cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 18:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:zglosili sie do mnie ludzie poszukują raczej młodej kotki, najlepiej spokojnego pieszczocha, gdyz maja 2,5 letnie dziecko. kto sie od nas nadaje :> ??

może misza?
albo Ira?

może Ksawery? ale trzeba mu dać czas..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon sty 30, 2012 19:29 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Marta nie pisałam o Miszy bo sama jeszcze nie wiem czy na pewno dojdzie do adopcji. :roll: Ale wstępnie ja rezerwuję choć nawet nie wiem czy dobrze robię :?
MIKUŚ

Post » Pon sty 30, 2012 21:25 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Marta nie pisałam o Miszy bo sama jeszcze nie wiem czy na pewno dojdzie do adopcji. :roll: Ale wstępnie ja rezerwuję choć nawet nie wiem czy dobrze robię :?

Ok ale tak czy siak trzeba pisac który kociak ma ewentualnie szanse na dom.
Do mnie dziś dzwonił fajny domek.Zaproponowąłam kilku podopiecznych zobaczymy czy Pani się zdecyduje

Wiiwii powodzenia w jutrzejszej misji.Miałam przyjemnośc z Ewy podopiecznymi ,100 pytań do:]

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sty 30, 2012 21:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Rudek w nowym domu jak widać szczesliwy :)

Obrazek Obrazek

tylko nie wiadomo gdzie się załatwia :? :?: miejmy nadzieje ze to sie wkrótce unormuje jest pod obserwacją

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pon sty 30, 2012 21:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:tylko nie wiadomo gdzie się załatwia :? :?: miejmy nadzieje ze to sie wkrótce unormuje jest pod obserwacją

No mam nadzieję że odnajdzie "pustynię" :ryk:
MIKUŚ

Post » Pon sty 30, 2012 22:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Właśnie wróciłem z dyżuru :)

Chyba wszystko co trzeba zrobiłem.Przyjąłem od znajomych Kingi nowego kota (Box nr 6).Na początku wydawał sie dziki strasznie, ale potem dał sie pogłaskać i leżał mi na kolanach.Jankes w dziwnym humorze.Prawie odgryzł mi ręke ;) Misza miałą strasznie brudne uszy.Jeżeli o czymś zapomniałem, to przepraszam :oops:

Victor

Od: Sob gru 31, 2011 19:22

Post » Pon sty 30, 2012 23:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Krzychu świetna robota. Małego trzeba oswajać!
Trzeba go będzie ochrzcić jakoś :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon sty 30, 2012 23:16 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

PILNIE!!!!!!!!!!

PILNIE POSZUKUJEMYTRANSPORTU DLA DORTOKI I KSENI DO WROCŁAWIA.
ŚRODA 01 LUTY.
SOSNOWIEC-> WROCŁAW -> SOSNOWIEC

Zwrócimy koszty benzyny! Tylko niech sie ktoś znajdzie!!!!!!!!!!

Dorotka musi jechać. Cokolwiek się nie stanie, to pojade z Nią. Choćby pociągiem!! Szkoda tylko Kseni by było, że nie pojedzie w środę :roll:
MIKUŚ

Post » Wto sty 31, 2012 8:21 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Mikuś, wysłałam Ci priwa, może to będzie strzał w dziesiątkę. Znasz niemiecki?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sty 31, 2012 17:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Krzychu świetna robota. Małego trzeba oswajać!

to moze zrobmy ten konkurs na fejsie tylko fotke zapodac chociaz slowo konkurs chyba jest nie na miejscu bo przeciez nagrod nie damy zwyciescy pomyslcie nad tym ewa ty jestes dobra w te klocki to wymysl cos to wkoncu twoj pomysl :wink:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto sty 31, 2012 19:18 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Wiiwii po pierwszym dyżurze rannym!

Nie wiem, czy dwie dziewczyny z ogólniaka będą nadal chciały być wolontariuszkami, skoro pierwsza rzecz jaką zobaczyły za wolierą to spektakularny rzyg Seleny! :roll:
Selena obrzygała trochę rzeczy żółcią (nie kłaki i nie żarcie!), to chyba nie pierwszy jej raz, zdaje mi się, że już jakiś donos na nią widziałam. Nie zjadła przy mnie mokrego!

Ktoś buszował w toalecie (wszystko powywracane) i nawet w szafce (wywrócony jeden koszyk, wszystko na podłodze), gonitwa musiała być na całego!
W ogóle pierwsze co weszłam - Broniu wskoczył mi na ręce! Przylepił się i nie chciał się puścić, słodki mój amancik :* On nie bardzo się bawi z innymi kotami, woli ludzi chyba. Wprawdzie nie warczy na nie, ale jakoś nie bardzo wie co ma robić za wolierą.

