CBE+ to mój typ od lat. Ma rzeczywiście swoje wady i zalety, o których dziewczyny tu wspomniały. Mnie najbardziej wkurza roznoszenie po domu, ale doskonale można to ograniczyć jakimś dywanikiem właśnie przed kuwetą. O ile oczywiście kot potem nie używa tego jako przedłużenia kuwety jak jedna moja.Wielką zatetą jest ekologiczność i piękne zbrylanie i to spłukiwanie. Czytałam o przypadkach zatkania kibla, ale to chyba każdy uczy się na tym pierwszym zatkaniu.
I faktycznie mniej się żwir nosi jak jest kuweta kryta

Raz miałam jakiegoś żwira - dziada jako eksperyment gratisowy z kraku. Nigdy więcej tego betonu ! Ja przy czterech/pięciu kotach zamawiam 2x40 L na kilka miesięcy

10L to na jednego koteczna w sam raz

Kuwetę całą myję gdzieś raz w miesiącu. Nie wywalam całości tylko urobek plus to co mi podpada w kuwecie. Do żwirku dodaję zapachowy proszek do kuwet, który ładnie wspomaga żwirek.
ZOO+ sobie chwalę bardzo, są naprawdę OK. Dobrze obsłużyli mi reklamacje, wszystkie zamówienia zawsze ideal.
Pamiętaj AYO tylko jak Ci przyjdzie mail z numerem przesyłki to ona najprawdopodobniej będzie szła z zagranicy
(miałam już wysyłki z Niemiec, Słowacji i jeszcze skądś, Francji ?...) i numerek przesyłki jest sens sprawdzać na stronie kuriera dopiero po Polskiej stronie zazwyczaj czyli jakieś dwa dni po nadaniu. Wczesniej będzie Ci pisało,że nie ma takiej przesyłki. Na zamówienie czekam zwykle ok. 5-6 dni

.
AYO, piękna pościel !!!

Lubię takie klimaty w sypialni.
Mnie w pościeli najbardziej kręci jednakże ... materiał. Uwielbiam grubą, dobrej jakości bawełnę gładką, która wspaniale w lecie chłodzii świetnie mi się wtakiej śpi. Niecierpię flaneli, krety, satyny i takich szmatek

A wzorki to raczej sobie odpuszczam, wybierając duże wzory i ciemniejsze kolory

AYO, ja też mam jedną kicię typ-filigrana. Podtuczam ją dając jej nie 2-3 razy dziennie jeśc, a 5-6 na ten przykład. Tym bardziej, że ona czatuje w kuchni na każdego przechodnia i sama dosłownie przypomina, że można by już coś szamnąć. Wołowinkę z tłuszczykiem na przykład. Może tak B się zaokrągli