałam się zmylić i złapałam wirusa, który powoduje zmianę dns w komputerze i nie otwieranie się stron, po przesakanowaniu eset nod32 Anttywirusem oczywiście wykryłam go, uważajcie więcej o tym można poczytać w necie, poważna sprawa...http://www.sfora.pl/Uwaga-na-grozny-wir ... -a39508-60
nie miałam dwa dni netu, tzn miałam ale nie miałam czasu, dopiero się dziś tym zajęłam, a że pracuję na infolinii technicznej sama doszłam, że zmieniono mi dane w systemie...
teraz tak, dziewczyny dzięki za wsparcie, Iza dzięki za chrupki, nie mam słów wdzięczności :oops: :oops: chociaż zbieramy z bazarków, ale wiadomo, na taką chmarę to nie ogarniesz zbytnio, więc ja z 1,5 kg Whiskasów które kupiłam i postawiłam w plastikowym wiadrze patrzę, a tu tylko pół wiadra w jeden dzień 8O 8O karmimy teraz dwa razy dziennie albo i częściej jak brak jedzonka, teraz np koleżanka miałam na rano dawała puszkę, potem ja przychodziłam dawałam dwie puszki + mięsko, bo kupiłam parę kg mielonego, no i wieczorem pani Aleksandra wrzuca nerki albo wątrobę, koty wyglądają na ogół dobrze, tylko kilka zaczęło kichać, a jedna 1,5 roczna zasmarkana, obstrupiała jakaś taka i brudna, byłam ponownie za siatką otuliłam domki jak mogłam, dołożyłam sianka, jeszcze kupię bo w stodole trzeba jeszcze dosypać, tak aby koty mogły się zakopać w tym sianie, idą mrozy do prawie -30 8O 8O dostawiłam jeszcze domek zrobiony przez koleżankę a w poniedziałek pogadam z kolegą może przywiezie jeszcze jeden postawimy w śmietniku, tam gdzie zawsze stał, bo nasz oddany biednym chorym kotkom z bloków nieopodal....
koło śmietnika codziennie stawiam tackę suchego i wyjedzone, na balkonie karmię ptaki, zlatują się sikorki i dzikie gołębie, Tofik już się przyzwyczaił i tylko się przygląda...
u dziadków w miarę ok, tylko Książę ma kryzys i daję mu kroplówki dwa razy dziennie, i dziś już poprawa, a przytył już ładnie, rana się zarosła, mam nadzieję, że będzie ok, babcia zdaje się że zapomniała go wpuścić z balkonu do domu, może się przeziębił???
u pana Jurka sytuacja w miarę opanowana, była karetka, bo źle się czuł, ale już ok, zmieliłam mu kilka kilogramów mięsa które zakupiłam, bo prosił, i obcięłam pazurki Mikruskowi, bo miał takie zakręcone, że nie dał rady chodzić.,... 8O 8O u pana Jerzego jest też mała czarna kicia, którą niedawno przygarnął, i Szaruś, a tak codziennie przychodzą bezdomniaki, nie wiem gdzie śpią, aż myśleć się nie chce, żeby w ogródkach ludzie nie mogli postawić nawet jakiejś kartonowej budki pod balkonem....
dziewczyny dzięki za bazarki, u nas potrzeby, jak zawsze są, Księciowi muszę kupić podkłady i może się przejedziemy do weta, tylko na razie przeczekamy te mrozy, aha i maść od pysia muszę kupić, bo się skończyła...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie sty 29, 2012 15:02 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

dziewczyny bazarek dla Księcia, viewtopic.php?f=20&t=138481 dziś kupiłam jeszcze opakowanie 2 kg whiskasa, bo postawiłam też bezdomniakom pana Jurka pod jego samochodem, bo on daje tylko raz dziennie wieczorem, a taki mróz że trzaska, w nocy około -20,
rano dałam kroplówki dla Księcia, na balkonie ptaszki się uwijają, że aż miło, wsypałam dwa opakowania pestek słonecznika, sikorki i dzikie gołębie, na przemian...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 30, 2012 16:11 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Kocia Lady :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: !!!

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Pon sty 30, 2012 19:25 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

dziewczyny szok, jaki mróz, dziś rano poszłam do Księcia zrobić kroplówki, potem chrupki postawiłam pod pana Jurka autem i potem do pracy, a tam... w budkach co prawda, ale zasmarkane i zmarznięte koty, zapukałam w siatkę, wyszły z domków, ciepłe jedzonko, mięsko wymieszane z puszką, i dokładka chrupków whiskasa z pasztecikami, będę musiała dokupić siana do budek, będzie można się zagrzebać, zaraz idę postawić suchej koło śmietnika, i rano znów u pana Jurka bo prosił, sam nie może wychodzić teraz z domu, chrupki będę polewać oliwką, bo nie zamarza i kaloryczniej, w pracy na posesji mamy kłopot bo przychodzą codziennie dwa głodne psy, jedzonko stawiamy w stodole tzw, ale pani Ola zostawia surowe nerki i wątrobę na dworze, i to chyba ich zwabia, ale koty płoszą...
trzeba będzie im chyba coś stawiać za ogrodzeniem... :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 30, 2012 22:20 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Aga uważaj na leki, jakie koty dostają u weta. Większość naszych wetów nie jest na bieżąco. Moja kota dostała w zeszłym roku od "dobrej" wetki, a ja byłam jeszcze nieświadoma
http://translate.google.pl/translate?js ... l=en&tl=pl
TEGO NIE PODAJE SIĘ KOTOM !!!! Jest szybka poprawa, ale ostro daje po nerach.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 31, 2012 15:51 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

no dobrze wiedzieć, ja Księciu podaję tylko lespewet, żurawinę,smaruję maścią pyszczek od środka, no i daję Alusal od czasu do czasu, poza tym kroplówkuję, dziś też zaszłam i dałam oraz kupiłam kilka saszetek i pasztecików...
Iza dzięki za karmę...właśnie doszła, 4 kg whiskasa na wykończeniu już niestety, dziś też zaniosłam michę mięcha i puszkę rano kotom w pracy na ciepło, no i wychodzę przed 14-tą, a tu miska na środku polany i chodniczek wyciągnięty ze stodoły, a widziałam z góry jak psy dwa leciały w tamtym kierunku, od jutra będę stawiać w drugim kącie stodoły, tam gdzie nie ma okienka i pies ani łapą ani pyskiem nie wyciągnie... ogólnie koty wyglądają marnie, zasmarkane, brudne, kichają i ogólnie apatyczne, na pewno już mróz dał im w kość... :( :( :(
jutro już niosę Twoje chrupki i poleję oliwką, dzięki serdeczne... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 31, 2012 22:27 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

dla Księcia skończyły się kroplówki, motylki strzykawki, maść do pyszczka, podkłady, wszystko praktycznie, mamy dzięki Bogu jeszcze leki...z kolei mamy niepotrzebny Rubenal, który trzeba będzie sprzedać...jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 31, 2012 23:44 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Aktualna temperatura w Białymstoku -24 :strach: :strach: :strach:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

[poprzednia][następna]