Kozak to mały syfiarz, porozrzucał kocie chrupki wszędzie, nawet mi na głowę. Dałam mu te witaminy w paście jak przykazane, trochę pogrzebałam w uszach i wpuściłam do innych za wolierę. Znalazł chyba wspólny język z Miszą i... (tu moje zdziwienie) z Bercikiem! Bardzo ładnie się bawili. Broniu chyba też chciał wziąć przykład, ale źle wybrał - Irę. Ira oczywiście pouczyła go, że do królowej to z pocałowaniem łapki ;)

Ta nowa ślepaczka jest przesłodka!! Chyba się nawet nie bardzo boi, ale widać, że jest zdezorientowana. Ciekawie podchodzi do kratek i obserwuje show.

Za to to małe czarne "coś"... boi się panicznie!!! Chciało się wetrzeć w róg ściany, aż mi się płakać chciało! Skąd to malutkie się wzięło, Viktor? Czy ono da radę na kociarni? Czy ono w ogóle umie samo jeść? Wygląda na megamałe, ledwie odstawione od cycka (już poruszam niebo i ziemię żeby mu dom znaleźć, rozpuszczam wici po znajomych)!
Zmieniłam mu wodę w termoforze na gorrącą, to samo w kojcu obok wieszaka. Zaraz się tam Bronek władował i za chiny nie chciał za wolierę... Chyba mu to mamusię przypomniało, bo wymemlał sobie ogon.

Trójłapek Barbossa vel Boss polizał trochę mokre jedzenie, jak mu podstawiłam pod nos, miał kluchy w kuwecie, więc chyba jest już lepiej z nim. I leżał na tym boku, który odsłania kikut nogi. Nawet nie chcę myśleć przez co on przeszedł... Pani nauczycielka, która przyszła z dziewczynami, podobno dała dom koteczce, która była razem z nim. Ona dała się odłowić, on -nie. Ewa, bo tak ma na imię nauczycielka, rozważa też wolontariat w Kociej. To bardzo miła osoba.

Funia cały czas łaziła za mną i warczała na Bronka (który również łaził za mną). Wyczesałam ją, ale nie dałam rady tymi nożyczkami (one są zdaje się do degażowania) wyciąć dredów, co jeszcze kilka ich zostało.

Ksawery, jak sobie usiadłam koło niego przy grzejniku, to się przymilał, mruczał i był taki kochany jak piszecie , zjadł ładnie mokre. Ale zwiał jak mu chciałam podłubać w uszach. Jankes to samo. W ogóle wlazł na górną półkę i w ogóle nie było mowy o ruszeniu go.

Dziczka leżała wspólnie z Miszą i Ksawerym na średniej półce :-) Lubię ją! Mam taką cichą nadzieję, że kiedyś da się obłaskawić...

Basia, jak z driverem, znalazłaś kogoś już? A z resztą zadzwonię...
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Wto sty 31, 2012 19:20 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:

to moze zrobmy ten konkurs na fejsie tylko fotke zapodac chociaz slowo konkurs chyba jest nie na miejscu bo przeciez nagrod nie damy zwyciescy pomyslcie nad tym ewa ty jestes dobra w te klocki to wymysl cos to wkoncu twoj pomysl :wink:

Serce, zdobądźmy fotę tego cuda (ja nie mam aparatu buu :( ) to zrobimy konkurs.
Martika, dasz radę zrobić zdjęcie maluszkowi we czwartek?

wiiwii

Post » Wto sty 31, 2012 20:31 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
herzpl pisze:

Serce, zdobądźmy fotę tego cuda (ja nie mam aparatu buu :( ) to zrobimy konkurs.

wlasnie z tym apelem do martiki aparat mam ale nie mam jak podejsc na kociarnie melduje sie po 13 lutego :(

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto sty 31, 2012 20:54 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
herzpl pisze:

Jak najbardziej w czwartek porobię fotki:)i dostarczę wyprane posłania:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sty 31, 2012 21:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kochani poruszmy ziemię!!! niech stanie się cud!!! jeśli znajdzie się kierowca z samochodem,
JUTRO!!! Sosnowiec - Wrocław - Sosnowiec!!!
Koszta benzyny zwracamy oraz osobiście zapłacę za poświęcony czas 200zł.
Proszę!!! jeśli możesz pojedź, niech nasze dziewczynki mają ciepłą i bezpieczną podróż.
NIE BĄDŹ OBOJĘTNY!!!
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]