Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 11:47 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

O co dziewczynie chodziło, z kim ta umowa adocyjna, skoro kot bezdomny.

Jeżeli kot szwenda się po ulicy sklepach, to uchodzi za bezdomnego i nie ma prawa zabraniającego wzięcia go z tej ulicy. W aptece, sklepie siedzi tylko do zamknięcia, a w nocy pewnie na wycieraczce.
Łapcie go proszę, skoro może mrozy przesiedziec w lecznicy. Ma byc minus 25, na ulicy nie wytrzyma.
Ostatnio edytowano Pon sty 30, 2012 11:52 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon sty 30, 2012 11:50 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

No ja też uważam, że taki kot jest bezdomny. Skoro grzeje się w sklepach czy banku, a żywi kebabem. Można go normalnie wziąć, tym bardziej, że tak jak pisałam tacy właściciele co go mają w nosie w takie mrozy napewno nie będą za nim płakać
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon sty 30, 2012 11:52 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

Poprawiłam oczywisty błąd.
>>>kot uchodzi za bezdomnego<<<<
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto sty 31, 2012 9:42 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

Co słychać w sprawie???

Prakseda

Post » Wto sty 31, 2012 10:02 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

Nie wiem, neftyda miała sie rozeznać w okolicy, czy kotek nie jest czyjś. Zresztą podstawowe pytanie to czy on wogóle jeszcze się tam pokazuje w takie mrozy :(
Obrazek

Goyka

Post » Wto lut 07, 2012 17:43 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

Kotek się nie pokazuje. Od weekendu kiedy o niego wypytywałam, nie pojawił się. Zostawiłam w sklepie tel do siebie, żeby dali znać w razie czego i pytałam jeszcze w tą sobotę, ale nie ma wieści. Może ktoś go wziął do siebie.

neftyda

Od: Pt sty 27, 2012 22:52

Post » Wto lut 07, 2012 20:58 Re: Ożarów Maz-kocurek szwendaczek,czy ma dom??

zatem wątek do zamknięcia
Obrazek

Goyka

[poprzednia]